گردشبان (gardeshban.ir) : این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین، شهرستان مراغه و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته میشود.
چی لازم دارم:
بادام سفید (بدون پوست): 300 گرم
شکر: 520 گرم
سفید تخم مرغ: 120 گرم
خلال پسته و بادام: به مقدار لازم
چطور بپزم:
1. بادام را داخل آب ریخته و به مدت نیم ساعت خیس کنید سپس آبکش کرده و به مدت 2 ساعت داخل آبکش قرار دهید.
2. بادام، شکر و 20 گرم از سفیده را داخل غذاساز ریخته تا کمی خمیری شود.
3. سپس دو بار از چرخ گوشت رد کنید (مواد نباید زیاد سفت باشد).
4. باقی مانده سفیده را اضافه کرده و با همزن بزنید تا سفید و یکدست شود.
5. سپس خمیر را داخل قیف با ماسوره ساده ریخته و روی کاغذ کاهی ماسوره زده و روی آن خلال پسته و بادام بریزد.
6. فر را با حرارت 160 درجه سانتی گراد گرم کرده و شیرینی ها را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شود.
نکته:
1. در صورت نیاز و سفت بودن خمیر، سفیده تخم مرغ به مقدار کم اضافه شود.
2. دقت داشته باشید خمیر به روغن نیفتد تا قرابیه با کیفیت خوبی داشته باشید.