gardeshban.ir

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: قانون مناطق آزاد در آستانه اصلاح است که امید است با پیشنهادهای فعالان اقتصادی شرایطی فراهم شود تا سرمایه‏ گذاران با کمترین موانع و مشکلات در این مناطق مواجه باشند.
کد خبر: ۴۲۷۵۴
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰-1400 April 28
گردشبان (gardeshban.ir) :
حمید رضا مومنی  در بازدید از بندر بوشهر افزود: یک سری قوانین و مقررات وضع شده بر خلاف مناطق آزاد است که باید با اصلاح آن شرایطی ایجاد شود تا بخش خصوصی با فراغ بال بتواند کار خود را در این مناطق پیش ببرد.

وی بیان کرد: در مناطق آزاد جدید نقش بخش خصوصی پررنگ دیده شده و نقش کلیدی به آنها داده می‌‏شود تا آنها در این حوزه نقش اساسی ایفا کنند.

مومنی ادامه داد: قانون ماطق آزاد در برنامه هفتم توسعه مشمول یک سری اصلاحات می ‎شوند که فعالان اقتصای می‎ توانند نقطه نظرات خود را پیرامون آن مطرح کنند.

وی اظهارداشت: اعمال اصلاحات در مناطق آزاد یک فرصت برای فعالان اقتصادی است تا بتوانند با دیدگاه‎های خود نقش و جایگاه مناطق آزاد را ارتقا ببخشند.

مومنی افزود: اعمال اصلاحات در برنامه هفتم توسعه همچنین می‎ تواند نقاط موجود در مناطق آزاد را پوشش و همچنین بازدهی و کارایی آنها را افزایش دهد.

وی در ارتباط با منطقه آزاد صنعتی بوشهر نیز گفت: برای منطق آزاد بوشهر از لحاظ زیرساخت‌ها مشکلی وجود ندارد و باید در حوزه نرم‌افزاری نیز اساسنامه منطقه آزاد بوشهر به تصویب برسد.

مومنی افزود: پیش بینی شده با توجه به وجود زیرساخت‎ها منطقه آزاد بوشهر بتواند نسبت به سایر مناطق آزاد جدید فعالیت‏ خود را زودتر آغاز کند.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در نشست شورای راهبردی بررسی منطقه آزاد صنعتی بوشهر هم گفت: با اقدام‌های صورت گرفته در راستای توسعه صادرات، تراز تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی طی سه سال اخیر مثبت شده است.

حمید رضا مومنی افزود: با این وجود همچنان نقاط ضعفی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسل اول و دوم وجود دارد که تلاش می ‏شود با اصلاح زیرساخت‎ها این موارد در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسل سوم به حداقل برسد.

وی بیان کرد: در این زمینه تلاش می ‎شود فعالیت مناطق آزاد نسل سوم به‌گونه‌ای آغاز شود تا فعالان و سرمایه‌گذاران این بخش با حداقل مشکل مواجه و براساس برنامه ترسیمی با بازدهی بهتری فعالیت داشته باشند.

مومنی ادامه داد: تاکنون ۲.۵ دهه از فعالیت مناطق آزاد می‌گذرد ولی هنوز چالش‌های جدی پیش‌روی آنها وجود دارد که این چالش‎ها ایفای ماموریت آنها را با مشکل مواجه می ‎کند.

وی عنوان کرد: مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی همچنان فاقد برنامه جامع هستند و این بدین معنی است که در مناطق آزاد هر مدیر براساس سلیقه خود رفتار می ‎کند.

مومنی اظهارداشت: هنوز ساختار مناطق آزاد تجاری در کشور، خیلی چابک و به‌ روز نیست و انتظار مخاطبان، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در مناطق آزاد این است در کارشان در حداقل زمان و با کیفیت مطلوب انجام شود.

مومنی تاکید کرد: صادرات، انتقال دانش فنی، جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و تاثیرگذاری در اشتغال پایدار جوامع از جمله ‌انتظارات از مناطق آزاد است که در این راستا برای تهیه و تصویب طرح جامع مناطق آزاد از جمله منطقه آزاد بوشهر باید این موارد برای آینده ۵۰ ساله مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: فعالیت رسمی منطقه آزاد بوشهر بزودی با اعلام رئیس جمهوری آغاز می‌شود و امید است که این منطقه در اقتصاد این استان، جنوب کشور و کشورهای منطقه خلیج‌فارس بتواند تاثیرگذار واقع شود.

مومنی اظهارداشت: توجه به لجستیک و تولید بویژه در بخش کشاورزی به عنوان بخش ظرفیت ‎دار استان بوشهر باید محور اصلی منطقه آزاد صنعتی بوشهر باشد و باید چنین مناطق صادرات جایگزین واردات شود تا به مثبت شدن تراز تجاری کشور کمک شود.

مؤمنی اضافه کرد: زیرساخت‌ها و بستری که در استان بوشهر از جمله شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد به منطقه آزاد بوشهر خیلی کمک می‌کند که کار آن سریع‌تر از سایر مناطق کشور انجام شود.

وی افزود: منطقه آزاد صنعتی بوشهر در ۲ مرحله انجام می ‎گیرد که در این مرحله‌ها باید تصویب اساسنامه و طرح جامع محقق شود.

مومنی اظهارداشت: ساختار اداری منطقه آزاد بوشهر در حال طراحی است و با توجه به اینکه دولت هیچ کمکی برای تولید زیرساخت‌ها نمی‌کند، برای تحقق این مهم تشکیل یک کنسرسیوم با همکاری بانک‌ها، شرکت‎های سرمایه‌‏گذاری و بخش خصوصی پیش بینی شده است.

وی افزود: مناطق آزاد جدید نباید دارای یک سازمان عریض و طویل باشند بلکه باید با محوریت بخش خصوصی تبدیل به مناطق سریع و چابک برای تسهیل در سرمایه‏‌گذاری تبدیل شوند.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار