gardeshban.ir

شریخند، دسر خنک زعفرانی هندی است که به‌دلیل داشتن گلاب و زعفران و هل با ذائقه ایرانی‌ها بسیار سازگار است.
کد خبر: ۱۳۵۹۳
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۸-1398 March 15
گردشبان (gardeshban.ir) :

شریخند» نوعی دسر زعفرانی هندی است که از حدود ۴۰۰ پیش‌ازمیلاد نامش به‌صورت «شیخرینی» در ادبیات سانسکریت دیده می‌شود و «شیخرینی» همان واژه‌ای است که امروزه در زبان فارسی به‌صورت «شیرینی» تلفظ می‌شود.

این دسر ماست کرم‌دار لذیذ به‌دلیل داشتن هل، زعفران و گلاب با ذائقه ایرانی‌ها بسیار سازگار است و می‌تواند همانند بسیاری دیگر از دسرهای ایرانی زعفرانی از جمله بستنی زعفرانی با استقبال خانواده‌های ایرانی مواجه شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

زمان آماده‌سازی: ۱۲ ساعت
زمان پخت: ۵ دقیقه
کالری کل: ۱۸۸ کیلوکالری

طرز تهیه شریخند؛ دسر زعفرانی هندی/ «شیخرینی» سانسکریت همان «شیرینی» فارسی است

مواد لازم:

۵۰۰ گرم ماست طبیعی کرم‌دار (اگر از نوع ماست یونانی باشد بهتر است)
۱۰۰ گرم شکر زرد یا شکر قهوه‌ای روشن
زعفران ساییده‌نشده
۴ قاشق غذاخوری شیر داغ
۱۰ دانه هل یا حدود یک‌هشتم قاشق غذاخوری پودر هل
۲ قاشق غذاخوری گلاب
خلال بادام یا خلال پسته برای تزیین
انبه خردشده

طرز تهیه شریخند؛ دسر زعفرانی هندی/ «شیخرینی» سانسکریت همان «شیرینی» فارسی است

طرز تهیه:

زعفران را با شیر داغ مخلوط کنید به‌مدت ۳ تا ۴ ساعت نگه دارید.
ماست را داخل دستمال سفره تمیز پارچه‌ای بریزید و به‌مدت ۳ تا ۴ ساعت ماست را به‌صورت کیسه‌ای آویزان کنید تا آبگیری شود (اگر از غلظت ماست مطمئن هستید این بخش را می‌توانید حذف کنید).
ماست غلیظ‌ شده را از دستمال به کاسه بریزید.
پودر شکر، پودر هل، گلاب و شیرزعفران را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
شریخند را به کاسه‌های سِرو انتقال دهید.
روی آن را با انبه خردشده، خلال پسته یا خلال بادام تزیین کنید
دسر را قبل از پذیرایی چندساعتی در یخچال نگه دارید تا خوب خنک شود.





پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار