gardeshban.ir

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت از مذاکره با عربستان برای سفر حج عمره و افزایش سهمیه حجاج خبر داد و گفت: البته باید شروط ما مورد قبول طرف عربستانی قرار بگیرد تا بتوانیم این اعزام را داشته باشیم.
کد خبر: ۲۰۹۷۰
تاریخ انتشار : يکشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۸-1398 October 08
گردشبان (gardeshban.ir) :
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عبدالفتاح نواب امروز 7 دی ماه در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلا در سالن جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: پس از رایزنی‌ها با عربستان، در حج تمتع ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار تن اعزام خواهند شد تا از تعداد افرادی که در نوبت قرار دارند، کاسته شود.

وی اظهار داشت: حج امسال با عنایات الهی حجی آرام و مشحون از موفقیت برای زائران خانه خدا بود؛ برای اولین بار بعد از نزدیک دو دهه همه زائران با هواپیماهای جمهوری اسلامی ایران نقل‌وانتقال یافتند و برخلاف تنش زائدالوصف دو کشور، میهمانان خداوند باادب اسلامی وظایف خویش را به انجام رساندند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ابراز داشت: یکی از مسائلی که با عربستان رایزنی شده، پیشنهاد مسقف کردن مسیر چادرهای حجاج ایرانی در شرق منا تا جمرات در غرب مناست که کلیات آن پذیرفته شد و ساعت آغاز حرکت حاجیان ایرانی برای رمی جمرات نیز از ساعت ۱۰ صبح به هشت صبح تغییر یافت.

نواب در پاسخ به سوالی درباره دیه شهدای منا، خاطرنشان کرد: ما دو گروه شهید در سال ۹۴ داشتیم که شهدای مسجدالحرام و شهدای منا بودند و تاکنون دیه شهدای مسجدالحرام از عربستان دریافت شده و قرار است خانواده شهدا به عمره مشرف شوند تا بتوانند دیه را دریافت کنند؛ اما درباره شهدای منا تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم و مسئولان عربستانی بیان می‌کنند که ما هنوز در بررسی و تحقیق هستیم و پاسخ روشنی نمی‌دهند.

فاجعه منا هم‌زمان با روز عید قربان و هنگام حرکت زائران برای رمی جمرات براثر سوء مدیریت مسئولان سعودی در سال ۹۴ رخ داد. در این فاجعه دل‌خراش بیش از چهار هزار و ۷۰۰ زائر کشته، مفقود و مصدوم شدند که جمعی از جان‌باختگان و مصدومان از زائران ایرانی بودند.

نواب افزود: امروز قریب یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن برای حج تمتع و قریب به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن برای سفر عمره در نوبت قرار دارند و باید روحانیانی برای همراهی این عزیزان انتخاب شوند که توانایی انجام کارها را داشته باشند.

وی اظهار داشت: ملاک حضور روحانیون در حج، «توانایی» روحانی است و سن برای ما حد نهایی همکاری را معین می‌کند و ما موظفیم افرادی را که دارای توانایی خدمت به زائران هستند، به حج اعزام کنیم.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت بیان داشت: اشخاصی که الان مشرف می‌شوند، قریب به ۱۳ سال قبل ثبت‌نام کرده‌اند و ما موظفیم که با انجام مصاحبه، افراد توانای جسمی و دارای حضور ذهن مناسک و احکام حج را انتخاب کرده و اعزام نماییم؛ چون حق زائران داشتن روحانی تواناست و این حق‌الناس به عهده بعثه است و باید به آن پایبند باشیم.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار