gardeshban.ir

شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی، یکی از شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به دلیل بافت نرم و پفکی خود، طرفداران زیادی دارد.
کد خبر: ۶۰۵۶۳
تاریخ انتشار : شنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۲-1402 September 04
گردشبان (gardeshban.ir) :



شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی، یکی از شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به دلیل بافت نرم و پفکی خود، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی معمولاً در عید نوروز و سایر مناسبت های خاص تهیه می شود.

مواد لازم برای شیرینی بهشتی :

روغن صاف قنادی200 گرم
پودر قند200 گرم
آرد400 گرم
روغن مایع50 گرم
پودر کاکائو یا زعفران یا رنگ دلخواه به مقدار لازم
هل یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی بهشتی :

روغن و پودر قند الک شده را حدود 8-10 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و پوک شود، بعد اسانس مورد نظرتان را اضافه کنید. در اینجا از هل استفاده کردیم. به جای آن می توانید از وانیل هم استفاده کنید. بعد از اضافه کردن هل حدود دو دقیقه مواد را هم بزنید. میزان هم زدن مواد با همزن رو حتما رعایت کنید زیرا در پوک و ترد شدن شیرینی تاثیر گذار است.

بعد از حدود ده دقیقه زدن، همزن را کنار بگذارید و نصف آرد و روغن مایع را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

از اینجا به بعد آرد را قاشق قاشق اضافه کنید؛ تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاید که نه شل باشد و نه به دست بچسبد و نه خیلی سفت باشد که موقع شکل دادن ترک بخورد بسته به نوع آردتان ممکن است همه آرد مصرف شود یا اضافه بماند.

می توانید خمیر را دو قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت کاکائو اضافه کنید (حدود یک یا دو قاشق غذاخوری) و مخلوط کنید. و یکی ساده باشد و یا حتی می توانید خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید و به یکی زعفران هم اضافه کنید تا شیرینی سه رنگ داشته باشید؛ مواد را داخل قیف بریزید. اگر خواستید قسمتی از شیرینی را زعفرانی کنید باید زعفران شما خیلی غلیظ باشد؛ که با اضافه کردن کمی از زعفران آب شده، طعم و رنگ بگیرد. اضافه کردن زیاد مایعات باعث می شود شیرینی شما داخل فر وا برود و شکل خود را از دست بدهد.

سر ماسوره شکوفه، ستاره یا هر ماسوره دلخواهی را انتخاب کنید و سر قیف بگذارید. داخل سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی سینی با فاصله شکوفه بزنید. اندازه ی شیرینی را می توانید شکوفه ی کوچک یا بزرگ درست کنید. ولی معمولا شیرینی های کوچک برای عید مناسب و پرطرفدار است.

به دلخواه می توانید روی شیرینی تخم خرفه، پودر پسته یا کنجد بپاشید. فر را از 10 دقیقه قبل روی 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.

بعد شیرینی ها را داخل فر بگذارید و 10 الی 15 دقیقه وقت بدهید تا بپزد؛ نیازی نیست زیر شیرینی خیلی طلایی شود زیرا اگر زیاد داخل فر بمانند خشک می شوند.

بعد از در آوردن شیرینی از فر، شیرینی ها چسبناک هستند؛ اگر بخواهید آن ها را حرکت بدهید خرد پودر می شوند. باید اجازه بدهید چند ساعت داخل سینی بمانند تا کاملا سرد و خشک شوند. بعد می توانید آن را به راحتی جا به جا کنید.

طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر :

برای پخت شیرینی بدون فر، باید فر دست ساز خود را از قبل گرم کنید. منظور از فر دست ساز همان قابلمه است که کف آن یک توری یا الک فلزی قرار بدهید تا کف سینی با کف قابلمه در تماس نباشد. سپس سینی حاوی شیرینی های بهشتی را داخل قابلمه روی توری یا الک فلزی قرار بدهید و سپس درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.

دقت داشته باشید شعله زیر قابلمه را حتما روی کم بگذارید و به مدت نیم ساعت صبر کنید تا شیرینی های بهشتی به خوبی بپزند. بعد از نیم ساعت حتما درب قابلمه را بردارید و پخت شیرینی ها را بررسی کنید. اگر خیلی کم دور شیرینی ها طلایی شد، در این صورت حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و صبر کنید تا شیرینی ها کمی خنک شوند.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار