gardeshban.ir

خورش آلو شوشتری از غذاهای فوق العاده خوشمزه و محلی شوشتر است که در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوتی درست می‌شود و طعم و مزه ملس و شیرینی دارد.
کد خبر: ۵۸۱۴۸
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲-1402 February 13
گردشبان (gardeshban.ir) :



خورش آلو شوشتری از غذاهای فوق العاده خوشمزه و محلی شوشتر است که در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوتی درست می‌شود و طعم و مزه ملس و شیرینی دارد.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط۲ عدد
شیره تمبر هندی غلیظ½ لیوان بزرگ
شکر½ لیوان بزرگ
زعفران دم‌کرده¼ لیوان بزرگ
خلال بادام⅓ لیوان بزرگ
گلاب۱ لیوان بزرگ
زردچوبه۱ قاشق مربا خوری
دارچین۱ قاشق مربا خوری سرپر
آلو خورشتی شیرین۱۵ الی ۲۰ عدد
روغن مایع به میزان لازم
آب۳ الی ۴ لیوان بزرگ

طرز تهیه خورش آلو شوشتری 

مرحله اول

برای تهیه خورش آلو شوشتری ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، وقتی داغ شد، پیازها را بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.

مرحله دوم

بعد گوشت را مکعبی خرد کنید و اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها عوض شود و همه قسمت‌های گوشت سرخ شود، سپس زردچوبه و دارچین را بریزید و تفت دهید.

مرحله سوم

سپس یک بسته تمبر هندی را به چهار قسمت تقسیم کنید و یک قسمت آن را با نصف لیوان بزرگ آب گرم ترکیب کنید و خوب به هم بزنید تا کاملا در آب حل و رقیق شود.

نکته: تمبر هندی رقیق شده را از توری رد کنید تا شیره آن کاملا صاف و یکدست شود.

مرحله چهارم

بعد از این‌که عطر ادویه‌ها آزاد شد، شیره تمبر هندی را اضافه کنید و تقریبا ۲ دقیقه تفت دهید، سپس آب را اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید تا شروع به جوشیدن کند‌.

مرحله پنجم

وقتی مایع مخلوط چندجوش زد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت همه مواد با هم بپزند تا گوشت‌ها از خامی درآیند و نیم‌پز شوند.

مرحله ششم

سپس آلوها را که از دو ساعت قبل در آب خیسانده‌اید اضافه کنید و هم بزنید، بعد از آن مخلوط خلال و گلاب را که از شب قبل آماده کرده‌اید را هم اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله هفتم

بعد از آن درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت دیگر اجازه دهید تا ریز ریز با هم بجوشند و گوشت، آلو و خلال‌ها کاملا پخته شوند و خورشت جا بیفتد.


مرحله هشتم

وقتی که خورشت روغن انداخت و پخته شد شکر را اضافه کنید و بعد مقداری زعفران را به دلخواه با مقداری آب گرم مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد، بعد زعفران دم‌کرده را به خورشت اضافه کنید.


مرحله نهم

سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید و ۲۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا با هم ریز بجوشند و شکر کاملا در خورشت حل شود و رنگ و عطر زعفران با مواد ترکیب شود.

خورش آلوچه یکی از انواع خورش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با رسپی های بسیار…
 

مرحله دهم

وقتی که خورشت آلو شوشتری کاملا جا افتاد از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب بکشید و همراه با چلو زعفرانی، سالاد، ترشی، سبزی خوردن و انواع دورچین سرو کنید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار