گردشبان (gardeshban.ir) : سئول پایتخت، و بزرگترین شهر کره جنوبی است که در شمال کشور در کنار رودخانه هان قرار دارد. این شهر با تاریخ و فرهنگ غنی، کافهها و رستورانهای فراوان، مراکز خرید و بازارهای بسیار با امکانات متعدد، اجازه نمیدهد حوصله گردشگرانش سر برود. اما آیا از حقایق جالب این شهر چیزی به گوشتان خورده است؟
۱. سئول منزلگاه سریعترین اینترنت دنیا است. این سرعت در سال ۲۰۱۵ به ۱ گیگابایت رسید. این شهر درنظر دارد تا در پارکها، خیابانها و دیگر مکانهای عمومی، وایفای رایگان ارائه کند.
۲. در قرن ۱۹، سئول اولین شهر در آسیا بود که در قصر سلطنتی از برقی استفاده کرد که توسط شرکت Edison Illuminating ساخته شده بود.
۳. سئول مهمترین بخش کشور از لحاظ اقتصادی است زیرا ۵۰۰ دفتر مرکزی شرکتهای مهمی چون سامسونگ، ال جی و هیوندا در این شهر قرار دارند.
۴. سئول بعد از پاریس، متراکمترین شهر دنیا و جمعیت آن ۸ برابر جمعیت رم است.
۵. مجتمع رفاهی لاته ورلد (Lotte World) بخاطر داشتن بزرگترین تم پارک در محیط داخلی، در دنیا، در گینس ثیت شده است. همچنین این مجتمع دارای یک پارک در محیط خارجی، چندین هتل، چندین پاساژ و غیره است.
۶. سئول دارای یک دژ سنگی است که حدود سال ۱۳۹۷، بعنوان محافظی دربرابر حملات حیوانات وحشی و دزدان ساخته شد.
۷. نام بوخانسان، بلندترین کوه و پارک ملی سئول، بخاطر وجود بازدیدکنندگان زیاد در گینس ثبت شده است.
۸. سئول از بین ۸ شهر، بهترین در کره جنوبی است. همچنین در سال ۱۹۴۹ به عنوان «شهر خاص» معرفی شد.
۹. در سئول، در هر فصل، فستیوال «سلام سئول» برگزار میشود. این رسم از سال ۲۰۰۳ برقرار است. این جشن براساس فستیوال «شهروند سئول» است که از سال ۱۹۹۴، هر اکتبر برگزار میشود تا ۶۰۰امین سال پایتخت بودن سئول را جشن بگیرد.
۱۰. سئول میزبان بازیهای بسیاری بوده است: المپیک تابستانه ۱۹۸۸، جام جهانی فوتبال ۲۰۰۲ و بازیهای آسیای ۱۹۸۶.
۱۱. در سال ۱۸ قبل از میلاد، پادشاهی باکجه، پایتخش را با نام Wiryeseong بنا کرد که گفته میشود در سئول امروزی قرار دارد.
۱۲. با ورود پادشاهی چوسان، نام پایتخت به Hanyang و بعد Hanseong تغییر کرد.
۱۳. در قرن ۱۹، پس از صدها سال انزوا، سئول دروازههایش را به روی بیگانگان و خارجیها باز کرد و وارد دنیای مدرن شد.
۱۴. در حملهی سال ۱۹۱۰، ژاپنیها رژیم و پایتخت کره را گرفتند. سئول طی ۳۵ سال بعدی، زیر سایه قوانین مستعمراتی ژاپن به فنا محکوم شده بود. قصرها ویران شده بودند و فرهنگ کرهای در حال ناپدید شدن بود.
۱۵. کره در سال ۱۹۴۸ از زیر یوغ ژاپن رهایی یافت. طی جنگهای کرهای، سئول برای اینکه دوباره پایتخت شود، درسال ۱۹۵۳ ۴ جنگ را تجربه کرد. از آن به بعد سئول به سرعت پیشرفت کرد و همچنان درحال ترقی است.
۱۶. کاخ چانگ دیوک گونگ یکی از ۵ قصر سلطنتی بهجای مانده در کره جنوبی است. ساخت این کاخ در سال ۱۴۰۵ آغاز شد و در ۱۴۱۲ به اتمام رسید. کاخ چانگ دیوک گونگ در حملات ژاپنیها در سال ۱۵۹۲ به آتش کشیده و ویران شد اما شاه سئونجو و شاه گوانگهیگو آن را در سال ۱۶۰۹ بازسازی کردند.
۱۷. هوای سئول قارهای مرطوب است و معضل آلودگی هوا دارند.