گردشبان (gardeshban.ir) : وقتی حرف از مالزی به میان میآید، غذا یکی از مهمترین بخشهایی است که در مورد این کشور به ذهن ما میرسد. طبع ایرانیها با بسیاری از غذاهای جنوب شرق آسیا سازگار نیست و بسیاری از هموطنانمان در مورد غذاهایی که در این کشورها طبخ میشود، کنجکاو هستند. البته بسیاری از گردشگران عاشق غذاهای مالزی هستند که ترکیبی از غذاهای فرهنگهای مختلف با طعمهای خاص و خوشایند است.
ناسی لماک (Nasi Lemak)
این غذا از برنج پخته شده با شیر نارگیل تهیه میشود و با ادویههای شیرین و تند سمبل (sambal)، آنچوی سرخ شده، آجیل، چند تکه خیار تازه و تخم مرغ آبپز سرو میشود. شما میتوانید در کنار این، غذاهایی مثل مرغ سرخ شده یا ماهی سرخ شده نیز سفارش دهید تا کنار ناسی لماک نوش جان کنید. ناسی لماک ساده که در برگ درخت موز پیچیده میشود، فقط نیم دلار قیمت دارد. رستوران Village Park، Ali و Muthu & Ah Hock بهترین ناسی لماک را در مالزی عرضه میکنند.
ساتای (Satay)
برای طبخ ساتای گوشت را به سیخ میکشند و روی اجاق زغالی میپزند تا طعم دودی به گوشت طعمدار شده بدهد. این غذا با سس بادام زمینی، پیاز خردشده و چند تکه خیار سرو میشود. مزه بهترین ساتای را میتوانید در Medan Sate Kajang و Restoran Sate Kajang Haji Samuri را امتحان کنید. اگر به این رستورانها دسترسی ندارید، میتوانید ساتایهای آمادهای که در فروشگاهها عره میشود را خریداری کرده و خودتان بپزید.
ناسی کرابو (Nasi Kerabu)
این غذا در اصل متعلق به ایالت کلانتان مالزی است و با عنوان سالاد برنج شناخته میشود. برنج ناسی کرابو را هنگام پخت با استفاده از گلهای نخود پروانهای به رنگ آبی درمیآورند و با ماهی یا مرغ سرخ شده، نارگیل رنده شده، کراکر ماهی، تخم مرغ، سبزیجات تازه خردشده و سالاد سرو میکنند. این غذا را با سمبل، سسهای خوشمزه و انواع گوشت طعمدار شده مخلوط و نوش جان کنید. بهترین ناسی کرابو را در مالزی میتوانید در Kesom Café و غذای دریایی Chun Buri پیدا کنید. این رستورانها ناسی کرابو را با تازهترین مواد (که صبح همان روز به دستشان میرسد) طبخ میکنند.
Char Kway Teow
این رشتههای فرنگی برنج سرخ شده با میگوی تازه، صدف ماهی، جوانه لوبیا، چند برش سوسیس چینی، تخم مرغ و گوشت در حرارت بسیار بالا طبخ میشوند و در نهایت غذایی با طعم دلچسب به شما پیشکش میشود. گاهی برای بهتر شدن طعم غذا به آن تخم اردک اضافه میکنند. در برخی رستورانها این غذا به همراه کیک ماهی سرو میشود. فروشندگان دورهگرد زیادی هستند که این غذا را میفروشند، بهخصوص در Klang Valley و پنانگ. در خیابان Siam Road Char Kway Teow در پنانگ میتوانید بهترین char kway teow را نوش جان کنید.
لاکسا (Laksa)
لاکسا یکی از محبوبترین غذاهای مالزیایی است که حاوی نودل برنجی است که در آب گوشت پخته شده است. هر کسی که به این کشور سفر میکند، حتما باید این غذای محلی را امتحان کند. بسته به این که به چه چیزی بیشتر علاقه داشته باشید، میتوانید از انواع لاکساها با طعمهای مختلف سفارش دهید. این غذاها نشاندهنده فرهنگ محلی است. مثلا آسام لاکسای پنانگ که از ماهی تند و ترش تهیه میشود، مشهور است. یا نیونیا لاکسای ملاکا که با شیر نارگیل خامهای پخته میشود، بسیار پرطرفدار است. سراسر مالزی لاکساهای منحصربهفرد خود را دارند و میتوانید در هر گوشه طعم متفاوتی از این غذای محلی را بچشید.