gardeshban.ir

آش لخشک که با نام آش قییش هم شناخته می شود یکی از آش های سنتی استان خراسان است.
کد خبر: ۵۹۴۵۸
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲-1402 May 28
گردشبان (gardeshban.ir) :
طرز تهیه آش لخشک یا آش قییش استان خراسان


آش لخشک که با نام آش قییش هم شناخته می شود یکی از آش های سنتی استان خراسان است.
 
مواد لازم برای ۵ نفر

اسفناج۱ کیلوگرم
رشته لخشک یا آشی½ بسته
ماست محلی ۵ لیوان
دوغ محلی۲ لیوان
سیر۴ حبه
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه آش لخشک 

مرحله اول

برای تهیه آش لخشک خوشمزه در ابتدای کار یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر جوش بیاید. در همین حین اسفناج را می شوییم و به صورت متوسط خرد می کنیم.
 
مرحله دوم

پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، اسفناج خرد شده را به همراه رشته های لخشک و ۳ قاشق چایخوری نمک به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم اسفناج و رشته به مدت ۲۰ دقیقه بپزند.
 
مرحله سوم

زمانی که رشته ها شفاف شدند، آنها را به همراه اسفناج آبکش می کنیم. توجه داشته باشید زمانی که رشته لخشک را آبکش می کنیم باید شفاف شده باشد و پس از آبکش کردن سفت نباشد.

مرحله چهارم

در این مرحله رشته و اسفناج را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم و کنار می گذاریم تا از حرارت بیفتند. در ادامه ماست محلی را به همراه دوغ محلی و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک کاسه با هم ترکیب می کنیم.
 
مرحله پنجم

حالا سیرها را رنده کرده و به کاسه اضافه می کنیم، سپس کمی هم می زنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه مخلوط ماست را به کاسه حاوی اسفناج و رشته اضافه می کنیم و به آرامی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند.

مرحله ششم

در این مرحله نعناع خشک را با کمی روغن درون یک تابه چند ثانیه تفت می دهیم تا کمی تغییر رنگ دهد. در آخر آش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس با نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.
 
مرحله هفتم

توجه داشته باشید که این آش به صورت سرد سرو می شود و در صورتی که مدت طولانی بماند، ماست و دوغ جذب رشته ها می شوند و آش سفت می شود. برای رقیق کردن آش می توانید کمی دوغ یا ماست به آش اضافه کنید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار