gardeshban.ir

پس از وقوع سیل/

وضعیت نامناسب محوطه‌ ها و تپه های باستانی/نفوذ و رسوب آب داخل بناهای تاریخی

​​​​​​​رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی می‌گوید: از زمان وقوع سیل در استان‌های کشور، در مکاتبه با حداقل ۱۰ استان، درخواستِ اعلام وضعیت و پایش بناها، تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی و برآورد خسارت‌ها را کردیم اما به دلیل مشکلاتِ موجود هنوز اطلاعات تکمیل نشده‌اند.
کد خبر: ۱۲۲۳۷
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۸-1398 January 31
گردشبان (gardeshban.ir) :
روح‌الله شیرازی می‌گوید: متاسفانه هنوز امکان دسترسی به برخی از نقاط و محوطه‌های تاریخی در استان‌هایی مانند خوزستان و لرستان و راه‌های دسترسی و تخمین آسیب‌های وارد شده از سیل به این مناطق وجود ندارد، فعلا باید منتظر گزارش‌ِ همکاران‌مان از اداره‌های میراث فرهنگی استان‌های سیل‌زده بمانیم.

او با اشاره به انجام مکاتبات برای بررسی و پایش میزان مشکلات و خسارت‌ها از روزهای نخست آغاز سیل در مناطق مختلف کشور، بیان می‌کند: برخی از معاونت‌های میراث فرهنگی در استان‌ها تا کنون موفق به اعلام وضعیت خود شده‌اند مانند استان لرستان که از وضعیت بافت‌ها و خانه‌های تاریخی این استان  و چند پل تاریخی‌اش اطلاع رسانی کرده است، اما هنوز اطلاعات کامل از وضعیت محوطه‌های باستانی  و کارگاه‌های کاوش باستان‌شناسی به دست نیامده است.

وی با اشاره به این که اغلب تپه‌های باستانی در این شرایط دچار آب‌شستگی شده‌اند، بیان می‌کند: متاسفانه این اتفاق در خوزستان شدت داشته است، تا کنون براثر شسته شدن تپه‌ها، از برخی از ان‌ها اثار تاریخی به دست آمده‌اند.

شیرازی همچنین درباره‌ی وضعیت کارگاه کاوش در زیرگذر شوش اندیمشک توضیح می‌دهد: کارهای میدانی و برداشت‌ها خوشبختانه تقریبا در این محوطه به پایان رسیده است، البته آبگرفتگی‌هایی در این کارگاه‌ها وجود دارد اما در قالب سیل نیست. البته حاشیه‌هایی که امکان رسوبِ آب در ان‌ها وجود داشت، تقویت شده‌اند،هر چند باران کار خود را می کند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار