gardeshban.ir

آینده گردشگری در پی شیوع ویروس کرونا با محدودیت‌هایی مواجه است که این محدودیت‌ها اهمیت رعایت کدهای اخلاقی گردشگری را دوچندان می‌کنند. بنابراین نیاز است کدهای اخلاقی جدیدی تدوین شود.
کد خبر: ۲۵۷۲۶
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹-1399 February 09
گردشبان (gardeshban.ir) :
مجید فرهادی یونکی دانشجوی دکترای مدیریت گردشگری یادداشتی درباره آینده گردشگری ایران در دوران پساکرونا نوشته و آن را در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است.

نگارنده این‌مطلب در نوشته خود، از گردشگری جایگزین صحبت کرده و درباره محدودیت‌های آینده گردشگری و کدهای اخلاقی جدید مطالبی را بیان کرده است.

مشروح متن این‌یادداشت در ادامه می‌آید:

ویروس کرونا که این‌روزها جامعه جهانی را درگیر خود کرده، تنها یک‌بیماری نیست بلکه پدیده‌ای است که نوع نگرش و روابط را در آینده‌ای نزدیک تغییر می‌دهد. کووید ۱۹ اقتصاد دنیا را دچار رکود شدید کرده و تقریباً تمام صنایع را تحت تأثیر خود قرار داده است؛ ازجمله این صنایع که به شدت تحت تأثیر کووید ۱۹ قرار گرفته گردشگری است، صنعتی که اساس و پایه آن، روابط متقابل انسان‌ها با یکدیگر است.

از این‌رو، سوالات زیادی در ذهن افراد شکل گرفته که آینده صنعت گردشگری چگونه خواهد شد؟ آیا صنعت گردشگری باید همچنان متوقف باشد؟ آیا مردم مانند گذشته سفر خواهند کرد؟ بله! مردم دوباره به سفر می‌روند و گردشگری متوقف نخواهد شد. ولی ماهیت سفرها متفاوت از گذشته خواهد شد، سفرهای انفرادی رونق می‌گیرد و این‌میان متأسفانه بعضی از شرکت‌های گردشگری برای همیشه ورشکست خواهند شد و درنتیجه نیچه مارکت‌های جدید (بازارهای کوچک موضوعی جدید) در گردشگری شکل گرفته و رشد خواهند کرد.

در صورتی‌که فعالان صنعت گردشگری بخواهند در این‌بازار و در چنین‌شرایطی موفق باشند، باید به‌سمت گردشگری جایگزین حرکت کرده و از گردشگری انبوه خودداری کنند چراکه این‌نوع گردشگری بازار خود را از دست خواهد داد.

درحقیقت، آینده گردشگری با محدودیت‌هایی مواجه است که این محدودیت‌ها اهمیت رعایت کدهای اخلاقی گردشگری را دوچندان می‌کند، بنابراین نیاز است که کدهای اخلاقی جدیدی تدوین شود. کدهایی که بیانگر رعایت توصیه‌های بهداشتی از سمت گردشگر در ارتباط با کووید ۱۹ در قبل از سفر و حین سفر است و همچنین رعایت اصول ایمنی در مقاصد گردشگری، نظیر چگونگی رعایت فاصله‌ها در جاذبه‌های گردشگری یا رعایت اصول بهداشتی در اقامتگاه‌های گردشگری ازسوی فعالان گردشگری و همچنین در زمان سفر چگونگی رسیدن به مقصد یعنی حمل و نقل سفر باید مورد اهمیت واقع شود در این‌شرایط با آموزش این دستورالعمل‌ها به گردشگران و تلاش برای رعایت آن‌ها قدمی بزرگ در احیا صنعت گردشگری برداشته می‌شود.

نکته پایانی اینکه در این‌دوران لازم است نوع دیدگاه جامعه میزبان به گردشگرانی که از کشورهای دیگر به کشورمان سفر می‌کنند، همچنان مانند گذشته صمیمانه باشد، به‌ویژه کشورهایی که گردشگرانی با بضاعت کمتری دارند و مردم با تصور این‌که چنین گردشگران ممکن است بیمار باشند موجب آزار آن‌ها شوند. بنابراین ضروری است با آموزش‌های اصولی و بنیادی مردم کشورمان را نسبت به شرایط پیش رو آگاه‌تر سازیم و همچنان با آغوشی باز پذیرای گردشگران باشیم و فرهنگ اصیل مهمان‌نوازی ایرانی را حفظ کنیم.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار