گردشبان (gardeshban.ir) :
پلو اسپانیایی اروز تاپادو غذایی است که ماده اصلی آن برنج و گوشت چرخ کرده است و حالتی شبیه ته چین دارد. این پلوی سه لایه میتواند در قالبهای کوچک در هر ظرف یا یک قالب بزرگ سرو شود. از دیگر مواد موجود در این غذای خوشمزه اسپانیایی میتوان به زیتون سیاه، پیاز، نخود فرنگی، هویج، کشمش، تخم مرغ آب پز، جعفری و سیر است.
همان طور که از ترکیب مواد این پلو پیداست غذایی خوش رنگ و خوش طعم است. از جعفری هم در غذا و هم برای تززیین غذا استفاده میشود. البته این که شما برنج را همراه با چه سبزیجاتی طبخ کنید به سلیقه شما بستگی دارد. بطور مثال میتوانید از لوبیا سبز و فلفل دلمهای هم در کنار نخود فرنگی و هویج و ذرت استفاده کنید. از سبزیجات مورد استفاده در این غذا میتوان به هویج اشاره کرد.
مواد لازم
روغن مایع: یک چهارم فنجان
پیاز بنفش: ۱ عدد (خرد شده)
سیر: ۲ حبه (خرد شده)
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
هویج: یک سوم فنجان (ریز خرد شده)
کشمش: یک سوم فنجان
زیتون سیاه: یک سوم فنجان (خرد شده)
تخم مرغ آب پز: یک سوم فنجان (خرد شده)
جعفری: ۲ قاشق غذاخوری (خرد شده)
برنج سفید: ۳ پیمانه
نخود سبز: به مقدار لازم (پخته شده)
ذرت: به مقدار لازم (پخته شده)
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
۱. ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید.
۲. پس از آن سیر را اضافه کنید.
۳. پس از تفت دادن سیر، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید و خوب تفت بدهید.
۴. رب را اضافه کنید.
۵. هویج و مقدار کمی آب به مواد اضافه کنید.
۶، پنج دقیقه زمان بدهید تا مواد پخته شوند.
۷. زیتون، تخم مرغ آب پز و کشمش را به مواد اضافه کنید.
۸. مواد را از روی حرارت بردارید.
۹. برنجی که خیسانده اید را آبکش کنید و همراه با هویج، لوبیا سبز، نخود سبز، ذرت و فلفل دلمهای داخل آب جوش بریزید تا بپزند.
۱۰. پس از پختن برنج و سبزیجات به روش زیر آن را سرو کنید.
۱۱. مقداری از برنج و سبزیجات پخته را کف یک ظرف کاسهای (قالب) بریزید و فشار دهید.
۱۲. حتما باید سطح برنج را صاف کنید.
۱۳. مخلوط گوشت را روی برنج و سبزیجات ریخته و با پشت قاشق صاف کنید.
۱۴. مجددا یک لایه برنج را روی مخلوط گوشت ریخته و سطح آنرا صاف کرده و خوب فشار دهید.
۱۵. محتویات کاسه را داخل ظرف مخصوص سرو غذا برگردانید.
نکات:
سیر را پس از شفاف شدن پیازها اضافه کنید.
استفاده از فلفل دلمه ای و لوبیا سبز در این غذا اختیاری است.
نوع سرو غذا به این صورت است که برنج و خورشت جداگانه پخته شده و سپس هنگام سرو برنج را در ته قالب ریخته سپس یک لایه از مواد و مجدد یک لایه از برنج و در نهایت قالب را در بشقاب می گذاریم و برمی گردانیم. نوع دیگر به این صورت است که پس از پخت هر دو می توانید هنگام سرو مواد را با هم مخلوط کرده و سپس سرو کنید.
در عکس از پوچد اگ برای تزئین غذا استفاده شده که نحوه تهیه آن را در مطلب (تخم مرغ آبپز بدون پوست؛ پوچد اگ!) میتوانید مطالعه فرمایید.