gardeshban.ir

رژیم غذایی بارداری از اهمیت و حساسیت فوق‌العاده بالایی برخوردار است. بسیاری از خانم‌های باردار ممکن است به یک خوراکی خاص علاقه ویژه‌ای پیدا کنند و فقط میل به خوردن آن داشته باشند. آیا به راستی خوردن لواشک در بارداری مفید است یا مضر؟
کد خبر: ۳۰۸۳۱
تاریخ انتشار : جمعه ۱۴ شهريور ۱۳۹۹-1399 June 14
گردشبان (gardeshban.ir) :
همواره رعایت تعادل در رژیم غذایی مهم و برای سلامت فرد حیاتی است، اما این موضوع در دوران بارداری از اهمیت دوچندانی برخوردار خواهد بود. بنابراین اگر لواشک، قره قروت و سایر ترشیجات توسط زن باردار به اندازه و نه بیش از حد مصرف شود، مشکلی پیش نخواهد آمد و حتی می‌تواند فوایدی هم داشته باشد، البته در صورتی که از سلامت و بهداشت لواشک و روش تهیه آن مطمئن باشید.

فواید خوردن لواشک در بارداری

می تواند تعادل الکترولیت‌های بدن مادر را حفظ کند؛ چرا که ترشی و لواشک دارای مقدار زیادی سدیم و پتاسیم هستند.

یک میان وعده غذایی سالم است. از آن جایی که لواشک کلسترول و چربی ندارد، از افزایش بیش از حد وزن زن باردار جلوگیری می‌کند.

لواشک عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. لواشک موجب هضم بهتر مواد غذایی شده و از یبوست پیشگیری می‌کند.

لواشک خواص آنتی اکسیدانی دارد. زیرا لواشک اغلب از میوه‌هایی مثل آلو، آلبالو، انار و زرشک تهیه می‌شود که همگی خواص آنتی اکسیدانی دارند.

لواشک منبع خوبی از ویتامین های K، A و C است. این ویتامین‌ها موجب تقویت سیستم ایمنی مادر شده و از سقط جنین جلوگیری می‌کنند.

مضرات خوردن لواشک در بارداری

افزایش فشار خون مادر

معمولا در تهیه لواشک از نمک زیادی استفاده می‌شود تا طعم ترش آن تعدیل شود. نمک زیاد به هیچ عنوان برای مادر باردار توصیه نمی‌شود چرا که به خصوص در ماه‌های آخر موجب ورم بیش از حد دست‌ها و پا‌ها شده و از همه مهم‌تر باعث افزایش فشار خون مادر می‌شود که بسیار خطرناک است.

کم آبی بدن

مصرف زیاد لواشک به علت وجود سدیم و پتاسیم در آن می‌تواند آب بدن را دفع و موجب کم آبی بدن شود؛ بنابراین حتما سعی کنید به مقدار کافی مایعات و آب بنوشید.

افزایش اسید معده

افزایش اسید معده به خصوص در ترشی‌های تند باعث ایجاد این مشکل می‌شود. پس کسانی که مبتلا به ریفلاکس هستند بهتر است از خوردن لواشک خودداری کنند.

ایجاد مسمومیت

به علت وجود باکتری در لواشک‌های غیر بهداشتی، ممکن است مسمومیت در بارداری ایجاد شود. دقت کنید که حتی لواشک‌ها و ترشی‌های خانگی هم می‌توانند این باکتری‌ها را داشته باشند! در درجه اول سلامت مواد اولیه و سپس بهداشت در تولید لواشک اهمیت دارد.

پوسیدگی دندان

مصرف زیاد ترشی و لواشک به علت وجود اسید زیاد، موجب از بین رفتن تدریجی مینای دندان می‌شود. توجه کنید که بلافاصله بعد از خوردن ترشی و لواشک مسواک نزنید، چرا که در این زمان مینای دندان نرم بوده و سایش مسواک و خمیردندان آن را از بین می‌برد. بهتر است ابتدا کمی آب بنوشید و بعد با جویدن آدامس بدون قند بزاق را افزایش داده و مواد معدنی را به سطح دندان بازگردانید. به طور کلی در این مرحله توجه به روش صحیح مسواک زدن از اهمیت بالایی برخوردار است.

جمع بندی

به طور کلی خوردن لواشک در بارداری ممنوع نیست اما برای مصرف آن حتما نکاتی را در نظر بگیرید. اینکه لواشک سالم، طبیعی و بهداشتی بوده و فاقد هر گونه آلودگی، افزودنی و مواد شیمیایی مثل اسید یا رنگ های غیر مجاز باشد بسیار مهم است. همچنین توجه کنید که در دوران بارداری خوردن ترشی انبه و لواشک آن به علت وجود باکتری لیستریا ممنوع خواهد بود. نکته آخر اینکه در صورتی که سابقه فشار خون بالا و هرگونه بیماری خاصی دارید، در مورد مصرف لواشک در بارداری حتما با پزشکتان مشورت کنید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
ويديو
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار