gardeshban.ir

استان قزوین دارای 824 روستا است که برخی از آن ها دهیاری ندارند؛ یکی از این روستاها، ملیک است که با نام های بانوان شهره شد.
کد خبر: ۱۴۹۵۵
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۸-1398 April 22
گردشبان (gardeshban.ir) :
نام های زنانه معابر که به همت یک دهیار بانو انجام شده، از ویژگی های روستای میلک واقع در بخش الموت غربی شهرستان قزوین است که گام های استواری در راه توسعه گردشگری محسوب می شود.

روستای میلک در بخش الموت غربی در استان قزوین در کنار جاذبه های طبیعی، گردشگری، کوهستان ها و چشمه سارهای بکر و دست نخورده، زنان و دختران هنرمند و چیره دستی را در تولید صنایع دستی، گلیم بافی، خیاطی پرورش داده است.

روستای ملیک؛جایی که در آن همه چیز زنانه است!

این هنرمندی و چیره دستی زنان روستا باعث شده تا نخستین دهیار بانوی آن به راحتی از کنار این موضوع عبور نکرده و برای حفظ و پاسداشت جایگاه زنان فعال و هنرمند قدیمی آن چاره ای بیندیشد.

فرحناز حسین پور در این خصوص گفت: وقتی به عنوان دهیار این روستا منصوب شدم، احساس کردم پذیرفتن یک زن به عنوان دهیار در محیط کوچک روستا برای اهالی بسیار سخت خواهد بود، ولی نه تنها نا امید نشدم بلکه تلاش کردم با زحمات شبانه روزی، توانایی های خود را به اهالی ثابت کرده و اعتماد آن ها را جلب کنم.

دهیار این روستای کوهستانی درباره یکی از مهمترین ویژگی های این روستا که همان نام زنانه کوی و برزنش است، افزود: در این راستا در اولین گام برای حفظ جایگاه و عظمت زنان قدیمی روستا که طی سال های گذشته فوت کرده و خاطرات خوبی از خود به یادگار گذاشته بودند، اقدام کرده و اسامی آن ها از قبیل گلناز، گل جهان، گلبوته، نسترن، مهتاب، گلابتون، ملک جان، عزیز و نگار را بر روی معابر نامگذاری کردم.

وی گفت: هرچند بسیاری از این زنان سالیان سال است که از دنیا رفته اند، اما دوست داشتم با این کار نام و خاطره آن ها در ذهن ها باقی بماند.

این دهیار گفت: به عنوان مثال اسم یکی از کوچه ها به نام گل جهان گذاشته شد که از زنان قدیمی روستا بود و در آن زمان برای بافت نمد و گلیم از طرح های ذهنی زیبایی استفاده می کرد و با این اقدام همواره نام وی در ذهن اهالی روستا باقی خواهد ماند.

حسین پور گفت: این اقدام نه تنها مورد استقبال اهالی واقع شد بلکه بسیاری از گردشگران را نیز به روستا جذب کرده و مایه خوشحالی و اظهار مسرت و رضایت آنها از این موضوع می شود.

وی با اشاره به سایر اقدامات خود در این روستا، اضافه کرد: سال گذشته با تلاش های صورت گرفته برای معرفی روستای میلک، 2 نفر از بانوان میلکی در خوشنویسی و تذهیب جشنواره فرهنگ و هنر روستاهای قزوین مقام دوم و سوم را کسب کردند و از من نیز به عنوان دهیار نمونه تجلیل به عمل آمد.

این دهیار با اشاره به اقدامات عمرانی خود در روستا، گفت: علاوه بر اقدامات فرهنگی و هنری برای آبادانی و عمران روستا و رفع خطرات و پیچ های خطرناک جاده کوهستانی آن اقدام کرده ام و در این راستا گاردریل و محافظ جاده با همکاری اداره کل راه و شهرسازی بر روی جاده روستا نصب شد.

وی خاطر نشان ساخت: امروزه احساس می کنم که مردهای روستا هم پذیرفته اند که یک زن هم می تواند دوشادوش مردان کار کند و از پس انجام کارهای سخت بربیاید، امیدوارم در ادامه نیز برای خدمت به اهالی روستا با همکاری و حمایت مسئولان موفق باشم.

نقش مؤثر برنامه ریزی در رونق گردشگری روستایی
بخشدار الموت غربی نیز در این خصوص گفت: ابتکار جالب این بانوی دهیار در سطح بخش و استان قزوین به خوبی دیده شده و نقش مؤثری در افزایش حضور گردشگران به بخش داشته است.

سید مهدی قوامی افزود: با توجه به جاذبه های گردشگری و طبیعی این بخش قطعاً برنامه ریزی و ابتکار عمل در ایجاد رونق اقتصادی مؤثر واقع شده و می تواند بسیاری از چالش ها و مشکلات روستاهای بخش را مرتفع سازد.

وی افزود: این بخش با 105 روستا بیشترین تعداد روستاها را در 19 بخش استان قزوین دارد و بسیاری از روستاهای آن ظرفیت ها و استعدادهای خاصی دارند که با خلاقیت و ابتکار دهیاران، بیشتر دیده خواهند شد.

انتخاب 50 زن به عنوان دهیار در قزوین
مدیر کل دفتر امور روستایی استان قزوین نیز در این خصوص گفت: استان قزوین دارای 824 روستا و 630 دهیاری است که هشت درصد از دهیاران استان معادل 50 نفر را بانوان تشکیل می دهند.

اکرم نجفی گفت: هم اینک 97 درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش خدمات دهیاری ها هستند.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه روستاها در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: نقش روستاییان در پیشبرد بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات بسیار مهم و اثرگذار است و در این میان نقش دهیاران نیز به عنوان نمایندگان دولت در روستاها در این زمینه بسیار برجسته خواهد بود.

نجفی افزود: دهیاران می توانند با طرح های ابتکاری و خلاقانه خود در بخش های مختلف گردشگری، بوم گردی، کشاورزی به اقتصاد و معیشت روستا کمک کرده و برای آبادانی و توسعه آن نیز گام های بلندی را بردارند.

وی با اشاره به طرح های برتر دهیاری های استان گفت: به عنوان مثال طرح ساخت اقامتگاه بومگردی دهیاری پرچکوه در ششمین جشنواره طرح های برگزیده دهیاری های کشور، رتبه چهارم را کسب کرد و نشان داد دهیاری های استان نیز می توانند در سطح کشور حرفی برای گفتن داشته باشند.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار