گردشبان (gardeshban.ir) : چی لازم دارم:
سیب زمینی 1250 گرم
ژامبون خانگی 150 گرم
خامه 1 پیمانه
شیر ⅓ پیمانه
جوز هندی به مقدار دلخواه
کره به مقدار لازم
چطور بپزم:
سیب زمینی ها را پوست بکنید. 2 برابر سیبزمینی ها آب داخل قابلمه بریزید. وقتی آب جوش آمد به آن نمک و سیبزمینی ها را اضافه کنید. 20 دقیقه بعد، وقتی سیبزمینی ها نرم شدند، آن ها را آب کش کنید و کنار بگذارید تا خشک شوند.
درون یک تابه تفلون کمی کره بریزید و روی حرارت کم آن را گرم کنید. ژامبونها را خرد کنید و آن را درون تابه تا جایی که قهوهای رنگ شوند، تفت دهید (ژامبون ها تا 3 دقیقه روی حرارت باشد). ژامبون ها را از تابه خارج کنید تا سرد شوند.
یک ظرف پخت مناسب فر به اندازه متوسط را با کره چرب کنید.
خامه، شیر و جوز هندی را رنده کنید و آن ها را در یک ظرف مخلوط کنید.
سیبزمینی ها را حلقه حلقه کنید.
⅓ سیب زمینی ها را کف ظرف مناسب فر بچینید. ⅓ ژامبون و کمی نمک و فلفل سیاه را روی آن بپاشید. ⅓ مخلوط خامه را رویش بریزید. همین کار را ادامه بدهید تا سیبزمینی ها و ژامبون ها تمام شوند و لایه آخر را مخلوط خامه قرار دهید و نمک و فلفل بزنید.
یک طرف فویل را با کره چرب کنید. ظرف فر را با فویل چرب شده بپوشانید. سمت کرهای روی خامه باشد.
فر را تا 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. 30 دقیقه ظرف را درون فر بگذارید. بعد از آن، فویل را از روی ظرف بردارید و به مدت 25 دقیقه نیز بگذارید بپزد؛ وقتی طلایی شد گراتین شما آماده است.