gardeshban.ir

کله جوش زنجانی یکی از انواع کله جوش ها می باشد که همان طور که از نام این غذا پیداست برای استان زنجان است.
کد خبر: ۵۴۱۵۷
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱-1401 March 31
گردشبان (gardeshban.ir) :



کله جوش زنجانی یکی از انواع کله جوش ها می باشد که همان طور که از نام این غذا پیداست برای استان زنجان است. کله جوش از جمله غذا های سنتی ایرانی می باشد که روش پخت بسیار ساده و راحتی دارد و شما می توانید بدون اینکه تجربه از آشپزی داشته باشید با خواندن این رسپی یک غذای سنتی درجه یک در خانه تهیه کنید. 

کله جوش ها مانند آبگوشت ها و اشکنه ها می باشند و با نان تیلیت شده سرو می شود. شما می توانید در کنار کله جوش ها از انواع ترشی ها استفاده کنید. این کله جوش در استان زنجان بسیار محبوب است و گاهی با لپه یا عدس تهیه می شود. 

مواد لازم برای تهیه کله جوش زنجانی با ماست و سیب زمینی

پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
سیب زمینی مکعبی خرد شده ۱ عدد متوسط
عدس ۱ پیمانه
لپه ۱/۴ پیمانه
برنج ۱/۴ پیمانه
ماست و کشک به میزان لازم
کوفته ریزه (در صورت دلخواه)
نعنا ، کاکوتی خشک و پونه ۲ ق غذا خوری
روغن ، نمک و فلفل ، زردچوبه و گردو پودر شده به میزان لازم
 
طرز تهیه کله جوش زنجانی با عدس و لپه و سیب زمینی

مرحله اول: تفت دادن

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا پیاز سبک شود. سیر پوره شده را نیز اضافه کنید و تفت داده تا عطر سیر بلند شود. سپس کمی فلفل سیاه و آرد را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

مرحله دوم: افزودن حبوبات

در ادامه کمی نعنا خشک و پونه پودر شده را اضافه کنید و عدس و لپه و برنج از قبل خیس خورده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. ۱ لیوان آب روی مواد بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و آرد حل شود. بعد از اینکه آرد کاملا باز شد ۲ لیوان دیگر آب اضافه کنید و اجازه دهید حبوبات و برنج پخته و نرم شوند.

مرحله سوم: افزودن ماست و سیب زمینی

در ادامه بعد از اینکه مواد کاملا پخته شدند باید سیب زمینی را پوست بگیرید و مکعبی ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید. نمک کله جوش را اندازه کنید. حالا نوبت اضافه کردن ماست یا کشک می باشد، دقت کنید ماست باید ترش باشد و زمانی که ماست و کشک را اضافه می کنید کله جوش نباید خیلی رقیق باشد. کشک رقیق شده با ماست همزده را به اندازه ۱/۲ پیمانه اضافه کنید تا لحظه جوش آمدن مداوم هم بزنید.

مرحله چهارم: تهیه کله جوش زنجانی

وقتی کشک یا ماست خوب گرم شد باید گردو را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه کله جوش زنجانی فوق العاده خوشمزه ما حاضر شده است و می توانید با نان سنگگ ترید کنید نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه کله جوش زنجانی خوشمزه و سنتی

اندازه اضافه کردن ماست یا کشک به دلخوه است.
آرد برای لعاب بیشتر به این غذا اضافه شده است و بهتر است آن را حذف نکنید.
مقدار سیر را می توانید کم و زیاد کنید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار