gardeshban.ir

گل ختمی به عنوان گیاه زینتی کشت می شود و نیز همچنین برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. خواص گل ختمی به درمان سرفه، سرماخوردگی، تب و مشکلات معده کمک می کند.
کد خبر: ۴۴۶۳۵
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۰-1400 June 16
گردشبان (gardeshban.ir) :
 امروزه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی طرفداران زیادی پیدا کرده است. یکی از این گیاهان مفید گل ختمی است. 

معرفی گل ختمی

گل ختمی گیاه گل دهنده ای از خانواده Malvaceae است و در خاکی غنی رشد می کند. این گیاه یک ساله، دوساله یا چند ساله است. از دیگر نام‌های رایج گل ختمی می‎‌توان به Common Garden Hollyhock، Derives، Common Hollyhock، Garden Mallow و Garden Hollyhock اشاره کرد.

گل ختمی یک گیاه چند ساله ایستاده و راست قامت، گیاه مانند(گیاهی)، دو ساله یا کوتاه مدت است که تا 1.5-2 متر ارتفاع رشد می کند. ساقه ها گرد، رسیده و سبز روشن است. این گیاهان دارای برگهایی مداری، سبز متوسط ​​و عرض 7-15 سانتی متر هستند. این گیاه بزرگ به رنگ های، صورتی، ارغوانی، قرمز، سفید، بنفش و زرد به شکل قیف و به عرض 7-12 سانتی متر است. میوه شیزوکارپ دارای 15 تا 20 دانه ریز ، بیضی و صاف است.

تاریخچه مصرف گل ختمی

گل ختمی بومی آسیا و اروپا است.گل ختمی از استان جنوب غربی چین نشات گرفته است و حداقل در قرن پانزدهم در اروپا رشد کرده است. این گیاه به عنوان گیاه زینتی کشت می شود و نیز همچنین برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر، گل ختمی به طور گسترده‌ای تقسیم و توزیع شده است و همچنین در مناطق معتدل شمال نیز بومی شده است. قبل از قرن پانزدهم از جنوب غربی آسیا به اروپای غربی وارد شد. در قرن شانزدهم نیز به اروپا رسید.

خواص گل ختمی برای سلامتی، پوست و مو

گل ختمی دارای فواید دارویی مختلفی است که بیماری های مختلف را درمان می کند. این گیاه به درمان سرفه، سرماخوردگی، تب و مشکلات معده کمک می کند. از سنگ کلیه جلوگیری کرده و گرفتگی و احتقان قفسه سینه را برطرف می کند. زخم معده، تب یونجه، التهاب مثانه، قولنج ، ورم معده ، آمفیزم ، اسهال و برونشیت را درمان می کند.

 درمان تب

در دوران باستان، از گل ختمی برای بهبود و پایین آوردن تب بالا استفاده می‌شد. این ماده دارای خاصیت تب بری است که گرفتگی بینی را برطرف می کند و تب بالا و علائم سرماخوردگی را نیز درمان می کند. مصرف یک فنجان چای گل ختمی باعث تسکین ناراحتی (تحریک) می شود.

 درمان گلودرد

چای تهیه شده از گل ختمی به درمان موثر گلودرد کمک می کند. از گل، دانه و ریشه آن برای تهیه چای استفاده می شود. برای دادن طعم و مزه می‌توان عسل را به چای گیاهی اضافه کرد. دمنوش گل ختمی سرفه های خشک را درمان می کند و تحریک گلو را تسکین میدهد.

 بهبود زخم ها

گل ختمی درد و تورم ناشی از آسیب را کاهش می دهد. برگ‌های جوشانده شده یا نرم شده را روی زخم‌ها به طور مستقیم بمالید، به تسریع روند بهبودی کمک می کند.

تسکین دستگاه گوارش

این گیاه دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده است که به درمان مشکلات روده ای روده مانند درد شکم، زخم، ورم معده، حرکت روده تحریک پذیر و اسهال کمک می کند.

 بهبود مشکلات تنفسی

مصرف چای گل ختمی مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی را درمان می کند. مخاط مسدود شده را از بین می‌برد و گلو را آرام و تسکین می‌دهد. چای را می توان از ریشه گیاه درست کرد. مصرف این چای تسکین و آرام شدن را سریعتر میکند.

اشتها آوری

ریشه گل ختمی باعث افزایش اشتها می شود زیرا خاصیت نشاسته ای دارد. برای افزایش اشتها باید چای آن مصرف شود.

سلامت بانوان و کلیه (خواص گل ختمی برای عفونت زنان)

ریشه و گل گیاه گل ختمی تحریک کلیه و رحم در زنان را تسکین می دهد. به طور موثر ترشحات واژن را درمان می کند.

 بیماری های گوارشی

ریشه و برگ گل ختمی مشکلات هضم را درمان می کند. تحقیقات نشان می دهد این گیاه توانایی درمان ورم روده، کولیت، زخم معده، زخم دهان و فتق هیاتوس را دارد.

 دندان درآوردن در نوزادان

دندان درآوردن اذیت کننده و همچنین دردناک است. دهانشویه ساخته شده از ریشه گل ختمی ناراحتی و درد را از بین می برد و موجب تسکین این شرایط می شود. 

درمان سوختگی

ریشه و ساقه گل ختمی باعث خنک شدن(کم کردن درد) سوختگی، تاول و همچنین تورم و درد می شود. مرهم این گیاه همچنین مناطق آسیب دیده را آبرسانی می کند.

بهبود گردش خون 

جوشانده ساخته شده از گل ختمی باعث گردش خون می شود. برای دست یابی به بهترین نتیجه 5 میلی لیتر جوشانده در روز باید استفاده شود.

 مو

گل ختمی موهایی درخشان و صاف را به ارمغان می آورد. عصاره تهیه شده از آن به عنوان یک نرم کننده گیاهی موثر عمل می کند که از خشکی مو جلوگیری می‌کند. 

 حفظ رطوبت پوست 

گل ختمی یک مرطوب کننده عالی برای پوست است. این گیاه همچنین خشکی پوست را درمان می کند و پوستی نرم و درخشان را تأمین می کند.

 رنگ مو

گل ختمی همچنین یک رنگ موی طبیعی عالی است که می توان آن را در خانه تهیه کرد.

کاربرد گل ختمی در طب سنتی (خاصیت گل ختمی در طب سنتی)

    گل ختمی برای درمان التهاب استفاده می شود.
    در طب عامیانه از آن به عنوان قابض، ادرار آور ، ضد التهاب، نرم کننده و تب بر استفاده می شود.
    این گیاه باعث جلوگیری از عرق کردن بیش از حد و خیس شدن رختخواب می شود. همچنین به عنوان دهان شویه برای خونریزی لثه استفاده می شود.
    گلهای آن ادرار آور و نرم کننده محسوب می شوند.
    از گل ختمی برای درمان درد های قفسه سینه استفاده می شود.
    از این جوشانده برای تقویت گردش خون و درمان دیسمنوره ، یبوست و خونریزی استفاده می شود.
    از ریشه ها به عنوان ضماد زخم و اسهال خونی استفاده می شود.
    در طب سنتی تبت از ریشه و گل برای التهابات رحم، کلیه، ترشحات واژن و منی استفاده می شود.
    ریشه ها همچنین از دست دادن اشتها را درمان می کنند.
    گل ختمی به پیشگیری و درمان مشکلات دستگاه گوارش و اختلالات تنفسی کمک می کند.
    گل ختمی برای بهبود زخم و همچنین التهاب دردناک به پوست زده می شود.
    ریشه و برگ جوشانده زایمان را آسان کرده و تولید شیر را افزایش می دهد.
    برگ های پودر شده خارش ناشی از گزش حشرات را درمان می کنند و ناراحتی ناشی از سوختگی و جوش را تسکین می دهند.
    گل ختمی از سقط جنین جلوگیری می کند.
    در قرون وسطی، از چای گل ختمی برای درمان بیماری های مثانه و ریه استفاده می‌شد.
    گل ختمی باعث تجزیه (شکستن) سنگ کلیه شده و به دفع آن کمک می کند.
    چای تهیه شده از گل، التهاب گلو و دهان را تسکین می دهد.
    گل ختمی غشای مخاطی را تسکین می دهد و دردهای تنفسی و برونش را درمان می کند.
    اگر دانه ها در یک جوشانده گرم استفاده می شود به کاهش علائم تب کمک می کند.

انواع طرز مصرف گل ختمی

    گلبرگ ها به افزودن رنگ در محصولات قنادی کمک می کنند وهمچنین به نوشیدنی های غیر الکلی، ژله، مربا، سوسیس و شراب رنگ می بخشند.
    گلبرگها و جوانه‌های گل به سالادها اضافه می شوند.
    از گلبرگ گل برای تهیه غذای گیاهی تازه استفاده می شود.
    برگهای جوان به صورت خام خورده می شوند و یا به عنوان دمنوش پخته می شوند.
    ساقه های جوان نیز به صورت خام مصرف می شوند.
    این گیاه به آش و سوپ اضافه می شود.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار