صفحه نخست / عمومی پ یک کارشناس گردشگری، سیر پیشرفت صنعت گردشگری ایران در سالهای اخیر را لاکپشتی توصیف و تصریح کرد: ایران اکنون نیازمند حرکت خرگوشی همراه با خیزش و گام های بلند در زمینه گردشگری است تا بتواند به اعتلای صنعت گردشگری و جایگاه واقعی خود دست پیدا کند. کد خبر: ۱۰۸۰۱ تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷-1397 December 16 گردشبان (gardeshban.ir) : محمدرضا اورمزدی در گفت و گو با ایسنا، برگزاری نمایشگاه های بین المللی داخلی کشور را یک شو آف تبلیغاتی و بی حاصل توصیف کرد و توضیح داد: رویکرد نمایشگاههای بین المللی داخلی صرفا اجرای هرساله یک نمایش تبلیغاتی است و برگزاری سالانه این نمایشگاهها با تکرار صحنههای گذشته توام شده و اتفاق نوینی در غرفهها و پس از اتمام آن در جهت بهبود صنعت گردشگری نمیافتد.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاهها باید علاوه بر تبلیغات و اطلاع رسانی با ظرفیت بالاتری انجام شده و محصولات ارائه شده طراحی به روزتر و جذاب تری نسبت به سال گذشته داشته باشند، افزود: حضور نیافتن کشورهای مطرح و صاحب نام این صنعت در نمایشگاهی که نام بین المللی را یدک میکشد چیزی بیشتر از یک نمایش تبلیغاتی نبوده و مشخصا خروجی مطلوبی ندارد.
این کارشناس گردشگری با انتقاد از برگزاری چنین نمایشگاههایی، خروجی آن را نامشهود و بیتاثیر عنوان کرد و افزود: در واقع باید پس از برگزاری یک نمایشگاه بین المللی حقیقی، اتفاقات مناسبی در حوزه گردشگری برای کشور رخ داده و پیشرفت آن با حضور گردشگران مشهود باشد.
اورمزدی با اشاره به سند توسعه چشم انداز افق 1404 و جایگاه مشخص گردشگری در آن اظهار کرد: باید با اتکا به روابط بین المللی در سیاست خارجی از طریق سفرا و نمایندگان سایر کشورها حوزه فعالیت را گسترش داد، در غیر این صورت تکرار صحنههای قبل به معنای درجا زدن است.
وی از نمایشگاه فیتور اسپانیا به عنوان یک نمایشگاه بین المللی مناسب یاد کرد و افزود: نمایشگاهی موفق خواهد بود که بتواند در سطح بین المللی بازتاب مطلوب و رضایت بخشی داشته باشد.
این کارشناس گردشگری تصریح کرد: اینکه چه تعداد خبرنگار خارجی از رسانه های متنوع جهان در نمایشگاه بین المللی ایران حضور داشتند و یا چند نماینده و سفیر از کشورهای صاحب نام این صنعت در نمایشگاه دعوت شدند، باید مورد بررسی قرار گیرد؛ آیا می توان مدعی بازتاب بین المللی این نمایشگاه ها شد یا نه.
اورمزدی، جایگاه دوازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران را در سطح ملی و منطقه ای ارزیابی کرد و افزود: یک نمایشگاه بین المللی باید ارزآوری داشته و سبب حضور گردشگر در منطقه شود اما غیر از ورود مسافران عراقی نمود و بازتاب دیگری مشاهده نشده است.
این کارشناس و مجری تورهای گردشگری با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری مازندران و به ویژه غرب استان ضمن انتقاد از حضور نداشتن آژانس های مسافرتی این منطقه در نمایشگاه گفت: حضور نداشتن حداکثری آژانسها، مراکز اقامتی، جامعه هتلداران و مراکز تفریحی استان مازندران یکی از نقاط ضعف و بحث برانگیز نمایشگاه امسال است.
وی با یادآوری توانمندی و ظرفیت بالای کشور اعم از چهارفصل بودن، تاریخ 8 هزار ساله و دارابودن بیش از یک میلیون و 200 هزار صنایع دستی تاکید کرد: جایگاه واقعی ایران با این حجم از توانایی اکنون رضایت بخش نیست و نیازمند ارتقا است.
این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه سفارتخانه ها نقش رایزنان فرهنگی در جذب گردشگر را دارند، گفت: چنانچه سفارتخانه های ایران در سایر کشورها نقش خود را با ارائه پکیج های شکیل و تبلیغات جذاب درست ایفا کنند می توان شاهد حضور گردشگران بین المللی از سراسر دنیا بود.
پکیج های تبلیغاتی گردشگری در ایران نهایتا در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی توزیع می شود
اورمزدی، پرداختن به مباحث تبلیغاتی در گردشگری را بسیار ضعیف، توصیف و خاطرنشان کرد: پکیج های تبلیغاتی گردشگری در ایران نهایتا در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی توزیع می شود در حالیکه در یک نمونه بین المللی ترجمه به چندین زبان رایج دنیا از جمله فرانسه، آلمانی، اسپانیایی و غیره به چشم می خورد.
وی نمایشگاه را یک رویداد، گذرگاه و بارانداز توصیف کرد و با اشاره به شهر دبی که اکنون کانون برگزاری بسیاری از نمایشگاه های متنوع جهانی است، گفت: اکنون دبی به عنوان یک هاب ( Hub ) بین المللی معرفی شده و اکثر کشورهای جهان برای شرکت در نمایشگاه های این شهر اعلام آمادگی می کنند.
این کارشناس و مدیر تورهای گردشگری از ورود پر قدرت کشورهای امارات، عمان و کویت به عرصه برگزاری نمایشگاه های بین المللی سخن گفت و تصریح کرد: آیا امروز نمایشگاهی در کشور وجود داشته که یارای رقابت با کشورهای همسایه را داشته باشد، بنابراین لزوم حضور پر قدرت ایران در تمامی عرصه ها به خصوص گردشگری ابتدا در منطقه، سپس در آسیا امری قطعی است.
گردشگری کشورهایی مانند چین، تایلند و هندوستان گوی سبقت را از ایران ربودهاند
این محقق، پژوهشگر و استاد دانشگاه به رقبای سرسخت آسیایی اشاره کرد و افزود: کشورهایی مانند چین، تایلند و هندوستان گوی سبقت را از ایران ربوده و با سرعت روز افزون در حال تسخیر بازار گردشگری جهانی هستند.
اورمزدی فعالیت در کلاس جهانی را نیازمند نگرش بین المللی دانست و اظهار کرد: برای نگرش جهانی باید کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی را تحت نظر گرفت و با مطالعه نسبت به رفتار آنان در مباحث گردشگری خود را برای رقابت در کلاس جهانی مهیا کرد.
وی شناخت بازار، بازاریابی، بازارسازی و بازارداری را گام های متوالی در جهت پیشرفت و لازمه حضور در میادین رقابتی دانست و تصریح کرد: ابتدا باید بازار منطقه را خوب بشناسیم سپس بازاریابی درستی داشته باشیم تا بتوانیم بازار خود را ساخته و در نهایت مابین کشورهای منطقه بازارداری کنیم.
این محقق و پژوهشگر حوزه توریسم هدف کلی از شرکت در نمایشگاه بین المللی را اینگونه معرفی کرد: ماحصل و چکیده گردشگری یک کشور یا اقلیم با شرکت در نمایشگاه به رخ جهانیان کشیده شده تا کسب و کار جدیدی در این زمینه توسعه پیدا کند؛ در واقع تجارت و کاری ایجاد شده است که با شرکت در نمایشگاه توسعه و ترویج می یابد.