gardeshban.ir

براساس گفته های نماینده هسته چین ایران در کشور چین، اسفناج یادگار چند هزار ساله ایرانیان در چین بشمار می آید.
کد خبر: ۲۴۷۲۱
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۹-1399 January 16
گردشبان (gardeshban.ir) :
محمدحسین اسلامی نسب با اشاره به اینکه رابطه ایران و چین به دو قرن قبل از میلاد مسیح(ع) مربوط می شود، اظهار کرد: در این برهه زمانی ارتباط چین با ایران به طور غیر مستقیم و از طریق تجارت ابریشم چین از طریق هند به ایران آغاز شد، به طوریکه «جان چن» یکی از تجار چینی برای اولین بار به سمت ایران حرکت کرد و اولین ارتباط مستقیم ایران و چین برقرار شد. 

وی با بیان اینکه ایرانیان پس از گذشت دو قرن از میلاد مسیح به کشور چین رفت، افزود: دومین ارتباط رسمی بین ایران و چین در دوران ساسانیان شکل گرفت به نحوی که تجاری از ایران به سوی کشور چین حرکت کردند و اخیراً نیز در همین رابطه بیش از هزار سکه متعلق به دوران ساسانی در چین کشف شد که اکنون در موزه های این کشور نگهداری می شود. 

وی با بیان اینکه در سلسله «یوان» در چین، ارتباطات بین ایران و چین بسیار تقویت و بیشتر شد، گفت: در این دوران داروهای چینی، ظروف چینی و نقاشی های چینی و ابریشم مبادله می شد و حتی در این دوره، زبان فارسی پس از زبان های چینی و مغولی جز سه زبان مهم این کشور به شمار می رفت، به طوریکه اکنون نیز در بعضی از مناطق چین عبارات مشترک ایرانی در این سرزمین برجا مانده است. 

نماینده هسته چین ایران در کشور چین با بیان اینکه ایرانیان برای اولین بار کالاهایی مانند انگور، انار، خیارسبز، فلفل و اسفناج(به زبان محلی«بوت سن» که ایران را نیز بعضاً با همین عنوان می شناسند) به چین آوردند، گفت: در مقابل نیز ایرانیان نحوه تولید ابریشم و آهن را از چینی ها فرا گرفتند و این مهارت ها وارد ایران کردند. 

وی در رابطه با اختلاف نظر ایران و چین بر سر ریشه و مبدا پیدایش قنات نیز تصریح کرد: در منطقه «شین جیان» کشور چین که قنات رایج است، اختلاف نظرهایی بر سر مبدا این سازه های آبی تاریخی وجود دارند، اما اسناد و شواهد گویای مبدا 100 درصدی قنات از کشور ایران است. 

اسلامی نسب همچنین از وجود پارچه های ایرانی و دستگاه بافندگی در موزه ملی چین یاد کرد و گفت: البته این اختلاف نظر نیز وجود دارد که کشور چین مبدا سبک و اختراع مهارت و هنر صنعت نساجی است.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار