gardeshban.ir

تهران شهری دست و دلباز است. شهری که تمام نیازهای ساکنانش را برآورده و آن ها را به آرزوها و خواسته های خود می رساند.
کد خبر: ۳۱۵۳۸
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۹-1399 July 01
گردشبان (gardeshban.ir) :
همه ما با زندگی مدرن تهرانی و حرکت روبه جلوی آن آشنا هستیم اما وقت هایی هست که دلمان می خواهد دکمه توقف را زده و برای لحظاتی استراحت کنیم. دلمان سفر می خواهد می خواهیم بلیط هواپیما به دورترین نقطه این کره خاکی بخریم. 

در این زمان همه سفر کردن و بازدید از موزه ها و آثار قدیمی را پیشنهاد می دهند اما موزه ها هم فضایی سربسته هستند در صورتی که شما دلتان فعالیت در طبیعت، نگاه کردن به آسمان آبی و یا تجربه زندگی در سطح ساده و روستایی را می خواهد.

احتمالا ذهن تان به شمال کشور و یا مناطق کویر رفته اما جای خیلی دوری نروید. در همین تهران هم جاهایی است که هنوز دست برج سازان و ویلا سازان به آن نرسیده و هنوز هم محیط زیست آن حالت طبیعی خود را حفظ کرده است. جاهایی که می تواند بهترین مقصد شما برای سفری یک روزه و حتی چند ساعته برای کمی طبیعت گردی باشند.

جاذبه های طبیعت گردی تهران /تصاویر

روستای افجه لواسان

افجه نام روستایی است در شمال شرق تهران که در فاصله ۳۰ کیلومتری از تهران قرار گرفته است. نام این روستا کمتر به گوش خورده و شاید به همن دلیل توانسته تا به امروز حالت طبیعی و بکر خود را حفظ کند. منطقه ای که افجه در آن قرار دارد منطقه ای کوهستانی است و اگر به دنبال آب و هوایی خنک در تابستان هستید، افجه می تواند مقصد مناسبی برای طبیعت گردی شما باشد. شغل اهالی افجه کشاورزی و دامپروری و محصولات طبیعی و ارگانیک این روستا قطعا سوغات خوبی برایتان خواهد بود. بهترین زمان سفر برای طبیعت گردی در افجه فصل بهار و تابستان به ویژه اردیبهشت ماه است که دشت و کشتزارهای آن سرسبز و پر شکوفه اند.

در نزدیکی روستای افجه از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟

دشت هویج
آبشار پسچویک
آبشار برگ جهان
آتشکده باستانی دشت سبواستان
حمام تاریخی روستا
درخت چنار ۴۰۰ ساله
قلعه ساکا

چگونه به روستای افجه برویم؟

روستای افجه در لواسان قرار دارد و آدرس دقیق آن به این صورت است: تهران، جاده لشگرک، میدان لشگرک، روستای افجه لواسان

جاذبه های طبیعت گردی تهران /تصاویر

آبشار کلوگان

آبشار کلوگان از مرتفع ترین آبشارهای تهران است که در شمیرانات قرار دارد. ارتفاع آبشار کوگان از سطح زمین به ۳۰ تا ۴۰ متر می رسد. این آبشاربه صورت دو طبقه است و پایین آبشار حوضچه کوچکی ایجاد شده که قطعا آب تنی در آن پس از یک پیاده روی طولانی لذت بخش خواهد بود. به جرات می توان گفت منطقه ای که آبشار کلوگان در آن قرار دارد بهترین مقصد طبیعت گردی به ویژه برای کوهنوردان است؛ چون به قله هایی مانند مهرچال، کلوگال و غیره نزدیک است.بهترین زممان سفر به آبشار کلوگان فصل بهار و تابستان است که دشت ها سرسبز اند و هوای منطقه خنکای مطبوعی دارد.

قبل از سفر بهتر است چند نکته را در نظر بگیرید: هر آنچه که نیاز دارید را از تهران تهیه کنید. قبل از رسیدن به آبشار، مسجدی داخل روستا قرار دارد که آخرین ایستگاه سرویس بهداشتی ست. اهالی روستا چندان دل خوشی از گردشگران ندارند و مانع ورود خودروهای گردشگری به داخل روستا می شوند. همچنین اگر قصد اقامت را دارید باید قید اقامت در روستا را زده و به فکر اقامت در روستاهای اطراف و یا کمپینگ در منطقه باشید چون روستایی ها به هیچ وجه خانه های خود را در اختیار گردشگران نمی گذارند.

در نزدیکی آبشار کلوگان از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟

روستای میگون
روستای فشم
تله کابین توچال
چگونه به آبشار کلوگان برویم؟

تهران، شهرستان شمیرانات، بخش رودبار قصران، روستای کلوگان، آبشار کلوگان



تنگه واشی فیروزکوه

تنگه واشی بهترین مقصد طبیعت گردی در ایام تابستان است. زمانی که گرمای هوا به اوج خود رسیده و دلتان می خواهد کفش ها را از پا در آورده و در مسیری پر آب و خنک راه بروید، تنگه واشی چاره کار شما است. 

تنگه واشی در واقع دو تنگه است که یکی به نام" واشی" و دیگری به نام" سا" است. بین این دو تنگه دشتی وسیع و پهناور قرار گرفته که به آن ساواشی می گویند. از تنگه واشی تا دشت ساواشی حدود ۲۵۰ متر فاصله است که در این میانسنگ نگاره ای ۱۸۵ ساله ز فتحعلی شاه را دیده و از رودخانه و تنگه عبور خواهید کرد. پس از تنگه اول به دشت ساواشی خواهید رسید. از دشت تا تنگه دوم( سا) حدود ۲ کیلومتر فاصله است. پس از رسیدن به سا مسیر ۸۰۰ کیلومتری ای را طی خواهید کرد تا به آبشار منطقه برسید. بهترین زمان سفر به تنگه واشی مرداد ماه است. دوربین، موبایل و تمام وسیله های حساس به آب را در صورت امکان همراه نبرید و اگر هم بردید آن ها را در کیسه های ضدآب بگذارید.

در نزدیکی تنگه واشی از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟

سنگ نگاره قاجاری ۱۸۵ ساله در تنگه اول
آبشار واشی در انتهای مسیر تنگه دوم
چگونه به تنگه واشی برویم؟

تهران، جاده فیروزکوه، جاده واشی، پس از روستای جلیزجند، تنگه واشی

جاذبه های طبیعت گردی تهران /تصاویر


دریاچه های تار و هویر

اگر تهرانی باشید و اهل گشت و گذار، احتمالا نام تار و هویر به گوشتان خورده است، دو دریاچه ای با آب شیرین که در منطقه کوهستانی شهرستان دماوند و نزدیک به تهران قرار دارند. این دو دریاچه به لحاظ آب خنک و هوای مطبوعی که دارند، در ایام تابستان راه فرار تهرانی ها از گرمای تابستانی هستند. عمده آب دریاچه ها از کوه هایی مانند کوه دوبرار و کوه زرین تامین می شود. اطراف دریاچه ها پوشش گیاهی مانند درختان مختلف نیست، البته اطراف دریاچه زمین سرسبزی دارد وآب دریاچه نیز سکونتگاه گیاهان دریایی مختلف است. عمده گیاهی که می توان در زمین های اطرف دریاچه پیدا کرد آویشن است. جانوران ساکن در این منطقه عبارتند از: قوچ، بز، میش و آبزیان دریاچه شامل دو نوع قزل آلای مختلف و ماهی زرد کش است.

دریاچه تار: تار دریاچه ای با ۲۵۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا است و اولین دریاچه ای خواهد بود که در مسیر طبیعت گردی تان در این منطقه پیش چشم شما ظاهر خواهد شد. این دریاچه که به آن هویر بزرگ هم می گویند، در فضایی به بزرگی ۴۶ هکتار به شکل لوزی ایجاد شده است. آب و هوای دریاچه در ایام گرم سال خنک و دلپذیر است و محوطه اطراف دریاچه جان می دهد برای کمپنگ، تماشای ستارگان در شب و گذراندن یک شب رویایی پر ماجرا.

البته این نکته را هم باید بگوییم که اطراف دریاچه درختی وجود ندارد و اگر به فکر پیک نیک در یک ظهر تابستانی هستید، حتما سایه بان یا چادری همراه خود داشته باشید. اگر هم به فکر شنا در دریاچه اید، بد نیست بدانید که عمق دریاچه بین ۴۰ تا ۵۰ متر در فصول کم آب و پرآب متغیر است. فعالیت های دیگری هم می توانید در این دریاچه انجام دهید مانند ماهیگیری( برای ماهیگیری در این دریاچه باید مجوز داشته باشید)، عکاسی، قایق سواری و کوهنوردی.

نام تار با افسانه های بسیاری هم گره خورده است؛ اگر پای صحبت های مردم محلی بنشینید به شما خواهند گفت که شب ها این دریاچه محل رفت و آمد موجودات عجیب و غریب است. از میان تمام داستان ها و ماجراهای این دریاچه یکی از آن ها هیجان انگیزتر است: برخی از مردم محلی معتقداند که این دریاچه در دل خود گنجینه های گران بها وارزشمندی دارد که در کشتی غرق شده دزدان دریایی در کف دریاچه پنهان است.

دریاچه هویر: از دریاچه تار به سمت شرق که بروید، پس از حدود نیم ساعت پیاده روی به دریاچه هویر خواهید رسید. دریاچه ای با عمق ۱۵ متری و وسعتی به بزرگی ۱۳ هکتار و بیشتر. در هویر نیز مانند تار می توان تفریحات مختلفی از کمپینگ و قایق سواری تا ماهیگیری و عکاسی و کوهنوردی را انجام داد. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که در اطراف این دو دریاچه هیچ گونه امکانات و تمهیدات امنیتی برای شنا فراهم نشده و توصیه می شود شناگران آماتور از شنا کردن در این دریاچه ها پرهیز کنند.

بهترین فصل بازدید از دریاچه ها چه زمانی است؟

همانطور که در ابتدا گفتیم، دریاچه های تار و هویر در گرمای تابستان آب و هوایی خنک دارند و بهترین گزینه برای پینک نیک در یک روز گرم تابستان هستند. از این رو بهترین زمان بازدید از این دو دریاچه اواسط بهار( اردیبهشت ماه) تا پایان تابستان است. در فصول پاییز و زمستان دریاچه ها یخ بسته و آب و هوای منطقه سردتر است.

چگونه به دریاچه های تار و هویر برویم؟

دریاچه های تار و هویر در ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان دماوند، پس از روستای چنارشرق و هویر قرار دارند. این نکته را هم در سفر خود به یاد داشته باشید که روستای چنار آخرین روستا در مسیر رسیدن به دریاچه ها است پس هرچه نیاز دارید را باید از این روستا تهیه کنید.

جاذبه های طبیعت گردی تهران /تصاویر

وردیج و واریش

وردیج و وارش نام دو روستا در نزدیکی تهران است که با آب و هوای خوب و طبیعتی زیبا به مقصد گردشگری و تفریحی بسیاری از طبیعت گردانی که بلیط هواپیما تهران را خریداری می‌کنند تبدیل شده است. اما گذشته از طبیعتی زیبا و آب و هوایی خوش، وردیج و واریش مجسمه های عجیبی دارند که توجه هر فرد کنجکاوی را به خود جب می کند. البته این مجسمه ها شاید به پای مجسمه های موای جزیره ایستر نرسند اما قطعا در نوع خود عجیب و جالب توجه اند.

روستای وردیج: کمی بالاتر از محله وردآورد و در غرب تهران، جاده ای موازی با مسیر رودخانه ساخته شده که به دو روستای وردیج و واریش منتهی می شود. وردیج اولین روستایی است که در این مسیر خواهید دید. این روستا موقعیت کوهستانی و بکری دارد که باعث شده هوای آن جزو پاک ترین هواهای تهران باشد و همه ما می دانیم که ارزش هوای پاک و بدون آلودگی چه اندازه بالا است. شاید به همین دلیل است که بسیاری از افراد به فکر ساخت خانه و ویلا در این منطقه افتاده اند.

هرچند نفس ساخت خانه شاید چندان غلط نباشد اما رعایت نکردن سبک معماری ظاهری روستا در ساخت خانه ها باعث آسیب رساندن به بافت سنتی روستا شده و منظره نه چندان خوشایندی را ایجاد می کند. با این حال وردیج هنوز هم روستایی است که ارزش سفر و تماشا را دارد. وردیج روستایی است نسبتا بزرگ با باغاتی بزرگ تر پر از درختان گردو، توت، خرمالو، سیب و شاتوت که هوایی پاک را به مهمانانش هدیه می دهد و ذوق عکاسی را در دل آن ها بیدار خواهد کرد.

در اطراف وردیج از چه جاهایی می توان بازدید کرد؟

همانطور که گفتیم وردیج روستایی زیبا با طبیعتی زیباتر است که جاذبه های دیدنی ای دارد. آبشار لت مال و دامنه ارواح سنگی از جاذبه های اطراف این روستا هستند.

روستای واریش: واریش بعد از روستای وردیج و در ارتفاعی بالاتر از این روستا قرار دارد و در نتیجه آب و هوای آن خنک تر است. همین آب وهوای خنک در تابستان واریش را به بهشت روی زمین تبدیل می کند. واریش نیز مانند وردیج پر از باغات میوه مانند آلو، گیلاس و زردآلو و حتی شاید سرسبز تر از آن است. اهالی واریش کار بسیار جالب و زیبایی برای حفظ پاکیزگی روستا انجام داده اند و آن اهدای کیسه زباله به گردشگران و مسافران در ابتدای ورود به روستا است. همچنین در نقاط مختلف روستا جمله " این روستا رفتگر ندارد، زباله را با خود ببرید" به چشم می خورد که همانند تذکری به گردشگران است تا زباله های خود را روی زمین نیاندازند.

جاذبه های طبیعت گردی تهران /تصاویر

در اطراف روستای واریش از چه جاذبه هایی می توان بازدید کرد؟

روستای واریش نیز مانند روستای وردیج جاذبه های دیدنی فراوانی در اطراف روستا دارد. چشمه واریش، دشت پهنه حصار و امامزاده بی بی زرین قمر از جمله جاذبه های این روستا هستند.

چشمه واریش: شناخته شده ترین جاذبه واریش همین چشمه آب سرد روستا است. چشمه ای که محیط اطراف آن فضای مناسبی برای پیک نیک فراهم کرده و آب سرد آن گواراترین نوشیدنی در ایام تابستان است؛ به اندازه ای که برخی از گردشگران ظرفی با خود می برند تا از آب این چشمه پر کرده و همراه خود به خانه ببرند.

آبشار لت مال: لت مال آبشاری سه بخشه و پلکانی با ارتفاعات مختلف است که بلندترین آنها ۳۵ متر ارتفاع دارد و اصلی ترین آبشار لت مال به شمار می رود. اولین آبشار لت مال ۵ متر و آبشار دوم کمی بیشتر از ۵ متر ارتفاع دارند. زمان مناسب بازدید از آبشار لت مال اواسط زمستان تا اواخر بهار است.

دامنه ارواح سنگی: پس از آبشار لت مال، دامنه ارواح سنگی مهم ترین و معروف ترین جاذبه این منطقه است. این دامنه پر از سنگ هایی است که به شکل انسان و حیوان اند و قدم زدن در آن کمی ترس و توهم را به همراه خواهد داشت. گرچه شکل گیری سنگ های آدمک جیان( دامنه ارواح) بر اثر پدیده ای علمی به نام هوازدگی شکل گرفته اما اهالی روستا داستان ها و ماجراهای مختلفی برای آن نقل می کنند. 

برخی می گویند که روزگاری در این منطقه قلعه ای قدیمی وجود داشته و این حفره ها بقایای آن قلعه اند. روایت دیگر اما عجیب تر و کمی ترسناک تر است. عده ای می گویند که در گذشته جانوارانی در این منطقه به سنگ تبدیل شده اند. گرچه اینقل قول ها صحیح نیستند اما با این حال این پرسش را به ذهن می آورند که چرا فقط این بخش ز منطقه دچار هوازدگی شده است.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار