gardeshban.ir

معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی/
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: چندین لاین خارجی مسافران ایرانی را جابه‌جا کرده و در آسمان ایران به مقصد کشورشان و دیگر کشور‌های خارجی به عنوان پرواز‌های ترانزیتی پرواز می‌کنند.
کد خبر: ۳۱۰۶۶
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۹-1399 June 20
گردشبان (gardeshban.ir) :
مرتضی دهقان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا و ادامه داشتن این اپیدمی در بسیاری از کشور‌های جهان، آخرین وضعیت و آینده پرواز‌های مسافری را چگونه توصیف می‌کنید و آیا مذاکراتی برای توسعه وگسترش این پرواز‌ها داشته اید یا خیر؟ اظهار کرد: حمل و نقل هوایی در سطح دنیا متاثر از شیوع ویروس کرونا با مشکلات زیادی مواجه شده است. به گونه‌ای که پس از شیوع این بیماری مرز‌های هوایی بر روی پرواز‌های برنامه‌ای در بسیاری از کشور‌ها بسته شد و فعالیت ایرلاین‌ها بیشتر به بازگرداندن اتباع خود و یا کمک‌های امدادی محدود شد.

وی افزود: به تدریج و با انجام اقدامات مقابله‌ای که دولت‌ها در کنترل این بیماری انجام دادند همچنین با تدوین و ابلاغ مقررات بهداشتی و قرنطینه‌ای سختگیرانه اجازه انجام پرواز‌ها با شرایط خاص و بصورت محدود داده شد و با کنترل بیشتر این بیماری وضعیت پرواز‌ها به تدریج و با شیب ملایم در حال افزایش است. البته برخی از کشور‌ها همچنان در شرایط قبل قرار داشته و نسبت به جابه جایی مسافر اقدام نمی‌کنند.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: از آنجا که رفتار ویروس کرونا چندان شناخته شده نبوده و مسئولین مربوطه هنوز نتوانسته اند زمان مشخصی برای کنترل این بیماری ارائه دهند لذا نمی‌توان تحلیل دقیقی از وضعیت آینده صنعت حمل و نقل هوایی ارائه داد و سازمان‌های بین المللی از جمله ایکائو، یاتا و... نیز پیش بینی‌های متفاوتی ارائه داده اند. اما تخمین‌هایی که در ابتدای شیوع این بیماری برای صنعت هوایی صورت گرفته بود اکنون تغییر یافته است.

کاهش تقاضا در صنعت هوانوردی و سفارش هواپیما

به گفته دهقان، می‌توان با مشاهده برخی اتفاقات تا حدودی شرایط این صنعت را پیش بینی کرد و آن هم وضعیت سفارشات هواپیما توسط شرکت‌های هواپیمایی است چرا که آمار‌ها نشان می‌دهد سفارش و درخواست خرید هواپیما در شرکت‌های سازنده هواپیما رو به کاهش است و این امر نشان می‌دهد لااقل در کوتاه مدت تقاضا در این صنعت رو به رشد نیست.

وی همچنین درباره آخرین وضعیت پرواز‌های خارجی در شرایط ویروس کرونا و تغییر و تحولات صورت گرفته در آن نسبت به ماه گذشته، ادامه داد: از زمان شروع این بحران در دنیا، سازمان هواپیمایی کشوری نیز بصورت مستمر پیگیر بازگرداندن اتباع کشورمان و همچنین انجام پرواز‌های باری و پشتیبانی بود و ارتباطات موثری با کشور‌هایی که ضرورت برقراری پرواز وجود داشت صورت گرفت. بطوری که هم پرواز به برخی از کشور‌های اروپائی و هم آسیایی توسط شرکت‌های داخلی و برخی از شرکت‌های خارجی حفظ شد. در حوزه کشور‌های همسایه نیز بنا به تقاضای سفر و نیاز کشور، پرواز‌ها به صورت محدود شروع و استمرار دارد. البته برخی از کشور‌ها محدودیت‌هایی برای پذیرش اتباع سایر کشور‌ها در شرایط شیوع کرونا وضع کرده اند که تاثیر مستقیمی روی برقراری پرواز‌ها دارد.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: پرواز‌های بین المللی تابع ارزیابی کشور‌ها از وضعیت کنترل بیماری کرونا در سایر کشور‌ها است، اما پرواز‌های داخلی با روند بهتری شروع شده و متناسب با شروع و رونق سایر کسب و کار‌ها در کشور پرواز‌های داخلی نیز افزایش می‌یابد. این در شرایطی است که هنوز اماکن گردشگری و مذهبی در کشور محدودیت‌هایی در پذیرش گردشگران سیاحتی و زیارتی دارند. البته از نظر درآمدی شرکت‌های هواپیمایی، شرکت‌های خدمات فرودگاهی، دفاتر خدمات مسافرت هوایی و فرودگاه‌ها با چالش جدی مواجه هستند.

ادامه داشتن مذاکرات برای از سرگیری پرواز‌های ترکیه و دیگر خارجی‌ها

دهقان همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه آخرین وضعیت پرواز‌های ترکیه با توجه به تغییرات و لغو مکرر آن‌ها از سوی مقامات ترک چگونه است و چرا هواپیمای قطری روزانه بسیاری از مسافران ایرانی را به این کشور می‌برد؟ گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا پرواز‌های برنامه‌ای مستقیم شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و ترکیه‌ای با وقفه مواجه شد. با ارزیابی مجدد وضعیت و تدوین مقررات قرنطینه و بهداشتی، اجازه برقراری پرواز‌ها با شرایط خاص از سوی طرفین صادر شد که تعداد زیادی از پرواز‌ها نیز توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در مسیر ترکیه برقرار و مطابق با مقررات آن کشور در خصوص پذیرش اتباع ایران و کسانی که مجوز ورود به ترکیه داشتند نسبت به جابه جایی مسافر اقدام کردند.

وی افزود: در چند ماه گذشته مذاکراتی بین سازمان هواپیمایی کشوری ایران و ترکیه در خصوص بازگشایی پرواز‌های برنامه‌ای صورت گرفت که در نهایت ترکیه برقراری پرواز‌های برنامه‌ای را منوط به نظر مقامات بهداشتی آن کشور دانست. ضمنا در حال حاضر شرکت‌های طرفین مجاز به برقراری پرواز‌های ویژه برای بازگرداندن اتباع خود و همچنین پرواز‌های باری و اختصاصی هستند. موضوع برقراری پرواز‌های برنامه‌ای مسافری مستقیم بین ایران و ترکیه در دستور کار این سازمان بوده و در حال پیگیری است.

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد: همزمان با انجام پرواز‌های تعدادی از شرکت‌های ایرانی به مقاصد بین المللی، برخی از شرکت‌های هواپیمایی خارجی از قبیل قطر ایرویز؛ امارات ایرلاین، آرمنیا ایرویز و ... پرواز‌های مستقیم از کشور خود به ایران و بالعکس شروع کرده اند که با توجه به مقررات سایر کشور‌ها در پذیرش اتباع ایران نسبت به جابجایی مسافران بصورت ترانزیت نیز اقدام می‌کنند.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار