گردشبان (gardeshban.ir) : با توجه به آب و هوای خشک، بی نظمی های سیاسی و فقر نسبی موجود در برلین، این شهر نسبت به دیگر شهرهای اروپایی به عنوان یک شهر سرسبز تعامل ضعیفی با زندگی دارد و برای رسیدن به یک زندگی مسالمت آمیز در جهت حفظ منابع زیست محیطی راه بسیاری پیش رو دارد. وجود فضای سرسبز شهری ماننددیگر ویژگی های منحصر بفرد برلین را تبدیل به یک مقصد خاص نموده و طبق مطالعات در تاریخچه برلین اغلب جذابیت های این شهر ریشه در گذشته تاریخی آن دارد. در ادامه این مطلب از همگردی با ما همراه باشید تا بدانیم آیا به راستی برلین سرسبزترین شهر جهان است؟
در طول جنگ
بعد از جنگ جهانی اول، این شهر تبدیل به یک شهر ایزوله شد به این معنی که ساکنان مجبور به تامین مواد مورد نیاز خود از جمله تامین منابع غذایی بودند و باید از بسیاری جهات مستقل و خودکفا می شدند. در نتیجه در تاریخچه برلین فضاهای سبز شهری بسیار ازشمند شدند و به شدت توسط ساکنین مورد محافظت قرار می گرفتند و از این فضاهای سبز برای تهیه مواد غذایی از طریق کشاورزی استفاده کردند. پس از جنگ مردم بدلیل فقر شروع به ساخت و تولید وسایل مورد نیاز خود کردند و دوخت لباس، استفاده مجدد از لباس های قدیمی، دوچرخه سواری تبدیل به یک ضرورت فرهنگی در تاریخچه برلین شد چرا که مردم می دانستند که گزینه های دیگری برای انتخاب نخوهند داشت و تلاش مضاعف برای خودکفایی را به بهترین شکل انجام دادند. نتیجه اقدامات مردم در دوره جنگ باعث ایجاد فضاهای سبز بسیاری در برلین شده که امروزه مردم از آن ها لذت می برند. برلین دارای بیش از 2500 فضای سبز است. بزرگترین فضای سبز به نام Tiergarten که در گذشته منطقه مخصوص شکار پادشاهان پروس بوده است. پس از پایان جنگ جهانی دوم بزرگترین پارک مصنوعی تبدیل به منطقه کشاورزی شد و همچنین به عنوان اصلی ترین منطقه تامین هیزم در تاریخچه برلین مورد استفاده قرار گرفت.
پیوستن به اتحادیه اروپا
پس از انحلال جمهوری دمکراتیک آلمان و پیوستن آلمان به اتحادیه، ورود به مناطق سرسبز برلین برای عموم آزاد شد. مناطق مرزی که تا پیش از این بسته بودند تبدیل به فضایی باز برای رفت و آمد مردم شدند و بدین گونه مردم بیشتری از حضور در فضاهای سرسبز و جنگلی برلین لذت می برند.
سازگاری با محیط زیست
امروزه فقر نسبی در برلین یک مزیت دارد و آن استفاده کمتر از وسایل نقلیه شخصی است. برلین دارای سیستم حمل و نقل عمومی فوق العاده بوده و همواره در جهت رفاه حال شهروندان از هیچ اقدامی جهت تجهیز و راحتی این وسایل نقلیه عمومی دریغ نمی کند. علاوه بر این مساله مهم دیگر، تشویق مردم به امر بازیافت است. هر مصرف کننده با برگرداندن هر بطری پلاستیکی قابل بازیافت 25 سنت دریافت می کند. درست است که برلین یکی از سرسبزترین شهرهای جهان بواسطه وجود فضاهای فیزیکی سرسبز است اما هنوز راه زیادی برای تبدیل شدن به یک شهر واقعی حامی محیط زیست در پیش رو دارد.