گردشبان (gardeshban.ir) : خورشت آلو يکي از غذاهاي سنتي شهر اصفهان است. اين خورشت را مي توانيد با مرغ و يا گوشت بپزيد. در ادامه با طرز تهيه ي خورشت آلو آشنا شويد.
مواد لازم براي تهيه خورش آلو :
سينه ي مرغ بدون استخوان 2 تکه
آلو 15-20 عدد
هويج 1 عدد
سيب زميني کوچک 1 عدد
پياز بزرگ 1 عدد
زعفران دمکرده به مقدار لازم
نمک و فلفلبه مقدار لازم
رب گوجه فرنگي نصف قاشق غذاخوري
شکربه مقدار لازم
طرز تهيه خورشت آلو :
ابتدا پياز را خلالي خرد و ب
ا کمي روغن تفت بدهيد. سپس مرغ ها را خرد کنيد. و با پيازها تفت بدهيد. آلوها را بشوييد و خيس کنيد. بين آلوها شن و سنگ وجود دارد، آن ها را بشوييد و خيس کنيد تا شن ها از بين آن ها خارج شود.
زماني که مرغ ها کمي پخت آلوها را اضافه کنيد. هويج ها را به شکل خلالي 2-3 سانتي خرد کنيد و به آلوها اضافه کنيد. سپس زعفران آبکرده، نمک و فلفل به آن اضافه کنيد. حدود 40 دقيقه قبل از پخت سيب زميني را نگيني خرد کنيد و به آن اضافه کنيد. اجازه بدهيد سيب زميني بپزد و خورشت لعابدار شود. رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد و اجازه بدهيد همه ي مواد خوب با هم بپزند و جا بيفتد.
10 دقيقه ي پايان خورشت آن را بچشيد و اگر ترش بود مقداري شکر بريزيد تا مزه ي ملس بگيرد. مي توانيد با قاشق روي آلوها قاچ بزنيد تا طعم آن به خورشت اضافه برود. در اصل اين خورشت بايد آلوها له باشند.
نکاتي براي تهيه خورشت آلو :
• ميزان اضافه کردن شکر به سليقه ي شما و ميزان ترشي آلوها بستگي دارد.
• در اين خورشت مي توانيد از آلو بخارا، آلو برقاني زرد و سياه استفاده کنيد.
• در اين خورش مي توانيد از رب گوجه استفاده نکنيد و رنگ آن را با زعفران تنظيم کنيد.
• اگر اين خورش را ترش دوست داريد مي توانيد شکر اضافه نکنيد. اما اصل اين خورشت ملس است.
• سيب زميني در اين خورشت براي لعاب انداختن خورشت است. لازم نيست زياد استفاده کنيد.
• اين خورشت آلو را مي توانيد با گوشت خورشتي هم بپزيد. در اين صورت بايد اجازه بدهيد گوشت بپزد و بعد هويج و آلو را به آن اضافه کنيد.