gardeshban.ir

پیرگوشی افت تدریجی و پیشرونده کم‌شنوایی حسی-عصبی است و رایج‌ترین علت کم‌شنوایی محسوب می‌شود.
کد خبر: ۵۷۳۴۸
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۱-1401 December 08
گردشبان (gardeshban.ir) :
 


مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در مورد پیرگوشی و راه درمان آن گفت: پیرگوشی افت تدریجی و پیشرونده کم‌شنوایی حسی-عصبی است و رایج‌ترین علت کم‌شنوایی محسوب می‌شود.

 دکترفلوریا انفرادی با بیان اینکه به طور معمول این عارضه از سن ۵۰ سالگی آغاز می‌شود، افزود: در افراد مبتلا به پیرگوشی صدا‌ها شنیده می‌شوند، ولی آن‌ها را تشخیص و تفکیک نمی‌دهند و یکی از دیگر ویژگی‌های پیرگوشی، بدتر شدن تشخیص کلمات در محیط‌های پر سر وصدا است.

وی با بیان اینکه دلایل متعددی برای پیرگوشی وجود دارد، افزود: به طور معمول افرادی که در معرض سر و صدای بلند قرار دارند، زودتر از دیگران پیرگوشی را تجربه می‌کنند.

به گفته انفرادی علت دیگر، دارو‌های اتوتوکسیک یا سمی برای گوش هستند چراکه برخی از دارو‌ها به شنوایی آسیب می‌زنند و روند پیرگوشی را تسریع می‌دهند.

وی ادامه داد: همچنین، بین پیرگوشی و فاکتور‌های خطری مانند سیگار کشیدن، فشار خون بالا و بیماری دیابت ارتباطات معناداری وجود دارد.

انفرادی با اشاره به اینکه پیرگوشی امری اجتناب ناپذیر است، اضافه کرد: این بیماری با توجه اطرافیان و استفاده به موقع از وسایل تقویت شنوایی و سمعک قابل درمان است.

وی ادامه داد: کم شنوایی سالمندان به دلیل اختلال در برقراری ارتباط با اطرافیان موجب افسردگی و گوشه گیری آنان و همچنین موجب افزایش احتمال رخداد حوادث برای آن‌ها می‌شود.

مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: با تجویز درست و منطقی وسایل کمک شنوایی مانند سمعک می‌توان شرایط سالمندان را بهبود بخشید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار