gardeshban.ir

طعم و مزه‌ی غذاهای فرانسوی در تمام دنیا شهرت دارد. در این مقاله رسپی 10 غذای فرانسوی را برایتان آماده کرده‌ایم تا با دستور پخت این غذاها آشنا شوید و در خانه آن‌ها را تهیه کنید.
کد خبر: ۲۹۷۶۸
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۹-1399 May 16
گردشبان (gardeshban.ir) :

غذاهای فرانسوی ترکیبی از طعم‌های غنی و طبیعی هستند که وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند خوراکی‌هایی فراموش‌نشدنی و خوشمزه‌ای به‌وجود می‌آورند.

بسیاری از مردم جهان با شنیدن نام غذاهای فرانسوی به یاد پنیرها و نوشیدنی‌های فرانسوی می‌افتند. اما جالب است بدانید که دنیای غذاهای فرانسوی بسیار گسترده‌تر از پنیر و نوشیدنی است.

رسپی 10 غذای فرانسوی

می‌توانید بدون سفر به فرانسه، خوردن غذاهای فرانسوی را تجربه کنید و از طعم آن‌ها لذت ببرید:

1. سوپ پیاز

سوپ پیاز (Soupe à l’oignon) یکی از غذاهای سنتی فرانسه است. این غذا از پیاز و استاک گوشت تهیه می‌شود. برای سرو سوپ پیاز روی آن را با قطعات نان برشته‌شده و پنیر آب شده تز‌ئین می‌کنند.

منشاء این غذای فرانسوی به دوران روم باستان باز می‌گردد. در آن زمان سوپ پیاز غذای فقیرانه‌ای به‌شمار می‌رفت و اغلب دهقانان و روستایی‌ها این غذا را می‌خوردند. قدمت نسخه‌ی امروزی سوپ پیاز به قرن هجدهم باز می گردد.

طعم منحصربه‌فرد این سوپ به دلیل پیاز کاراملایز شده است. مواد این سوپ خوشمزه در فرایندی آهسته پخته می‌شوند.

دستور پخت سوپ پیاز فرانسوی

مواد لازم برای تهیه سوپ پیاز فرانسوی

  • ۵ قاشق غذاخوری کره‌ی بدون نمک
  • ۲ عدد پیاز زرد و خرد شده
  • ۲ شاخه‌ی کوچک جعفری
  • ۲ شاخه کوچک آویشن
  • ۱ عدد برگ بو
  • ۱ عدد شاخه‌ی رزماری
  • ۱ پیمانه سرکه‌ی سیب
  • یک‌چهارم پیمانه آرد چندمنظوره
  • دو و سه‌چهارم پیمانه استاک مرغ
  • نمک کوشر و فلفل سیاه
  • چهار قطعه نان باگت که به صورت مورب برش خورده‌اند
  • یک چهارم پیمانه خامه‌ی غلیظ
  • یک سوم پیمانه پنیر گرویِر رنده شده

2. کسوله

کسوله (Cassoulet) یک غذای راحت و خوشمزه است که با خوراک لوبیا سفید و گوشت تهیه می‌شود. در این غذا معمولا از گوشت قرمز یا اردک استفاده می‌کنند. البته از هر نوع گوشت دیگر مانند غاز و انواع سوسیس هم می‌توانید استفاده کنید. ریشه‌ی این غذا به جنوب فرانسه باز می‌گردد و در تولوز (Toulouse)، کارکاسون (Carcassonne) و کاستل‌نوداری (Castlenaudary) یک غذای محبوب به‌شمار می‌رود.

نام کسوله از ظروف کَسول (Cassole)، همان ظروفی که به‌طور سنتی در آن پخته می‌شود، گرفته شده است. این غذا تقریبا در خانه‌ی همه‌ی فرانسوی‌ها سرو می‌شود و یک غذای غنی و سالم است. کسوله برای ماه‌های سرد سال غذایی محبوب و مفید محسوب می‌شود.

دستور پخت کسوله فرانسوی

مواد لازم برای تهیه‌ی کسوله

  • ۱۴۰ گرم گوشت
  • ۳۰۰ گرم سوسیس
  • ۶۰۰ گرم لوبیای سفید ( لوبیاها یک شب در آب زیاد خیس بخورند)
  • ۱ عدد ساقه کرفس
  • ۱ عدد پیاز کوچک (ترجیحا پیاز سفید)
  • ۱ عدد هویج بزرگ
  • ۶ حبه سیر
  • ۲ عدد گوجه‌ی رسیده
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ دسته مخلوط آویشن، جعفری و نعنا
  • نمک دریایی به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ۲ قاشق چای‌خوری آب‌لیمو
  • ۴ عدد ران اردک یا غاز
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۴۰ گرم خرده نان
  • ۱ حبه سیر
  • یه مشت جعفری خرد شده

3. سالاد نیسوآز

سالاد نیسواز (Salade Niçoise) یکی از غذاهای رایج در منطقه‌ی پرووانس (Provence) است. این سالاد را می‌توانید به‌عنوان غذای اصلی یا در کنار غذا میل کنید. سالاد نیسواز از ترکیب کاهو، گوجه‌فرنگی تازه، تخم‌مرغ آب‌پز، ماهی تُن، لوبیا سبز، زیتون و ماهی کولی تهیه می‌شود. البته این سالاد انواع مختلفی دارد و می‌توانید هر نوعی را که دوست دارید برای خود آماده کنید. این سالاد را برای یک وعده غذای تابستانه بسیار ایده‌آل است.

طرز تهیه سالاد نیسواز

مواد لازم برای تهیه سالاد نیسواز

  • نیم کیلوگرم سیب‌زمینی قرمزِ خردشده
  • نمک کوشر
  • ۲ قاشق غذاخوری
  • ۲۰۰ گرم لوبیا سبز
  • ۴ عدد تخم‌مرغ بزرگ
  • یک چهارم پیمانه سرکه‌ی سفید
  • ۲ قاشق غذاخوری پیاز شالوتِ خلال‌شده
  • ۲ قاشق غذاخوری خردل دیژون
  • ۱ قاشق غذاخوری آویشن تازه‌ی خردشده
  • فلفل سیاه
  • سه چهارم پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین
  • ۸ عدد گوجه‌ی گیلاسی که از وسط نصف شده‌اند
  • یک سر کاهو (برگ‌های کاهو را جدا کنید)
  • ۶ عدد تربچه
  • ۲ عدد کنسرو تن ماهی
  • یک‌دوم پیمانه زیتون

4. راتاتویی

راتاتویی (Ratatouille) نه‌تنها یک انیمیشن دوست‌داشتنی درباره‌ی یک موش مهربان است، بلکه یکی از معروف‌ترین غذاهای فرانسه به‌شمار می‌رود. برای تهیه‌ی راتاتویی سبزیجات را کمی سرخ می‌کنند و در یک ظرف مناسب به‌صورت لایه لایه می‌چینند. سپس ظرف را در فر قرار می‌دهند. البته شما می‌توانید با توجه به سلیقه خودتان در شکل چیدمان و یا نوع سبزیجات مورد استفاده در این غذا تغییراتی اعمال کنید.

قرن‌ها است که آشپزهای فرانسوی درباره سرخ‌کردن سبزیجات پیش از قرار دادن در فر نظرات متفاوتی دارند. مهم نیست کدام روش را انتخاب می‌کنید؛ در هر دو صورت به نتیجه‌ی دلخواه می‌رسید و یک راتاتویی خوشمزه آماده خواهید کرد.

راتاتویی را می‌توانید به‌عنوان پیش‌غذا، غذای اصلی یا در کنار غذا میل کنید. این غذا با نان تازه و ترد و یک نوشیدنی خوشمزه بسیار لذیذتر خواهد بود.

طرز تهیه راتاتویی

مواد لازم برای تهیه راتاتویی

  • ۲ عدد بادنجان
  • ۶ عدد گوجه‌فرنگی
  • ۲ عدد کدوی زرد
  • ۲ عدد زوکینی یا کدوی سبز

مواد لازم برای تهیه سس

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ عدد پیاز خرد شده
  • ۴ حبه سیر خردشده
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای قرمزِ خردشده
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای زردِ خردشده
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • ۸۰۰ گرم گوجه‌ی خرد یا رنده شده
  • ۲ قاشق غذاخوری ریحان خردشده معادل ۸ الی ۱۰ برگ
  • مواد لازم برای مزه‌دار کردن راتاتویی
  • ۲ قاشق غذاخوری ریحان خردشده معادل ۸ الی ۱۰ برگ
  • ۱ قاشق غذاخوری سیر خردشده
  • ۲ قاشق غذاخوری جعفری خردشده و تازه
  • ۲ قاشق غذاخوری آویشن خردشده
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون

5. مرغ باسکایی

مرغ باسکایی (Chicken Basquaise) یکی از غذاهای معروف فرانسوی است که منشا آن به منطقه‌ی باسک باز می‌گردد. این غذا علاقه‌ی مردم باسک به غذاهای تند و رنگارنگ را نشان می‌دهد. برای تهیه‌ی این غذا از فلفل اسپلِت (Espelette) استفاده می‌کنند. اما در برخی رسپی‌ها پاپریکا را می‌توانید جایگزین این فلفل کنید.

دستور پخت مرغ باسکایی

مواد لازم برای تهیه‌ مرغ باسکایی

  • ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون اِکسترا ویرجین
  • ۴ عدد سوسیس چوریتسو کوچک
  • ۵ عدد سینه‌ی مرغ با پوست و بدون استخوان
  • نمک کوشر و فلفل سیاه
  • ۶ شاخه آویشن
  • ۲ حبه سیر بزرگ و له‌شده
  • ۱ عدد برگ بو
  • ۱ عدد پیاز زردِ خردشده
  • ۱ عدد پیاز شالوتِ خردشده
  • ۱ عدد گوجه‌فرنگی خردشده
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • ۱ پیمانه آب مرغ
  • ۱۰ عدد فلفل (piquillo)
  • ۱۲ عدد سیب‌زمینی کوچکِ آب‌پز
  • یک چهارم پیمانه سیب سبزِ خردشده برای گارنیش یا تزئین
  • ۲ قاشق غذاخوری جعفری خردشده برای گارنیش یا تزئین
  • ۲ قاشق چای‌خوری فلفل اسپلِت یا پاپریکا

6. فلامیش

در زبان فلِمیش یا فلاندری، فلامیش (Flamiche) به معنای کیک است. منشا این کیک به منطقه‌ای در شمال فرانسه، در نزدیکی مرز این کشور با بلژیک باز می‌گردد. این کیک رویه‌ای شیرین و پفکی دارد و با سبزیجات و پنیر پر شده است. فلامیش فیلینگ‌های مختلفی دارد اما به‌طور سنتی با تره‌فرنگی و خامه پر می‌شود.

یکی از انواغ فلامیش به پیتزا شباهت دارد. در این نوع رویه‌ی پفکیِ پای وجود ندارد. اگر می‌خواهید فلامیش را به سبک جنوب فرانسه آماده کنید، باید آن را با ماهی کولی، پیاز و زیتون تهیه کنید.

دستور پخت فلامیش فرانسوی

مواد لازم برای تهیه فلامیش

  • ۹۰۰ گرم آرد
  • ۳۴۰ گرم کره‌ی بدون نمک
  • ۳ عدد زرده‌ی تخم‌مرغ
  • ۶ الی ۸ قاشق غذاخوری آب یخ
  • ۱ عدد تخم‌مرغ زده‌شده برای براق کردن رویه‌ی کیک
  • ۵ عدد تره‌فرنگی تازه و اسلایس‌شده
  • ۳ قاشق غذاخوری کرده
  • ۲۵۰ گرم پنیر (Wensleydale)
  • ۲۵۰ گرم بیکن دودیِ خردشده (در صورت تمایل می‌توانید بیکن را تفت بدهید)
  • ۶ عدد زرده‌ی تخم‌مرغ
  • ۶۰۰ میلی‌گرم خامه
  • ۲ پینچ جوز هندی
  • ۸۰ گرم برگ ترخونِ خردشده

7. تارت پیاز و بیکن آلزاس یا تارت فلامبی

تارت فلامبی (Tarte Flambee) یا تارتِ پیاز و بیکنِ آلزاس یکی دیگر از غذاهای معروف فرانسوی است. این غذا بروی سنگ‌های داغِ مخصوص پخت پیتزا تهیه می‌شوند و دارای رویه‌ای ترد است. معمولا پیش از پخت این غذا سنگ را به مدت یک ساعت داغ می‌کنند.

دستور پخت تارت فلامبی

مواد لازم برای تهیه تارت فلامبی

  • یک دوم پیمانه خامه‌ی تازه
  • یک پیمانه پنیر (fromage blanc) یا پنیر خامه‌ای که در دمای اتاق قرار داده شده
  • یک هشتم قاشق چای‌خوری جوز هندی
  • یک قاشق چای‌خوری نمک کوشر
  • فلفل سفید به مقدار لازم
  • یک و سه‌چهارم پیمانه آرد
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۲ عدد زرده‌ی تخم‌مرغ
  • ۸ عدد بیکن خردشده
  • ۱ عدد پیاز سفید

8. استیک دایان

برای تهیه‌ی استیک دایان (Steak Diane) باید گوشت را مانند فیله مینیون در مقدار کمی روغن تفت دهید. در رسپی کلاسیک ماهی‌تابه را به نوشیدنی برَندی آغشته می‌کنند.

دستور پخت استیک دایان فرانسوی

مواد لازم برای تهیه استیک دایان

  • ۱ قاشق غذاخوری روغن کانولا
  • ۴ عدد استیک فیله مینیون
  • یک و یک‌دوم پیمانه استاک گوشت
  • ۲ قاشق غذاخوری کره‌ی بدون نمک
  • ۱ عدد پیاز شالوتِ خردشه
  • ۱۰۰ گرم قارچ خردشده
  • یک‌چهارم پیمانه خامه‌ی غلیظ
  • ۱ قاشق غذاخوری خردل دیژون
  • ۱ قاشق غذاخوری سس (Worcestershire)
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری سس تند (برای مثال سس تاباسکو)
  • یک قاشق غذاخوری جعفری خردشده
  • یک قاشق غذاخوری پیازچه‌ی خردشده
  • نمک کوشر و فلفل سیاه به مقدار کافی

9. کرپ سوزت

هنری شارپنتیر (Henri Charpentier) رستوران‌دارِ فرانسوی مبتکر کرِپ سوزِت (Crepes Suzette) است. او در سال ۱۸۹۴ در سن ۱۴ سالگی به‌عنوان یک دستیار پیشخدمت کار می‌کرد. هنری زمانی‌که مشغول سرو دسر برای شاهزاده‌ی ولز بود، تصادفا سس دسر را سوزاند. پس از خاموش شدن شعله‌ی آتش این سس به‌قدر خوشمزه شده بود شاهزاده‌ی ولز نام دختری که همراه هنری بود را برای این دسر انتخاب کرد. از آن‌جا بود که کرپ سوزت به یکی از دسرهای محبوب فرانسوی تبدیل شد.

طرز تهیه کرپ سوزت

مواد لازم برای تهیه کرپ سوزت

  • ۶ قاشق غذاخوری آرد
  • ۶ عدد تخم‌مرغ
  • ۶ قاشق غذاخوری شیر
  • ۳ قاشق غذاخوری خامه‌ی غلیظ
  • کره‌ی بدون نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه‌ی سس

  • ۳ عدد پرتغال
  • ۱۶ قاشق غذاخوری کره‌ی بدون نمک
  • ۱۰ قشق غذاخوری شکر
  • ۷ قاشق غذاخوری آب پرتغال

10. کروسان

کروسان معروف‌ترین عضو خانواده‌ی شیرینی‌های کره‌ایِ (viennoiseries) است. کروسان دارای بافت چندلایه است. علت این ساختار لایه‌لایه رول کردن خمیر و آغشته کردن آن به روغن است. طرز تهیه‌ی کروسان به عوامل محیطی بستگی دارد. برای اندازه‌گیری مواد در یک اتاق سرد حتما از ترازو استفاده کنید. همچنین پیش از این‌که مرحله‌ی بعد را آغاز کنید حتما از نتیجه‌ی کار خود مطمئن شوید.

طرز تهیه کروسان

مواد لازم برای تهیه‌ کروسان

  • سه‌چهارم پیمانه شیر
  • یک‌دوم پیمانه مخمر خشک فعال
  • یک و یک‌چهارم پیمانه آرد

مواد لازم برای تهیه‌ خمیر کروسان

  • ۲ قاشق غذاخوری مخمر خشک فعال
  • یک و سه‌چهارم پیمانه شیر
  • ۵ و یک‌چهارم پیمانه آرد
  • یک‌سوم پیمانه شکر
  • ۱ قاشق غذاخوری به‌علاوه‌ی یک قاشق چای‌خوری نمک دریایی
  • ۱ قاشق غذاخوری کره‌ی بی‌نمک (آب‌شده)
  • ۵۸۰ گرم کره‌ی بدون نمکِ پرچرب در دمای اتاق
  • ۳ عدد زرده‌ی تخم‌مرغ
  • ۲ قاشق غذاخوری خامه‌ی غلیظ

مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار