gardeshban.ir

در زیر آفتاب سوزان، یک سازه بسیار بزرگ و باشکوه در حال ساخته شده است.
کد خبر: ۱۲۶۰۳
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸-1398 February 14
گردشبان (gardeshban.ir) :
 پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم (Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park) که در قلب بیابان دبی قرار گرفته نام حاکم امارات و نخست وزیر این کشور را بر خود دارد به سرعت در حال ساخته شدن بوده و اخیراً یک مرحله حیاتی دیگر را نیز پشت سر گذاشته است. در هشتمین سال پس از شروع ساخت و سازها، تصاویر ماهواره ای بزرگی این پروژه را به تصویر می کشد: مایل ها صفحه فتوولتائیک (انرژی زای نوری) در خطوط مرتب شرقی-غربی قرار گرفته و یکپارچگی و نظم آن ها در کنتراست با پیچ و تاب ها و شکل های نامنظم روی شن های اطراف این نیروگاه خورشیدی تصویری بسیار حیرت انگیز را ایجاد کرده است.

وقتی که این سازه به پایان برسد، به گفته سازمان  Dubai Energy and Water Authority (DEWA) این سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد درهمی (۱۳٫۶ میلیارد دلاری) می تواند نیروی برق بیش از ۱٫۳ میلیون خانه را تامین کرده و حجم کربن تولید شده در این کشور را به طور سالانه ۶٫۵ میلیون تن کاهش دهد. ساخت این نیروگاه خورشیدی در سال ۲۰۱۲ اعلام شد و در شرایطی که بر اساس برنامه ریزی ها قرار است ساخت آن در سال ۲۰۳۰ به پایان برسد، ساخت پارک خورشیدی ۵٫۰۰۰ مگاواتی محمد بن راشد آل مکتوم به اندازه ۳ برابر برج خلیفه زمان خواهد برد. فازهای اول و دوم این پروژه به اتمام رسیده که شامل ۲٫۳ میلیون صفحه فتوولتائیک با ظرفیت ۲۱۳ مگاوات است.

فاز سوم نیز که با سرعت در حال تکمیل شدن است بیش از ۳ میلیون صفحه و ۸۰۰ مگاوات تولید انرژی دیگر را به دو فاز قبلی اضافه خواهد کرد، فازی که گفته می شود در سال ۲۰۲۰ به پایان خواهد رسید. اما پس از سال ها گسترده شدن در پهنای بیابان، این پروژه خورشیدی در فاز ۴ خود به سمت بالا توسعه خواهد یافت که می توان آن را جاه طلبانه ترین بخش پروژه تاکنون دانست. بعد از رکوردشکنی ها در مارس ۲۰۱۸، پایه های سازه ای که به ادعای DEWA بلندترین برج نیروگاه خورشیدی تمرکزی (CSP) در جهان خواهد بود آماده شده است. در این برج از آینه هایی به نام هلیو استات (heliostat) استفاده خواهد شد که نور خورشید را در بالای برج متمرکز خواهند کرد تا جریانی از نمک های ذوب شده را داغ سازد. از این گرما برای تامین نیروی توربین های بخار نیروگاه استفاده شده که در نهایت برق تولید خواهند کرد.

نیروگاه خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم دبی

نیروگاه خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم دبی
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار