gardeshban.ir

سمنو يکي از دسرهاي خوشمزه و سنتي ايراني است که بر خلاف ديگر دسرها زمان زيادي براي تهيه آن نياز است.
کد خبر: ۴۴۷۵۴
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ شهريور ۱۴۰۰-1400 June 19
گردشبان (gardeshban.ir) :
سمنو يکي از دسرهاي خوشمزه و سنتي ايراني است که بر خلاف ديگر دسرها زمان زيادي براي تهيه آن نياز است. سمنو از دسرهايي است که معمولا براي سفره هفت سين در عيد نوروز تهيه مي شود.



مواد لازم سمنو

گندم۲۵۰ گرم
آرد سبوس دار۵۰۰ گرم
آب۲ ليتر

دستور پخت سمنو

مرحله اول

ابتدا گندم ها را با آب سرد مي شوييم و در يک کاسه حاوي آب سرد قرار مي دهيم تا جوانه بزنند. براي پخت سمنو بايد مانند حليم گندم از گندم کامل استفاده شود که داراي خاصيت جوانه زدن باشد. طي ۲۴ ساعت هر ۸ ساعت يک بار آب گندم ها را عوض مي کنيم.

مرحله دوم

پس از گذشت ۲۴ ساعت سر گندم هاي ما سفيد مي شود و بايد انها را آبکشي کنيم، سپس گندم را بين يک دستمال تميز قرار مي دهيم و طي ۴۸ ساعت آينده بايد اين پارچه را آب سرد مرطوب نگه داريم تا گندم ها جوانه بزنند.
مرحله سوم

پس از اينکه گندم ها جوانه زدند آنها را داخل يک سيني مناسب مي ريزيم و ريو جوان هاي گندم را با يک پارچه نم دار مي پوشانيم تا خشک نشوند. طي ۲۴ تا ۴۸ بعد گندم ها ريشه مي زنند که رنگ ريشه مايل به رنگ نقره اي است و بين ۵ تا ۱۰ سانتي متر بلند مي شود.

مرحله چهارم

در اين مرحله رنگ گندم ها هم رو به سبزي مي رود و مناسب ترين زمان براي پخت سمنو زماني است که رنگ گندم ها سبز کمرنگ باشد. توجه داشته باشيد که اگر رنگ گندم سبز تيره شود ديگر به درد نمي خورند شما باعث تلخ شدن سمنو مي شوند.

مرحله پنجم

به همين دليل زماني که گندم ها را براي ريشه زدن در سيني قرار مي دهيد بايد مدام حواس تان باشد که وقتي رنگ گندم ها سبز کمرنگ بود پخت سمنو را آغاز کنيد. پس از اينکه جوانه گندم اماده شد آنرا به همراه ۱ ليتر آب گرم داخل غذاساز يا مخلوط کن مي ريزيم.

مرحله ششم

جوانه هاي گندم را ميکس مي کنيم تا شبيه پوره شود، سپس با يک پارچه تميز آنها را صاف مي کنيم و عصاره به دست آمده را با آرد سبوس دار در يک قابلمه مناسب مخلوط مي کنيم. پس از اينکه به خوبي مخلوط کرديم قابلمه را روي حرارت قرار مي دهيم.

مرحله هفتم

حالا يک ليتر ديگر آب اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم سمنو با حرارت بسيار ملايم قوام بيايد. حين اماده شدن سمنو بايد حواسمان به ان باشد تا ته نگيرد يا نسوزد. پس از اينکه سمنو غليظ شد يک دم کني روي درب قابلمه قرار مي دهيم.

مرحله هشتم

حرارت زير قابلمه را کاملا ملايم مي کنيم و يک شعله پخش کن هم زير قابلمه قرار مي دهيم، سپس اجازه مي دهيم سمنو آماده شود. قرار  دادن دم کني باعث مي شود رنگ سمنو عالي شود. پس از اينکه سمنو آماده شد در ظرف مورد نظرمان مي ريزيم و تزيين مي کنيم.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار