gardeshban.ir

بندر گواتر یا همان خلیج گَواتر نام خلیج نسبتاً کوچک و قدیمی در طول ساحل مکران در دریای عمان است که یکی از جاهای دیدنی چابهار محسوب می‌شود.
کد خبر: ۵۳۹۱۰
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱-1401 March 18
گردشبان (gardeshban.ir) :
بندر گواتر یا همان خلیج گَواتر نام خلیج نسبتاً کوچک و قدیمی در طول ساحل مکران در دریای عمان است که یکی از جاهای دیدنی چابهار محسوب می‌شود. خلیج گواتر نقطه‌ای در جنوب شرق ایران، ‌هم ‌مرز با پاکستان و جز استان سیستان و بلوچستان است. این منطقه به دلیل قرار گرفتن در مجاورت جنگل‌های حرا یکی از مناطق حفاظت شده‌ی محیط زیست است.

این بندر یکی از آخرین نقاط مرزی ایران بوده و با توجه به داشتن جاذبه‌های دیدنی بسیار و هم جواری با آب‌های دریای عمان، همچنان کمتر شناخته شده و عده کمی با این بندر آشنایی دارند.

رودخانه ی باهوکلات از سمت ایران و رودخانه ی نهر دشت از سمت پاکستان، به خلیج گواتر می ریزد. تنها بندر اقیانوسی ایران با مردمانی خونگرم و مهمان نواز است که معتدل ترین آب و هوا را در سواحل جنوب ایران دارد. بندر گواتر تنها حدود ۹۰ کیلومتر با بندر معروف چابهار فاصله دارد، اما جاذبه‌های دیدنی آن با چابهار بسیار متفاوت است. 

خلیج گواتر و خور باهو، یکی از ۲۲ تالاب بین المللی ایران است که بامساحتی معادل ۷۵هزار هکتار در سال ۱۳۸۷ در فهرست تالاب ها ي بین المللی قرار گرفت که داراي ارزش هاي اکولوژیک منحصر به فردي است.



چرا باید از بندر گواتر بازدید کنیم؟

مهم‌ترین بخش بازدید از این منطقه زیبایی‌های خلیج گواتر،‌ جنگل‌های حرا و مهم‌ تر از همه مردم خون ‌گرم این منطقه است.

این منطقه هر ساله در اوایل پاییز پذیرای تعداد بی‌شماری از پرندگان مهاجر است.

با کمی صبوری می توان شاهد پرندگان منحصر به فرد و کمیاب، خرچنگ‌ها و لاک ‌پشت‌های دریایی و همچنین شنای دلفین‌ها در آب خلیج بود.

تاریخچه بندر گواتر

در سال ۱۳۶۳ کمال‌ الدین غراب در کتاب «بلوچستان، یادگار مطرود قرون» خود در مورد بندر گواتر چنین می‌گوید: «بندر گواتر، روستای ساحلی متروکی است در جنوب‌ شرقی‌ترین نقطه مملکت که زمانی بندری معروف و پر رونق بوده است. در طول تاریخ هر از گاهی، این قوم به بهانه‌ ای مجبور به گریز از سرزمین آبا و اجدادی خویش ‌ شده است. گاه به بهانه سیل، گاه به بهانه قحطی، و بیشتر از همه به حربه زور. تجارت در گواتر پیشینه ‌ای طولانی داشته و تاجران بلوچ از آب‌های این خلیج، از هند به سمت آفریقا را زیر پا می‌گذاشته‌ اند.

گواتر از مراکز اصلی پرورش و صادرات میگو بوده که در این سال‌ها کمی از رونق افتاده اما همچنان پابرجاست. در ساحل گواتر قبرستانی وجود دارد که اهالی روستا آن را قبرستان بهرمن‌ ها می‌نامند و می‌گویند چند صد سال قدمت دارد. این قبرستان از گورهایی سنگی تشکیل شده است که به موازات ساحل و در یک جهت قرار گرفته‌ اند.



هزینه و زمان پیشنهادی بازدید

برای بازدید از بندر گواتر هزینه ای دریافت نمی شود و همه روزه و ۲۴ ساعته می توان از بندر زیبا بازدید نمود.

نحوه دسترسی به بندر گواتر

برای رفتن به بندر گواتر می‌توانید راه‌های مختلفی را امتحان کنید. ساده‎‌ ترین راه این است که بلیط هواپیما تهیه کرده و به چابهار بروید و از آنجا خود را به این بندر برسانید. راه دیگر اینکه با قطار یا هواپیما به زاهدان، کرمان و یا بم بروید و از آنجا به صورت زمینی به بندر گواتر سفر کنید.

در بندر گواتر از چه جاهایی می توان بازدید کرد؟

دریاچه صورتی (لیپار)

دریاچه صورتی چابهار از شگفتی هایی است که باید از آن دیدن کرد. چابهار در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و از شهرهای جنوب شرقی آن به شمار می رود. این شهر دارای آب و هوایی معتدل مانند بهار است از این رو چابهار نامیده می شود. این شهر دارای جاذبه های توریستی فراوانی است که یکی از این جاذبه های بسیار دیدنی دریاچه صورتی چابهار است. 

بعد از دیدن تابلوی ۵۵ کیلومتر مانده به گواتر اگر به سمت راست جاده (دریا نیز در سمت راست جاده قرار دارد) نگاه کنید، ‌متوجه مسیر کوچک خاکی می‌شوید که به دریاچه صورتی رنگ معروف به لیپار می‌رسد. یکی از دلایل مهم رنگ صورتی دریاچه فعالیت پلانکتون های گیاهی است که از طریق جریانات دریایی نیز تعدادشان زیاد می شود. فاصله دریاچه تا جاده زیاد نیست و می‌توانید بعد از پارک کردن ماشین‌ها کنار جاده،‌ مسیر حدودا پنج دقیقه‌ای را پیاده طی کنید



کوه‌های مینیاتوری (مریخی)

یکی از جاذبه های دیدنی بندر چابهار کوه های مینیاتوری یا مریخی اطراف این شهر است. با دیدن این کوه ها چنین تصور می شود که مرتب مورد اصابت شهاب سنگ قرار گرفته اند.‌ این کوه های زیبا در مسیر خلیج گواتر و کمی بعد از تالاب لیپار در سمت چپ جاده و در فاصله حدود ۴۵ کیلومتری از چابهار قرار دارند و به خاطر شکل خاص و متفاوت که بیشتر رنگ خاکستری داشته و تشابه آن ها به کوه های کره مریخ به کوه های مریخی مشهور شده و مورد توجه گردشگران این منطقه قرار گرفته اند. این کوه ها اصلا سنگ های سختی نیستند و به راحتی فرسایش یافته و می توان آنها را با دست جدا نمود.



بندر بریس

بندر بریس در ۵۵ کیلومتری شهر چابهار به سمت گواتر قرار دارد. اگر از کناره‌های سواحل طلایی مکران به سمت شرق برویم و به جاده‌ ای پرپیچ و خم برسیم که بین کوه‌های مینیاتوری و دریای عمان قرار گرفته، جاده‌ ای که ما را به بندر بریس می‌رساند را می بینیم. زیباترین بخش این بندر یک صخره بلند در کنار ساحل است که به مکانی محبوب برای گرفتن عکس‌های یادگاری تبدیل شده است.



بهترین زمان سفر

بهترین فصل برای رفتن به بندر زیبای گواتر فصل زمستان و فصل بهار (تا پایان اردیبهشت ماه است)، البته اگر قصد لذت بردن از ساحل‌های طلایی رنگ و تجربه شنا در دریایی به رنگ آبی لاجوردی دارید، تابستان هم می‌توانید به این منطقه سفر کنید، ولی گرمای شدید هوا در این فصل باعث شده خیلی‌ها از سفر به این منطقه در فصل تابستان منصرف شوند.

مکان های دیدنی نزدیک بندر گواتر

پارک عمومی گواتر: ۲۶ کیلومتر

هتل ها و مکان های اقامتی نزدیک بندر گواتر

هتل مرجان: ۲.۳ کیلومتر
صدف ریزورت: ۲.۵ کیلومتر
خانه ساحل گوست: ۱.۷ کیلومتر
هتل آسکانی: ۲.۴ کیلومتر

رستوران ها و غذا خوری های نزدیک بندر گواتر

مارینز لانژ: ۱.۳ کیلومتر
۴.۸ کیلومتر:راوال پوینت
رستوران ماشاالله: ۵.۳ کیلومتر
رستوران آلتین: ۶.۴ کیلومتر
رستوران شینواری: ۷.۶ کیلومتر
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار