gardeshban.ir

آناتولی/
دو تن از فعالان حوزه گردشگری ایران در گفتگو با یک خبرگزاری ترکیه به بررسی تاثیر تحریم‌های آمریکا بر روند جذب توریست‌های خارجی به‌ویژه اروپایی‌ها در ایران پرداختند.
کد خبر: ۱۵۹۵۸
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸-1398 May 19
گردشبان (gardeshban.ir) :
خبرگزاری آناتولی نوشت: شعار مسئولان ارشد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران «گردشگری تحریم نمی‌پذیرد» بود. در پی تحریم‌های آمریکا علیه تهران و ایجاد جو رسانه‌ای علیه این کشور، مسئولان بر این باور بودند که اگر تحریم‌ها بر هر مساله‌ای اثر بگذارد با پتانسیلی که ایران برای جذب گردشگر دارد، می‌تواند از این طریق کمبود درآمد را تا حد قابل توجهی جبران کند.

اما به گفته علی اصغر مونسان، رئیس سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری ایران پس از تحریم‌های آمریکا و حمله تروریستی در شهر اهواز، ورود گردشگران به ایران ۱۹ درصد کاهش یافت. از طرف دیگر در ماه‌های اخیر فشارهای زیادی به برگزار کنندگان تورهای بزرگ وارد می‌شود که جذب توریست در ایران را با مشکل مواجه می‌سازد.

ایران برای غلبه بر این جو روانی و از دست ندادن گردشگر دست به تمهیداتی زد. به عنوان مثال اتباع چین را از دریافت ویزا معاف کرد. همچنین از آنجا که ورود به خاک ایران اثر منفی برای دریافت ویزای آمریکا دارد، رئیس جمهور ایران دستور داد مهر ورود و خروج به ایران در پاسپورت اتباع خارجی ثبت نشود.

دو فعال حوزه گردشگری در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی به مشکلات ایجاد شده در جذب توریست به ویژه توریست‌های اروپایی به ایران پرداخته‌اند.

سیمین ثقفی راهنمای گردشگری با بیان اینکه در داخل ایران گردشگری را عامل مبارزه با تحریم عنوان می‌کردند، گفت: مسئولان، گردشگری را عامل مبارزه با تحریم می‌دانستند که درآمد آن می‌تواند به کشور کمک کند اما حتی در ماه‌های اخیر شاهد هشدارهایی از سوی کشورها بودیم تا اتباعشان به ایران سفر نکنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه همواره این هشدارها درباره سفر به ایران داده شده است، افزود: در سال‌های اخیر حجم اخبار و البته وقوع ناآرامی‌ها در کشور بر این مساله تاثیر گذاشته است. حتی ایرانی‌های ساکن خارج از کشور هم دچار شک شده بودند.

این فعال حوزه گردشگری به خرو تورهای ایران از لیست فروش تورها اشاره کرد و گفت: سایت‌های فروش تور پس از تحریم، نام ایران را از لیست تورهایشان خارج کردند. حتی با مشکلات جابجایی پول و اینکه کردیت کارت در ایران کار نمی‌کند اما باز هم سایت‌هایی بودند که تور ایران را می‌فروختند اما فشارهایی وارد شده است که فضا برای فروش تورهای ایرانی مناسب نیست. حتی سایت‌های معتبری همچون Trip Advisor اطلاعات مربوط به ایران را تا حد زیادی محدود کرده‌اند.

ثقفی با بیان اینکه تحریم کنندگان ایران به مساله گردشگری نیز توجه کرده‌اند افزود: ما با مشکل همیشگی اخبار نامطلوب درباره ایران مواجه هستیم و در این زمینه خودمان خیلی ضعیف عمل کرده‌ایم. تنها تبلیغات ما از سوی گردشگرانی بود که وارد ایران شده بودند و در برگشت از ایران مثبت می‌گفتند. آنها سفیران گردشگری و پیام آوران امنیت ایران بودند. البته در حال حاضر نمی‌توان از تاثیر تحریم بر روند گردشگری چشم‌پوشی کرد. به عنوان مثال چینی‌ها از سفر به ایران هراس داشتند. در صورتی که دانش گردشگران اروپایی نسبت به ایران خیلی بهتر است. اما وقتی نام ایران در صدر اخبار، آن هم با کلید واژه‌های جنگ و عدم امنیت قرار می‌گیرد توریست کمتری وارد کشور می‌شود.

این راهنمای گردشگری ایرانی ادامه داد: می‌توان جنبه مثبت را هم دید چرا که این اخبار نامطلوب درباره ایران، آن را به کشوری عجیب و هیجان‌انگیز تبدیل کرده و کسانی که اهل جستجوگری هستند ایران را انتخاب می‌کنند.

علی ناطقی دیگر فعال حوزه گردشگری نیز به آناتولی گفت: بعد از فرمان ترامپ سختگیری‌ها بیشتر شد. شرکت‌های بین المللی مثل Booking.com تازه فعالیت درباره ایران را آغاز کرده بودند اما به طور کلی سرویس ایران را حذف کردند. همچنین شرکت‌های بزرگ اروپایی که خدماتی در حوزه فروش تور ایران داشتند پس از تحریم‌ها از فروش تور ایران دست کشیدند. در حال حاضر تنها چند شرکت کوچک به صورت ضعیف در این حوزه کار می‌کنند. البته همین شرکت‌ها نیز علاقه‌ای به توسعه بازار گردشگری ایران ندارند و ممکن است همین سرویس‌های محدود موجود را هم ببندند.

ناطقی با بیان اینکه تحریم روی جذب توریست تاثیر نگذاشته است اما در حوزه آنلاین باعث حذف ایران شده است، گفت: نوع رفتار و شخصیت گردشگری که ایران را انتخاب می‌کند متفاوت است. به هر حال راه‌های مختلفی را پیدا می‌کند. در حال حاضر وارد سومین سال شدیم که تورهای بزرگ دیگر به ایران نمی‌آیند و توریست‌ها در قالب گروه‌های کوچک و یا انفرادی سفر می‌کنند. طرف ایرانی نیز قبول کرده پول را نقدا در ایران دریافت کند. اما فضایی که علیه ایران وجود دارد باعث شده اطلاعات منفی زیاد باشد. بیشتر از یک دهه است ما کاری نکرده‌ایم و بعد از ریاست جمهوری ترامپ شرایط بدتر شده است.

به گزارش چمدان، این اظهارات در حالی از سوی این دو فعال گردشگری در خبرگزاری آناتولی منتشر شده است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران از افزایش قابل توجه توریست در ایران خبر می‌دهند به طوری که مونسان رئیس این سامان درباره جدیدترین آمار گردشگران خارجی گفته است: در سال ۹۷ میزان حضور گردشگران خارجی در کشور با رشد چشمگیر به  ۷.۸ میلیون نفر رسید که این رقم در سال ۹۶ برابرر ۴.۷ میلیون نفر بوده است. این آمار، اوج گردشگری خارجی محسوب می‌شود.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار