gardeshban.ir

فکرش هم برایشان خنده‌دار بود؛ معتقد بودند وقتی مردم را به «#در_خانه_بمانیم» تشویق می‌کنیم، چرا باید به این فکر کنیم که برخی از همان مردم دنبالِ راهی برای خلاص شدن از دست میراثِ تاریخی‌شان باشند و در خانه ماندن متولیانِ میراثی را راهی برای این فرار بدانند!
کد خبر: ۲۴۵۸۹
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۹-1399 January 12
گردشبان (gardeshban.ir) :

اما اتفاقات هر روزه دست به دست هم دادند تا همان برخی از مردم ثابت کنند که بهترین راه برایشان مانند تعطیلی‌های نوروزی هر سال، تعطیلات است. آن‌هم وقتی فشارها برای در خانه ماندن به هر دلیلی بیشتر از قبل باشد و حالا به نظر می‌رسد کرونا ویروس این فرصت را بهتر از هر زمان دیگری برای آن‌ها که می‌خواهند، فراهم کرده است.

سربازان فرهنگی به فکر حفاظت از آثار تاریخی کشور باشند

مهدی حجت ـ بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی ـ هم که چند خبر ابتدایی از تخریب‌ها همزمان با آغاز قرنطینه خانگی را شنیده، از مردم درخواست می‌کند تا مانند سربازان سلامت، در نقش سربازان فرهنگی، به فکر حفاظت از آثار تاریخی کشور باشند.

او در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که سربازان حفاظت از کشور در مقاطع مختلف فقط نام‌شان تغییر می‌کند و در هر مقطع، از جنگ گرفته تا سیل، زلزله و امروز که ویروسی جان همه را در معرض خطر قرار داده، همیشه در صحنه بوده‌اند، ادامه می‌دهد: از یک طرف انتظار داریم کسی از خانه‌اش بیرون نرود و از سوی دیگر در شرایطی که کشور دچار بحران کروناست، باید از مردم درخواست کرد تا به فکر حفاظت از مواریث تاریخی و فرهنگی کشور هم باشند.

وی با تاکید بر این‌که از سوی دیگر سربازان فرهنگی کشور باید مراقب مواریث فرهنگی کشور باشند، می‌افزاید: ممکن است این مواریث در مقاطع، شرایط و به جهات مختلف در مظان گرفتاری، حمله و آسیب قرار گیرند.

قائم مقام سابق سازمان سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با تاکید بر این‌که انتظار نمی‌رود که در شرایط کنونی کشور کسی جسارتی نسبت به آثار تاریخی کند، می‌گوید: با این وجود به جاست که گفته شود همان‌طور که سربازان بهداشتی کشور در حال مبارزه هستند و از سلامتی مردم دفاع می‌کنند، باید سربازان فرهنگی نیز مدافع آثار تاریخی کشور باشند و از مجموعه آثار در سطح کشور حفاظت و حمایت کنند تا این مصیبت برطرف شود و بار دیگر مسوولان وظایف خود را به درستی انجام دهند.

تعطیلی‌ها نقطه‌ی خطر تخریب آثار تاریخی است

سید محمد بهشتی ـ رییس سابق پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ـ نیز در گفت‌وگو با ایسنا شرایط امروزی جامعه را محیطی امن برای مخربان آثار تاریخی می‌داند.

او با تاکید بر این نکته که تخریب‌های مجرمانه در کشور معمولا زمانی رخ می‌دهند که کشور در شرایط بحرانی بوده و توجه‌ها معطوف به چیز دیگری است، ادامه می‌دهد: به همین دلیل همیشه نسبت به مواردی مانند حفاظت از میراث فرهنگی غفلت وجود دارد و در نهایت کسانی که اهل عمل مجرمانه مانند حفاری غیرمجاز و تخریب بنای تاریخی هستند، در کمین چنین موقعیت‌هایی وارد فعالیت می‌شوند.

وی می‌افزاید: بنابراین وزارت میراث فرهنگی همان‌طور که با عزم جدی تلاش می‌کند با تعطیلی محوطه‌های تاریخی و مراکز اقامتی و پذیرایی، سفر کمتری در کشور و به خصوص در طول نوروز انجام شود، به همان میزان نیز باید همت خود را معطوف به موضوع حفاظت کند. یعنی سرکشی‌ها را انجام دهد و محیط را به گونه‌ای ناامن کند تا برای کسانی که تخلف از جنس تخریب آثار تاریخی دارند، موقعیتی پیش نیاید.

او با بیان این‌که از یک سو همه را به خانه ماندن دعوت می‌کنیم و از سوی دیگر توقع داریم که مردم نسبت به حفاظت از سرمایه‌های اجتماعی حساسیت نشان دهند، ادامه می‌دهد: بنابراین باید نهادهای رسمی‌تر وارد این بحث شوند؛ یعنی یگان حفاظت سازمان باید فعال‌تر باشد، وزارتخانه میراث فرهنگی نیز باید در این زمینه هوشیارتر عمل کند.

بهشتی آتش‌سوزی «بیمارستان مسیح مرادیان» در کرمانشاه که شب چهارشنبه سوری، در آتش سوخت را نمونه‌ی بارزی از این اتفاق می‌داند و می‌گوید: به محض این که حواس‌ها به سمت چیز دیگری معطوف می‌شود، افرادی که در کمین این موقعیت‌ها هستند، کارشان را آغاز می‌کنند و این نقطه‌ی خطر برای همه‌ی‌ آثار تاریخی است.

پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار