gardeshban.ir

کلسترول بالا مي تواند ناشي از عوامل بسياري از جمله ژن، چاقي و عدم ورزش باشد با اين حال اتخاذ يک شيوه غذايي مناسب مي تواند سطح آن را کاهش دهد.
کد خبر: ۴۴۸۲۳
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۰-1400 June 21
گردشبان (gardeshban.ir) :
ليپوپروتئين با چگالي پايين يا همان کلسترول بد، خطر گرفتگي شريان ها و افزايش خطر ابتلا به حمله قلبي و سکته مغزي را افزايش مي دهد. پژوهش ها نشان مي دهد که با کاهش يک واحد سطح اي دي ال خطر بروز بيماري هاي قلبي عروقي ۱ تا ۲ درصد کمتر مي شود.

کلسترول بالا مي تواند ناشي از عوامل بسياري از جمله ژن، چاقي و عدم ورزش باشد با اين حال اتخاذ يک شيوه غذايي مناسب مي تواند سطح آن را کاهش دهد.

لوبيا: تمام انواع لوبيا منابع خوبي از فيبر محلول محسوب مي شوند و مطالعات نشان مي دهد که مصرف يک دوم فنجان پخته شده از اين حبوبات در روز مي تواند به ميزان ۸ درصد کلسترول ال دي ال را کاهش دهد.

سيب: تحقيقات نشان مي دهد که خوردن يک سيب در روز يا حتي دو سيب، مي تواند خطر اکسيداسيون کلسترول ال دي ال را کاهش دهد و آنهم به لطف آنتي اکسيدان هايي که در اين ميوه وجود دارد. اهميت مصرف اين آنتي اکسيدان ها آنجاست که فرايند اکسيداسيون کلسترول به احتمال زياد منجر به ترويج التهاب و تشکيل پلاک در شريان ها مي شود.

آجيل و دانه ها: گردو، بادام، پسته، تخمه کدو، دانه چيا و ... همگي منابع خوبي از پروتئين و چربي هاي اشباع نشده براي سلامت قلب هستند ضمن اين که منابع خوبي از مواد معدني و فيبر بعلاوه ويتامين ها نيز محسوب مي شوند. مصرف روزانه يک اونس معادل يک چهارم فنجان آجيل بدون نمک براي کاهش ميزان کلسترول بد و افزايش کلسترول خوب يا همان اچ دي ال مفيد است.

جو دو سر: سبوس جوي دو سر حاوي بتا گلوتان، فيبر محلول در آب است که به منجر به کاهش ال دي ال در گردش خون مي شود. مطالعات نشان مي دهد که مصرف روزانه حداقل ۳ گرم جو دو سر ميزان اين کلسترول را تا ۷ درصد کاهش مي دهد. سبوس جوي دو سر همچنين حاوي آنتي اکسيداني به نام پلي فنوليک است که منجر به جلوگيري از التهاب و تشکيل پلاک در ديواره شريان ها مي شود.

چاي سبز: همه انواع چاي حاوي آنتي اکسيدان هستند و مصرف آنها منجر به کاهش ال دي ال مي شود اما پاي سبز حاوي آنتي اکسيداني قوي به نام اپيگالوکتشين گالات است که بهترين نتايج را براي کاهش سطح ال دي ال دارد.

گريپ فروت: خوردن فقط يک عدد گريپ فروت در روز و ادامه آن به مدت يک ماه منجر به کاهش سطح کلسترول به ميزان ۲۰ درصد مي شود و آنهم به خاطر وجود ليکوپن در پالپ اين ميوه. گريپ فروت همچنين حاوي پکتين، يک فيبر محلول است که منجر به کاهش ال دي ال مي شود. آگاه باشيد که گريپ فروت مي تواند در تداخل با مصرف برخي داروها مانند استاتين ها و يا مهارکننده هاي کانال کلسيم باشد و اگر در حال مصرف اين داروها باشيد، قبل از مصرف گريپ فروت با پزشک خود حتما مشورت کنيد.

استرول هاي گياهي: استرول هاي گياهي و استانول در مجموع به عنوان فيتواسترول شناخته مي شوند و در روغن سويا، روغن ذرت، آجيل، حبوبات، غلات سبوس دار، ميوه ها و سبزيجات و حتي شکلات تيره موجود است. مطالعات نشان مي دهد که روزانه مصرف ۲ گرم استرول / استانول مي تواند خطر کلسترول ال دي ال را به ميزان ۶ تا ۱۴ درصد کاهش دهد.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار