gardeshban.ir

کمپ یا مکان خوابی که با قدمت حدود 200 هزار سال پیش کشف‌ شده، کارشناسان را قانع کرده که آن را قدیمی‌ترین غار انسانی دنیا بنامند.
کد خبر: ۳۱۳۳۹
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۹-1399 June 27
گردشبان (gardeshban.ir) :
غار بوردر (border cave) که در نقطه‌ای دورافتاده در کوهستان لبومبو در آفریقای جنوبی قرار دارد را نمی‌توان یک مکان عادی برای چادر زدن چندروزه تصور کرد، حتی اگر هدفتان دور شدن از زندگی مدرن تا جای ممکن باشد.

این غار دقیقاً وسط شکاف یک صخره سنگی بسیار بزرگ قرار گرفته و پوشیده از درخت است، گویی که مادر طبیعت با چاقو آن را به دو نیم کرده است. باستان‌شناسان برای دسترسی به غار باید از ارتفاع بسیار بلندی بالا بروند و سپس برای فهمیدن اینکه چه چیزی داخل این محیط خشن پنهان‌ شده، سینه‌خیز وارد آن شوند.

وقتی باستان‌شناسان وارد غار شدند، با شواهدی مواجه شدند که خبر از حضور یک انسان در هزاران سال قبل می‌داد. آن‌ها بقایای اولین چادر خوابی را یافتند که برای اولین بار توسط انسان در آفریقا استفاده ‌شده بود، مواد به کار گرفته شده در ساخت این چادر متعلق به 200 هزارسال قبل است.

لین وادلی، باستان‌شناس دانشگاه ویتواترسند، حین گشتن غار برای یافتن وسایل دست‌ساز دیگر، نوعی مواد زمخت یافت که برای خواب از آن استفاده می‌شده است. او علامت‌های کوچک و سفیدی روی زمین مشاهده کرد و معتقد است که اینجا رد پوشال‌هایی است که توسط مردم داخل غار آورده شده تا با آن جایی برای خواب بسازند.
 لین والدلی باستان‌شناس با علامت‌هایی در غار بوردر مواجه شده که درواقع رد کشیده شدن نوعی پوشال و ایجاد یک جای خواب روی زمین بوده‌اند.

والدلی کمی از این پوشال‌ها را زیر نور گرفته و با میکروسکوپ بررسی کرد، بعد از آن به این نتیجه رسید که این پوشال‌ها که با بقایای یک جسد ترکیب ‌شده بودند، به داخل غار آورده شده‌اند تا جای خواب نرمی تهیه کنند. او می‌گوید که این تصور که این پوشال‌ها برای ساختن یک جای خواب به داخل غار آورده شده‌اند، تنها یک فرضیه است.

او می‌گوید که این جای خواب چیزی درباره نوع شناخت مردم آن زمان در اختیارمان قرار نمی‌دهد اما هدف آن‌ها با نیت قبلی و ساختن جایی راحت‌تر برای خواب بوده است. دو دندان هم پیدا شد که یکی کمی بزرگ‌تر از دیگری بود، یکی از این دندان‌ها 200 هزار سال قدمت دارد و طول عمر دیگری 90 هزارسال است.

سایر کارشناسان نیز معتقدند که طبق شواهد این مکان، قدیمی‌ترین غار دنیا برای خوابیدن انسان بوده است. دنی نادل، باستان‌شناس دانشگاه حیفا که در تحقیقات حضور نداشته، معتقد است که یافتن دو دندان و کمی علف و پوشال ثابت نمی‌کند که انسان‌های نخستین در آنجا زندگی می‌کرده‌اند. زیرا قدمت این دندان‌ها باهم همخوانی ندارد و نمی‌توان حتی تاریخ دقیق آن‌ها را مشخص کرد.

دن کابانز از دانشگاه نیوبرانسویک می‌گوید: «فهمیدن این مسئله بسیار دشوار است. هرچند وادلی 14 آگوست مشاهدات خود را در مجله آنلاین منتشر کرده است. او اصراری درباره یافته‌های داخل غار ندارد اما معتقد است که وجود پوشال و علف داخل غار، نشان‌دهنده حضور انسان‌ها و فراهم کردن مکان خواب در آن نقطه بوده است.»

با اینکه برخی همکاران و دانشمندان با برداشت او موافق نیستند، بنابراین نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری وجود دارد. فهمیدن سبک زندگی اجدادمان و اینکه در آن زمان آن‌ها به چه شکل زندگی می‌کردند، یکی از وظایف مهم باستان‌شناسی است.

قدیمی ترین کمپ تاریخ کشف شد!+تصاویر

قدیمی ترین کمپ تاریخ کشف شد!+تصاویر

قدیمی ترین کمپ تاریخ کشف شد!+تصاویر
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار