gardeshban.ir

دلمه کاهو نوع دیگری از دلمه است که به راحتی تهیه می‌شود.
کد خبر: ۲۶۳۶۸
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹-1399 February 24
گردشبان (gardeshban.ir) :
امروزه با هر نوع سبزی که برگ‌های بزرگ داشته باشند و یا صیفی جاتی که بتوان داخل آن موادی قرار داد می‌توان دلمه درست کرد. در زمان‌های قدیم همه منتظر بودند تا تابستان شود و با استفاده از برگ مو یک دلمه خوشمزه تهیه کنند، اما امروزه شما می‌توانید در هر ساعت و زمان که دلتان خواست به راحتی این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

طرز تهیه دلمه کاهو


موادی که معمولا داخل دلمه ریخته می‌شود متفاوت است، ولی می‌توان گفت مواد اصلی آن برنج، لپه و گوشت چرخ کرده است که می‌توان به این مواد چیز‌های دیگری نیز اضافه کرد و یا برخی از آن‌ها همچون گوشت را حذف کرد. 

دلمه کاهو یکی از دلمه‌های جدیدی است که به برنامه غذایی مردم جهان و ایران اضافه شده است و طرفداران زیادی پیدا کرده است. کاهو یکی از قدیمی‌ترین سبزیجات دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می‌باشد. کاهو طبق مدارکی که بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می‌شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. 

کاهو بیشتر در سالاد استفاده می‌شود، اگرچه می‌توان آن را در تعدادی از غذا‌ها همچون سوپ‌ها، ساندویچ‌ها و ... مشاهده کرد؛ هم چنین می‌توان آن را سرخ نمود. نوعی از آن را که کاهوی مارچوبه نام دارد و بخاطر ساقه‌اش پرورش می‌یابد، می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. کاهو منبع خوبی برای ویتامین آ و پتاسیم است. 

کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است. کاهو بویژه نوعی از آن که دارای برگ‌های زرد است، غذایی زودهضم است و خواب آرامی را به دنبال دارد. کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی در بدن لازم است؛ لذا از مؤثرترین و طبیعی‌ترین درمان‌های کم خونی است.


مواد لازم

برگ کاهو (پاک و شسته شده): ۵۰۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
لپه: ۵۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی (تفت داده شده): ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز داغ: به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده): ۱/۲ قاشق چای خوری
استاک گوشت: ۲۵۰ میلی لیتر
برنج: ۲۰۰ گرم
سبزی دلمه (پاک و خردشده): ۲۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم

مراحل پخت

قابلمه‌ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.


سپس کمی نمک در آن بریزید و برگ‌های کاهو را که از ساقه اش جدا کرده اید داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت یک دقیقه بپزند و نرم شوند.


برگ‌های کاهو را آبکش کنید و روی سطح صافی بگذارید تا آبِ آن‌ها کاملاً گرفته شود.


لپه را در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمپز شود.


در آخر کمی نمک به لپه اضافه کرده و آبکش کنید.


در تابه‌ای گود حاوی روغنِ داغ، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود.


در حین این کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید.


سپس رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.


پس از این مدت، استاک گوشت را به مواد اضافه کنید تا به همراه گوشت پخته شود.


آبِ روی برنج خیس‏ شده را خالی کنید و برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه داخل ‏قابلمه‌ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود سپس آبکش کنید.


برنج را به همراه سبزی، به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و هم بزنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.


از مواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری بردارید و داخل برگ‌های کاهو بریزید.


سپس برگ‌های کاهو را مانند بقچه یا رول، محکم بپیچید.


بقیه مخلوط را نیز به همین شکل داخل برگ‌های کاهو بپیچید.


کفِ قابلمه ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری کره (ذوب شده) و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید.


دلمه‌ها را به صورت ردیفی در آن چیده و دلمه‌ها را کنار هم روی برگ کاهو‌ها بچینید.


دلمه‌ها را طوری روی برگ‌ها قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمه ها، در زیر قرار گیرد.


یک ردیف را چیده، ردیف دوم را مخالف جهت ردیف اول بچینید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی) طوری که دلمه‌ها با هم فاصله‌ای نداشته باشند و یک بشقاب روی دلمه‌ها قرار دهید و وزنه‌های سنگین نیز روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشوند.


سپس بقیه استاک گوشت و کره را از کناره‌های ظرف روی دلمه‌ها بریزید.


درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمه‌ها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند.


دلمه کاهو آماده سرو است.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار