gardeshban.ir

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از اتمام پنجمین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی لیارسنگ‌بن املش با شناسایی گونه‌هایی از تدفین دوره اسلامی خبر داد.
کد خبر: ۲۰۳۸۴
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸-1398 September 20
گردشبان (gardeshban.ir) :
ولی جهانی، معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با اشاره به شناسایی گونه‌هایی از تدفین دوره اسلامی‌ در پنجمین فصل از کاوش‌ لیارسنگ‌بن، گفت: لیارسنگ‌بن یکی از مهم‌ترین محوطه‌های دوران تاریخی در استان گیلان است که در سال ۱۳۹۱ شناسایی و از سال ۱۳۹۲ گمانه‌زنی و کاوش‌های باستان‌شناسی در آن آغاز شد و این محوطه به همراه حرائم آن در سال ۱۳۹۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

او ادامه داد: در فصول گذشته کاوش، تدفین‌هایی از دوره‌های اشکانی و ساسانی در این محوطه شناسایی شدند که اطلاعات مهمی از فرهنگ مادی، ویژگی‌های جسمانی و تغذیه مردمان آن دوره در گیلان ارائه کرده است.

 جهانی اظهار کرد: پنجمین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی این محوطه به شناسایی گونه‌هایی از تدفین که احتمالا مربوط به دوره اسلامی‌اند، منجر شده است. این یافته‌ها نشان می‌دهد در  زمان ورود مسلمانان عرب به مناطق شمالی ایران، مردم لیارسنگ‌بن تا قرن دوم و سوم هجری قمری سنت‌های پیشین خود را حفظ کرده‌اند که شواهد آن را می‌توان در گونه‌شناسی قبور لیارسنگ‌بن مشاهده کرد. بعضی از قبور با کمی تغییرات که شیوه خاک‌سپاری دوره  اسلامی در آن رعایت شده، فاقد هرگونه شی‌اند.

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان همچنین گفت: با استناد به پنج فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی، آنچه مشهود است این‌که مردم منطقه جنگجو و دامدار بودند؛ ابزارآلات آهنی به وفور در قبرها به دست آمده که جنگجو بودن مردم منطقه را تائید می‌کند. کاوش‌ها همچنین نشان دهنده تداوم سنت‌ها در لیارسنگ‌بن بوده و مردم این منطقه در دراز مدت به سنت‌های خود پایبند بوده‌اند. این تداوم سنت‌ها از اواخر دوره ساسانی تا قرون دوم و سوم هجری قمری ادامه داشته است.

جهانی گفت: نظر قطعی در این خصوص به بررسی‌های بیشتر و نتایج مطالعات آزمایشگاهی نیاز دارد.
 
ایلنا




پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار