gardeshban.ir

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از آغاز فصل اول مستندنگاری پلان سازه‌های شهر جهانی گور فیروزآباد خبر داد.
کد خبر: ۱۹۲۸۹
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸-1398 August 19
گردشبان (gardeshban.ir) :

مصیب امیری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با اعلام این خبر گفت: فصل اول مستندنگاری پلان سازه‌ای شهر گور شهرستان فیروزآباد با روش ژئوفیزیک پس از اخذ مجوز از طرف پژوهشگاه به سرپرستی علیرضا عسکری چاوردی و پی‌یر فرانچسکو کالیری از 14 آبان 98 آغاز شده است.

او ادامه داد: شهر گور از جمله شهرهای دوران ساسانی است که به نام‌های دیگری مثل اردشیر خوره، شهر جور، کوره اردشیر خوانده می‌شود.  این شهر با نقشه‌ای کاملا مدور با قطر 1950 متر ساخته شده است. فضای داخلی شهر مثل یک چرخ پره‌دار به‌وسیله 10 محور خیابانی به 20 ناحیه بزرگ و همانند هم تقسیم شده بود.

امیری اظهار کرد: فضا مرکزی شهر، خود در باروی مدور دیگری که قطر آن در حدود 400 متر بوده قرار داشته است. خیابان‌های شهر به‌صورت شعاع‌هایی به کناره‎های این باروی داخلی منتهی می‎شده‌اند. در نقطه مرکزی فضا داخلی شهر، برج عظیم چهار گوشه‌ای (که در متون تاریخی به نام تیربال از آن نام برده شده) قرار دارد که در واقع مرکز تمامی شهر محسوب می‌شود. در اطراف این برج تپه‌های بزرگی که از آوار بناها شکل گرفته‌اند، دیده می‌شود. برخی از آن‌ها همانند بنای موسوم به تخت‌نشین که آتشکده اصلی شهر بوده، تا حدودی شناخته شده‌اند. در واقع می‎توان گفت که در داخل دایره مرکزی شهر فقط ابنیه آیینی، اداری، تشریفاتی قرار داشته‎است. در حالی‌که دایره خارجی و بزرگ‌تر شهر محل خانه‌ها و ابنیه ساکنان شهر بوده است.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، این بنا در سال 97 به همراه هفت اثر دیگر با عنوان منظر (محور) ساسانی فارس در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.





پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار