gardeshban.ir

آشنایی با انواع اتاق هتل ها

اکثر گردشگران هتل ها را فقط با تعداد ستاره هایشان می شناسند و کمتر در مورد نوع هتلی که در حال رزرو کردن آن هستند اطلاعات دارند.
کد خبر: ۱۲۴۹۸
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸-1398 February 10
گردشبان (gardeshban.ir) :
در مطلب زیر تعریف انواع اتاق هتل را با هم مرور می کنیم:


انواع هتل

تعریف ستاره هتل ها
انواع اتاق در هتل ها
انواع تخت در هتل ها
انواع سرویس در هتل ها
 

انواع هتل ها


اکثر گردشگران هتل ها را فقط با تعداد ستاره هایشان می شناسند و کمتر در مورد نوع هتلی که در حال رزرو کردن آن هستند اطلاعات دارند.وجود گردش گران با اهداف،سلایق و البته بودجه متفاوت صنعت هتل داری را متحول کرده و باعث به وجود آمدن انواع مختلف هتل ها با مشتریان،خدمات،امکانات،موقعیت جغرافیایی،اندازه و هزینه های متفاوت شده است.هتل ها انواع بسیار گوناگونی دارند که در زیر به برخی از رایج ترین انواع آن ها اشاره شده است.

هتل های تجاری (Business Hotels)


هتل های تجاری بزرگترین گروه هتل ها را تشکیل می دهند و به طور کلی مسافرین تجاری را به خود جذب می کنند.این هتل ها معمولا در مرکز شهر و یا مناطق تجاری هر شهر قرار دارند.اگرچه این هتل ها با هدف جذب مشتریان تجاری ساخته می شوند اما معمولا توریست های غیر تاجر نیز به علت کیفیت بالا این هتل ها را به عنوان محل اقامت خود انتخاب می کنند.سرویس مشتریان در هتل های تجاری شامل روزنامه،قهوه صبح،تلفن های محلی رایگان،صبحانه ویژه و غیره است. به علاوه هتل های تجاری خدماتی مانند دسترسی به اتاق های کنفرانس،کامپیوتر شخصی،اینترنت وایرلس،پرینتر و فکس را نیز به مشتریان خود ارائه می دهند.

هتل فرودگاه (Airport Hotels)


این هتل ها معمولا کارکنان شرکت های هوایی،تاجران و مسافرهایی که پروازشان کنسل شده یا در روز بعد پرواز می کنند را در لیست مشتریان خود دارند.برخی از این هتل ها حمل و نقل رایگان از هتل به فرودگاه و بالعکس را به مشتریان خود ارائه می دهند.اصلی ترین ویژگی این هتل ها که آن ها را از هتل های دیگر متمایز می کند این است که مشتریان به جای پرداخت هزینه به صورت روزانه می توانند اتاق ها را به صورت ساعتی اجاره کنند که این هزینه اقامت آن ها را بسیار پایین تر از هتل های معمولی می کند.

هتل های سوئیت (Suit Hotels)


این هتل ها جدیدترین و روبه رشدترین نوع هتل ها محسوب می شوند.اصلی ترین جاذبه این هتل ها همانطور که از نامشان پیداست سوئیت های آن ها است که دارای اتاق نشیمن و اتاق خواب جداگانه است.هرچند به ازای این سوئیت های مجلل هتل های سوئیت معمولا سرویس های عمومی محدودتری نسبت به هتل های دیگر به مشتریان خود اراوه می کنند.این سیاست به منظور کاهش هزینه ها و متعاقبا باقی ماندن هتل های سوئیت در رقابت با بازار گردشگری اتخاذ شده است.بازرگانان،وکلا،حساب داران و به طور کل افراد حرفه ای از مشتریان اصلی این هتل ها هستند چرا که می توانند کارها و جلسات را در سوئیت خود و خارج از اتاق خواب انجام دهند.

هتل های اقامت طولانی (Extended Stay Hotels)


این هتل ها بسیار مشابه هتل های سوئیت هستند با این تفاوت که آشپزخانه مجهز نیز در داخل سوئیت دارند.این هتل ها معمولا برای مسافرانی است که اقامتی بیش از یک هفته دارند و نمی خواهند زیاد بر روی سرویس های هتل اتکا کنند.این هتل ها معمولا سرویس ها غذا و نوشیدنی و همچنین سرویس رخت شویی را ارائه نمی دهند و اگر هم این سرویس ها را ارائه و اگر هم این سرویس ها را ارائه دهند به کیفیت انواع دیگر هتل ها نخواهد بود.این هتل ها را خانه دور از  خانه(Home Away From Home)    یا خانه دوم نیز می نامند.

هتل های آپارتمان (Aparteman Hotels)


این هتل ها که با نام رزیدنشال هتل (Residential Hotel) نیز شناخته می شوند اقامت های طولانی مدت و یا حتی دائمی را به مشتریان خود ارائه می دهند.معمولا مشتریان قرارداد اجاره یک ماهه تا یک ساله را با هتل امضا می کنند که بعد از اتمام قرارداد قابل تمدید است.هر واحد این هتل ها معمولا شامل اتاق خواب،اتاق نشیمن،آشپزخانه،بالکن شخصی،ماشین لباس شویی و غیره است.این هتل ها همچنین سرویس هایی نظیر نظافت اتاق و رخشت شویی را نیز ارائه می دهند.در برخی موارد این هتل ها دارای رستوران و سالن نشیمن عمومی نیز هستند.

هتل های بوتیک (Boutique Hotel)


واژه بوتیک هتل در آمریکای شمالی،اروپای مرکزی و انگلستان بسیار رایج است و به هتل هایی گفته می شود که بین 10 تا 100 اتاق دارند.این هتل ها معمولا لوکس هستند و سرویس های با کیفیت بالا را در اختیار مشتریان خود قرار می دهند.هتل های بوتیک در دهه نود رشد چشم گیری داشتند و در کلان شهرهای لندن،نیویورک و سان فرانسیسکو تاسیس شدند.اگرچه اکثر بوتیک هتل ها سرویس های کامل با کیفیت بالا به مشتریان خود ارائه می دهند اما اولویت آن ها در ایجاد فضایی با طراحی کلاسیک و سرشار آرامش است.بوتیک هتل ها معمولا دارای خدمات 24 ساعته هستند و امکاناتی از قبیل تلفن،تلویزیون و رستوران از امکانات اولیه این هتل ها محسوب می شوند.بسیاری از بوتیک هتل ها در بناهای قدیمی بازطراحی می شوند و بنا با حفظ اصالت و قدمت تبدیل به یک هتل می شود و این یکی از ویژگی های شاخص این گونه هتل هاست که در آن حس فضایی مشابه یک خانه قدیمی و مجلل را به گردشگر می دهد.

هتل های تفریحی (Resort Hotels)


این هتل ها معمولا در کوهستان ها،جزیره ها،سواحل،جنگل ها و مناطق دیگری که دور از شهر هستند قرار دارند.این هتل ها بسته به محل ساخت آن ها معمولا امکانات تفریحی از قبیل زمین گلف،زمین تنیس،قایقرانی،اسکی،شنا و غیره را به مشتریان خود ارائه می دهند.این هتل ها به علت واقع بودن در مکان های دیدنی و طبیعی معمولا خاطره انگیزتر از انواع دیگر هتل ها هستند و البته هزینه استفاده از آن ها نیز معمولا بالا است.

هتل های تاریخی (Heritage Hotels)


هتل ها بافت قدیمی آن ها است که به مشتریان این احساس را می دهد که در زمان های دور زندگی می کنند.به منظور حفظ این هتل های تاریخی در محل هایی قصرها،قلعه ها،کاروان سراها و دیگر بناهای تاریخی قرار دارن.اصلی ترین خصوصیت این هتل ها در رده بندی تاریخی صاحبان آن ها نمی توانند تغییرات اساسی در آن ها اعمال کنند و به همین علت این هتل ها معمولا فاقد امکاناتی نظیر استخر،سالن بدن سازی،زمین تنیس و دیگر امکانات مدرن هستند.هرچند این فقدان امکانات مدرن باعث کمی قیمت آن ها نمی شود و این هتل ها هزینه بالایی را روی دست مشتریان تاریخ دوست خود می گذارند.

هتل های تخت خواب و صبحانه  (Bed and Breahfast Hotels)


این هتل ها معمولا خانه هایی هستند که اتاق هایشان را به مشتریانی با اقامت کوتاه اجاره می دهند.مشتریان این هتل ها معمولا فقط برای استراحت کمتر از یک هفته به این هتل ها مراجعه می کنند.تعداد اتاق های این هتل ها از 30 اتاق تجاوز نمی کند.به طور معمول این هتل ها به صورت خانوادگی اداره می شود و صاحب هتل در خود هتل اقامت دارد و رستوران و کافه هتل را به صورت خانوادگی اداره می کنند.هتل های B&B  به علت خدمات محدود،قیمت بسیار کمتری نسبت به هتل هایی با سرویس کامل دارد.

هتل های مرکز کنفرانس (Conference Center)


این هتل ها اکثرا بر روی جلسات و کنفرانس ها تمرکز می کنند و اتاق های خود را به شرکت کنندگان کنفرانس ها می دهند.این هتل ها همچنین سیستم های صوتی تصویری با کیفیت بالا و انواع دیگر سرویس های تجاری را به مشتریان خود ارائه می دهنند.هتل های مرکز کنفرانس معمولا در حومه شهر قرار دارند و دارای امکاناتی نظیر زمین گلف،استخر،زمین تنیس،اسپا و سالن بدن سازی نیز هستند.

هتل های مرکز گردهمایی (Convention Centers)


این هتل ها از هتل های مرکز کنفرانس بزرگ ترهستند و معمولا بیش از 1500 اتاق دارند.این هتل های بسیار بزرگ طوری طراحی شده اند که بتوانند شرکت کنندگان در بزرگترین گردهمایی ها را نیز در خود سکونت دهند.اندازه اتاق های کنفرانس نیز در این هتل ها بسیار بزرگ و مجهز به سیستم های پیشرفته صوتی تصویری است.این هتل ها معمولا به سازمان های دولتی و یا سازمان های خصوصی بسیار بزرگ برای گردهمایی های بین المللی اجاره داده می شود.

هاستل (Hostel)


هاستل را می توان هتل ارزان قیمت نیز نامید.هاستل ها گردش گرانی که هزینه اقامت برایشان مهم است و نمی خواهند زیاد برای اقامت خود هزینه بپردازند را سکونت می دهد.درهاستل هر مشتری یک تخت را در یک اتاق چند تخت خوابه اجاره می کند و از سایر خدمات مانند دستشویی،حمام و آشپزخانه به صورت مشترک استفاده می کند.اولین  در سال 1912 در قصر آلتنای( Altena Castle) آلمان تاسیس شد.هاستل ها در اروپا بسیار پرطرفدار است و بسیاری از گردشگران اروپایی برای دیدن نقاط مختلف اروپا از هاستل استفاده می کنند.

هتل پانسیون Hotel Pension


درشهرواقع شده و تعدادی اتاق ، سالن غذاخوری ـ به اندازه ای که بتواند غذایساکنان اتاقها را تأمین نماید ـ کتابخانه و سالن مطالعه و اتاق تلویزیون در آن پیشبینی وآماده شده است. پانسیون معمولن اتاق را به صورت ماهانه و یا سالانه اجاره داده و مشتریان دیگری را از خارج هتل برای صرف غذا نمی پذیرد . بر همین اساس معمولن سالن غذاخوری پانسیون فقط به اندازه احتیاج اتاق ها در نظرگرفته می شود . در پانسیون ها مقرارت خاصی وجود دارد و مسافران می بایست در ساعات معیّنی برای صرفصبحانه ، نهار و شام سرمیزحاضرشوند وتا ساعت مشخصی نیز درب ورودی پانسیون باز است.


ریزورت هتل Resort Hotel

به هتل هایی اطلاق می شود که معمولن نزدیک چشمه های مواد معدنی و یا ساحل قرار دارند. (هتل های مخصوص استراحت )



انواع هتل:

هتل تجارتى Commercial Hotel
هتل حومه شهر Sub-urban Hotel
هتل شهرى Urban Hotel
هتل با فضاى بازمیانى Atrium Hotel
هتل بزرگ Meca Hotel
هتلگرد همایى Convention Hotel
هتل فرودگاه Air port Hotel
هتل مسکونى براىمهمانانى که اقامت طولانى دارند Lodging Type Hotel
هتل بازیهاى شبانه Night Clup Hotel
هتل سوپر لوکس Super Lux Hotel
هتل تمام سوئیت Suite Hotel
هتلباسوئیت هاى یک طبقه هاى پراکنده BungalowSuite Hotel
متل بین راهى Motel
متلمتوسط میان راه Motor inn
هتل ارزان قیمت Budget inn
هتل تفریحى Resort Hotel
هتل آپارتمان Apartment Hotel
هتل مالکیت زمانى مشترک Time Sharing Hotel
هتل مالکیت مشترک Condominium Hotel
پانسیون Boarding House
مهمانسرا Guest House
مسافر خانه، استراحتگاه Hostel
خوابگاه Dormitory
هتل کازینو Hotel Cazino


رتبه بندی هتل ها بر اساس ستاره

گسترش صنعت گردش گری و افزایش چشم گیر گردشگران در سراسر دنیا همواره هتل ها را به رقابت و ارائه خدمات و امکانات با کیفیت بهتر واداشته است.

هتل ها از چنان طیف خدمات و امکانات بالایی برخوردار هستند که بدون درجه بندی اساس یک استاندارد یکپارچه نمی توان آن ها را از یکدیگر متمایز کرد.اگرچه هنوز معیار یکپارچه جهانی برای رتبه بندی هتل ها وجود ندارد اما رایج ترین معیار رتبه بندی هتل ها معیار ستاره ای است که در آن از یک تا پنج ستاره به هتل ها براساس تنوع خدمات و امکانات اهدا می شود.

هرچند درگذر زمان معیار پنج ستاره نیز توسط کشورهای مختلف تغییر کرده و نام های متفاوتی به خود گرفته است.یکی از رایج ترین معیارهای رتبه بندی پنج ستاره معیار تعیین شده توسط کشور آلمان است که در آن به رتبه یک ستاره توریست((tourist،دو ستاره استانداردstandard))،سه ستاره کامفورتcomfort))،چهارستاره فرست کلاس(first class)و پنج ستاره لوکسluxury)گفته می شود.

در این سیستم به هتل هایی که بین دو رتبه قرار دارند عبارت برتر superior)) داده می شود که نشانگر این است که یک هتل از رتبه ای که در حال حاضر در آن قرار دارد اندکی بهتر است اما به کیفیت هتل های رتبه بعدی نرسیده است.هرچند با وجود این معیارهای متفاوت اکثر هتل های دنیا بر اساس معیار پنج ستاره ای رتبه بندی می شوند.اما سوال آن است که هتل ها برا گرفتن این ستاره ها چه امکانات و خدماتی را باید ارائه بدهند.جدول ستاره ها جواب این سوال را به تفکیک می دهد.


یک ستاره


دوش و توالت برای تمام اتاق ها
نظافت روزانه اتاق ها
تلویزیون رنگی و کنترل برای تمامی اتاق ها
میز و صندلی
صابون و شامپو
سرویس رزرو اتاق
سرویس فکس در محل پذیرش
تلفن عمومی
صبحانه(معمولا هزینه جداگانه دریافت می شود)
سرو نوشیدنی در هتل
دو ستاره


علاوه بر معیار های یک ستاره:


بوفه برای صبحانه
چراغ مطالعه کنار تخت خواب
لوسیون حمام یا ژل دوش
حوله حمام
محصولات بهداشتی مانند مسواک و خمیردندان
امکان استفاده از کارت های اعتباری


سه ستاره


علاوه بر معیارهای هتل های دو ستاره:


سیستم پذیرش 14 ساعته با قابلیت دسترسی 24 ساعته از طریق تلفن از داخل و خارج هتل
کارکنان پذیرش دو زبانه
سرو نوشیدنی داخل اتاق
تلفن داخل اتاق
دسترسی به اینترنت در داخل اتاق یا مکان های عمومی
سیستم گرمایشی در داخل حمام
سشوار
آینه قدی
کمد برای قراردادن وسایل
جعبه سوزن نخ،لوازم واکس کفش و سرویس خشک شویی
بالش و پتوی اضافه در صورت درخواست
مدیریت روابط عمومی و انتقادات و پیشنهاد ها


چهارستاره


علاوه بر معیارهای هتل های سه ستاره:


سیستم پذیرش 18 ساعته با قابلیت دسترسی 24 ساعته از طریق تلفن از داخل و خارج هتل
لابی با سرویس نوشیدنی
بوفه صبحانه یا منوی صبحانه از طریق سرویس اتاق
سرو آشامیدنی به صورت 24 ساعته از طریق سرویس اتاق
صندلی یا کاناپه نرم همراه با میز
دمپایی در صورت درخواست
لوازم آرایشی بهداشتی
دسترسی به اینترنت از داخل اتاق
رستوران با امکان سفارش غذا،دسر و نوشیدنی به صورت جدا
پنج ستاره
علاوه بر معیارهای هتل های چهارستاره:

سیستم پذیرش 24 ساعته

کارکنان پذیرش چند زبانه

دربان و سرویس حمل بار

مسئول رزرو تورها،رستوران ها و تاکسی برای مشتریان

لابی بزرگ با تعداد صندلی بالا و سرویس نوشیدنی

خوش آمد گویی شخصی به هر مشتری با گل یا هدیه در اتاق

سرو آشامیدنی و غذا به صورت 24 ساعته از طریق سرویس اتاق

کامپیوتر داخل اتاق همراه با دسترسی به اینترنت

گاوصندوق داخل اتاق

سرویس واکس کفش

سرویس اتو (زیر یک ساعت)

مرتب کردن اتاق ها هرروز هنگام عصر
 

انواع اتاق های موجود در هتلها

سوئیت اداری Office Suite
سوئیت کنفرانس Conference Suite
سوئیتکوچک Mini Suite
سوئیت معمولی Junior Suite
سوئیت دو لوکس Deluxe Suite
سوئیت دوبلکس Doublex Suite
سوئیت مسافرین مهم Vip Suite
سوئت مجلل Imperial Suite
سوئت محصور Pent house Suite
سوئت ماه عسل Fiesta Suite
سوئیت ماه عسل (برای اقامت ) Dolcevita Suite
سوئیت یک نفره Single Suite
کابانا Cabana
استودیو Studio
آپارتمان Apartement
بنگلو Bungalow
اتاق های دور Remote Function
اتاق های تو در تو Connected Room
اتاق با بالکن Balcony Room
اتاق با استخر خصوصی Room With Private Pool
اتاق ضیافت Banquet Room
اتاق خانواده Family Room
واحد های فامیلی Family Units
اتاق معمولی با حمام Room With Bath
اتاق با چشم انداز جنگل Woods View Room
اتاق معمولی بدون حمام Room Without Bath
اتاق نشیمن یا سالنپذیرایی Parlor


انواع اتاق

اتاق یک نفره  SINGLE ROOM

این اتاق دارای یک تخت خواب یک نفره است.

اتاق دونفره (دوتخته)  TWIN ROOM          
این اتاق دارای دو تخت خواب یک نفره است که معمولا بین آن ها یک میز پاتختی قرار دارد.

اتاق دونفره هالیوود  HOLLYWOOD TWIN ROOM

این اتاق دارای دو تخت خواب یک نفره است که بدون فاصله کنار هم قرار گرفته اند.

اتاق دو نفره (یک تخت بزرگ)  DOUBLE ROOM

این اتاق دارای یک تخت خواب دونفره با اندازه معمولی(191*137 سانتی متر) است.

اتاق چهارنفره DOUBLE DOUBLE ROOM

این اتاق دارای دو تخت خواب دونفره معمولا با اندازه معمولی است.

اتاق دوبلکس  DUPLEX ROOM

این اتاق دارای دو طبقه هستند.

اتاق کابانا  CABANA ROOM

این اتاق در مجاورت یک منظره آبی مانند دریاچه،ساحل و یا استخر دارد.

اتاق استودیو  STUDIO ROOM

این اتاق ها علاوه بر تخت خواب دارای یک کاناپه است که قابلیت تبدیل شدن به تخت خواب را نیز دارد.

اتاق پارلر  PARLOR ROOM

این اتاق فقط برای نشستن کاربرد دارد و نمی توان در آن خوابید و معمولا برای مقاصد کاری و تجاری اجاره داده می شود.

اتاق لانای  LANAI ROOM

این اتاق نمایی به یک منظره طبیعی مانند باغ با آبشار دارد.

اتاق ایفیشنسی  EFFICIENCY ROOM

این اتاق دارای یک آشپزخانه کوچک است.

سوئیت SUITE

سوئیت ها کامل ترین نوع محل های اقامت محسوب می شود که معمولا دارای دو یا چند اتاق خواب،یک اتاق نشیمن و یک اتاق غذاخوری است.

اتاق یک نفره : اتاق یک نفره که سینگل نامیده می شود . دارای یک تخت می باشد و اختصارن با علامت SGL نشان داده می شود .

اتاق دو نفره :اتاق دو نفره که دبل یا توئین نامیده می شود . دبل یعنی اتاقی که یک تخت دونفره به هم چسبیده دارد و توئین اتاقی است که دو تخت مجزا دارد و اختصارن با علامت DBL نشان داده می شود .

اتاق سه نفره :اتاق سه نفره که تریپل نامیده می شود . دارای 3 تخت تک نفره و یا یک تخت تک نفره و یک تخت دونفره به هم چسبیده میباشد و اختصارن با علامت TPL نشان داده می شود .

سوئیت Suite: بهاتاقی گفته می شود که قسمت جلوی آن مختص پذیرایی و پشت آن اتاق خواب قرار گرفته است، در بعضی از هتل ها قسمت پذیرایی در پایین و چند پله بالاتر اتاق خواب و حمام قراردارد ( دوبلکس ) البته می توان در سوئیت یک آشپزخانه کوچک نیز دایر نمود .

آپارتمان Apartment :عبارت است ازیک هال و پذیرایی با یک ، دو و یاسه اتاق خواب که هر کدام دارای دو تخت است . در صورتی که دواتاقه باشد، معمولن یک اتاق ( دبل ) یک تخت دو نفره و اتاق دیگر توئین، دو تخت یک نفره خواهد داشت .هرآپارتمان یک حمام مشترک دارد و یک آشپزخانه کوچک.معمولن در قسمت پذیرایی به تعدادکافی صندلی یا مبل راحتی وجود دارد.

استودیو Studio :به اتاقهایی گفته می شود که در بدو ورود به شکل اتاق پذیرایی دیده می شود ولی در صورتی که مبلها یا کاناپه ها را به صورت تختخواب در آورند حکم اتاق خواب را خواهد یافت، از این رو روزها اتاق پذیرایی و شبها اتاقخواب است .البته کاناپه ها طوری ساخته شده اند که می توان بالش و پتو و ملحفه راداخل آن جای داد. اتاق استودیو حمام نیز دارد، استودیو می تواند آشپزخانه کوچکی نیزداشته باشد .

کانکتد روم Connected Room : دو اتاق تودرتو را میگویند، هر دو اتاق به راهرو اصلی هتل راه دارد و هر کدام به تنهایی یک اتاق کاملاست و حمام جداگانه ای هم دارد، این دو اتاق به وسیله یک در از وسط به هم متصل است. چنانچه یک خانواده چهار نفره ، چنین اتاقی را درخواست نماید ، بچه ها در یک اتاق وپدر و مادر در اتاق دیگر اقامت خواهند نمود ، بدون این که درب راهرو اصلی را بازکنند، دو اتاق از درب وسط می توانند با هم در ارتباط باشند.

کابانا Cabana :اتاقی است هم کف، که پنجره آن به محوطه ای باز می شود که متصل به استخر شناست. ساکن چنین اتاقی می تواند برای تعویض لباس از اتاق مخصوص خود استفاده نماید .

فیستا سوئیت Fiesta Suite : این نوع سوئیت ها معمولن در هتل هائی قرار دارندکه دارای سالن عروسی است و پس از پایان مجلس عروسی ، برای استراحت و خواب در اختیارعروس و داماد قرار می گیرد . معمولن مخارج این سوئیت قبلن جزو هزینه های مجلسعروسی منظور گردیده و حساب جداگانه ای ندارد.

اتاقهای دیگری هم در هتلها ومتلها وجود دارند که بنا به علاقه وتمایل مسافران دراختیار آنان گذاشته می شود کهعناوین آنها در جدول "انواع اتاق " آورده شده است . 


انواع تخت در هتل

تخت سالن پذیرایى- کاناپه قابل تبدیل به تخت Bed- parlor
کاناپه تبدیلبه تخت Bed-Studio=Convertible Sofa
کاناپه تبدیل به تختخواب Convertible Couch
مبل تختخوابشو Sleeping Couch
تخت دیوارى Folding-up bed
تخت تاشو Roll-A-Way-Bed
یک تخت یکنفره Single
دو تخت جداى تکنفره Twin
یک تختدونفره Double
یک تخت دونفره و دو تخت تکنفره Twin Double
تخت دونفره بزرگ Queen Size
تخت بزرگ King Size
تخت دوبل دوبله Double- Double Bed
تخت باتشک آبى Water Bed
تخت دو طبقه Bunk Beds


انواع تخت های موجود دراتاق های هتل در جدول "انواع تخت " آورده شده است لیکن در اینجا لازم است مسافرینبا تخت اضافه و تخت بچه بیشتر آشنا گردند . 

اکسترا بد Extra Bed ـتختخواب تاشو

چون تعداد افراد بعضى از خانواده ها زیاد و بیش از تعدادتختخوابهاى اتاق است، ناچار استفاده از تخت اضافى ناگزیر خواهد بود . تختخوابهاىاضافى را اکسترابد مى نامند. این تختها در طبقات هتل وجود دارد و براساس فرمى کهرسپشن به خانه دارى مى دهد، در اختیار اتاقها گذاشته مى شود. این تختها از نوع تاشومى باشند و علت این که بایستى طى صدور فرمى تحویل شود این است که بابت تخت اضافى،وجه اضافى از مسافر دریافت مى شود که به حساب اتاق منظور مى گردد. از این فرم نسخهاى نیز به کشیر (صندوق ) مى رود تا وجه تخت اضافى به حساب اتاق نوشته شود . 
تختخواب بچه

مسافرینى که بچه همراه مى آورند، معمولن نیاز بهتختخواب بچه دارند، زیرا تختخوابهاى مسافرین براى بچه مناسب نیست و احتمال دارد بچهاز روى تختهاى معمولى و مخصوص بزرگسالان به زمین بیافتد . این نوع تختها هم طى فرمىکه قبلن اشاره شد به اتاق ، اضافه مى شود و وجه اضافى نیز به حساب منظور مى گردد. تختخواب بچه ،رو تشکى مشمع نیز دارد که مانع از رسیدن رطوبت از بچه به تشک مى شود.

اصطلاحاتمربوط به سن مسافر

بزرگسال Adult : به افراد بیش از 12 سالاطلاق می گردد و با علامت اختصاری ADL نشان داده می شود .

اطفال 2-6 سال Child:کودکانی هستند که معمولن در هتل ها به آنها تخت اختصاص نمی یابد و باعلامت اختصاری CHD2-6 نشان داده می شود .

اطفال 6-12 سال Child: کودکانیهستند که معمولن در هتل ها به آنها تخت از نوع سفری اختصاص می یابد و با علامتاختصاری CHD6-12 نشان داده می شود .

نوزاد Infant:به کودکان زیر دوسالاطلاق می گردد که معمولن در هتل ها به آنها تخت اختصاص نمی یابد و با علامتاختصاری INF نشان داده می شود . 

انواع سرویس ها در هتل ها

هتل ها از نظر سرویس به خصوص سرویس های سرو غذا و نوشیدنی نیز با یکدیگر متفاوت هستند.اگرچه ممکن است برخی از هتل ها به علت سرویس های خاصی که ارائه می دهند نام خاصی را نیز برای سرویس های مخصوص خود انتخاب کنند اما شش سرویس زیر رایج ترین سرویس هایی است که در اکثر نقاط دنیا با همین نام ها شناخته می شوند.

سرویس اتاق تنها ROOM ONLY)):در این سرویس فقط اتاق به مسافر اجاره داده می شود و مسافر برای صبحانه باید هزینه جداگانه بپردازد،در برخی مقاصد مثل سنگاپور،حتی هتل های پنج ستاره نیز برای صبحانه هزینه جداگانه از مسافر دریافت می کنند و اگر مسافر سرویس صبحانه بر روی اتاق می خواهد باید در زمان رزرو"اتاق با صبحانه" رزرو کند.

سرویس تخت و صبحانه BED & BREAKFAST)):این سرویس که رایج ترین سرویس در هتل هاست شامل صبحانه بوفه رایگان است.

سرویس صبحانه و یک وعده غذا HALF BOARD)):این سرویس شامل صبحانه و یک وعده غذا (نهار یا شام)رایگان است.

سرویس صبحانه نهار شام FULL BOARD)):این سرویس شامل هر سه وعده غذایی به صورت رایگان است.

سرویس کامل غذا و نوشیدنی ALL INCLUSIVE)):این سرویس شامل هر سه وعده غذایی و سرو انواع نوشیدنی در طول روز به صورت رایگان است.

سرویس ویژه و کامل ULTRA INCLUSIVE)):این سرویس به این معنی است که شما برای استفاده از هیچکدام از سرویس ها و امکانات هتل شامل غذا،نوشیدنی،اسنک بار،استخر،اتاق کودک،سالن های بازی و غیره هزینه اضافه پرداخت نمی کنید و همه امکانات هتل در خدمت شماست.این سرویس معمولا در هتل های ساحلی ترکیه،شهرهای ساحلی اسپانیا،آمریکا و مالدیو بسیار رایج است.

O.R) Only Room): یعنی اتاق جهت اقامت بدون هیچگونه وعده غذائی. 

B.B) Bed & Breakfast):یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعدهصبحانه در روز. 

H.B) Half Board): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یکوعده صبحانه و یک وعده نهار یا شام. مثلن سرویس H.Bدر دبی معمولن به یک وعدهصبحانه و یک وعده نهار اطلاق گردیده در حالی که همان سرویس در ترکیه (منطقه آنتالیاو منطقه دریای اژه) به یک وعده صبحانه و یک وعده شام اطلاق می گردد. 

F.B) Full Board):یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ،یک وعده ناهار و یک وعده شام. در بعضی از هتل ها این سرویس بصورت سرویسFull board plus یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار ، یک وعده شام ونوشیدنی ها هنگام صرف ناهار و شام ارائه می گردد . 

ALL )All Inclusive):یعنی اتاق جهت اقامت همراه با تمام وعده های غذائی شامل صبحانه ،ناهار ، عصرانه و شام و نوشیدنی های رایگان . این سرویس معمولن در هتل های واقعشده در شهرهای ساحلی نظیر کوش آداسی ، بودروم ، مارماریس ، آنتالیا و . . . ارائهمی گردد و بسته به نوع نوشیدنی ارائه شده مثلن تولید داخل یا خارج کشور و اینکه درچه ساعاتی از شبانه روز ارائه می گردد دارای واژه های متفاوتی است نظیر Ultra All Inclusive و Maximum All Inclusive. در بعضی از هتل هائی که چنین سرویسی ارائه میگردد استفاده رایگان از ورزشهای آبی از قبیل جت اسکی ، اسکی روی آب ، غواصی ، ماساژو . . . برای یکبار در طول اقامت جزئی از سرویس می باشد . 

دسته بندی هتل ها از نظر اندازه

هتل ها از نظر تعداد اتاق ها بسیار باهم متفاوت هستند.در حالی که برخی از هتل ها کمتر 10 اتاق دارند برخی دیگر دارای چند هزار اتاق هستند.هرچند به منظور ایجاد معیارهای مقایسه هتل ها براساس تعداد اتاق نیز دسته بندی می شوند.هتل هایی با تعداد 25 اتاق یا کمتر جز هتل های کوچک،هتل هایی با تعداد 26 تا 99 اتاق جز هتل های متوسط،هتل هایی با تعداد 100 تا 299 اتاق جز هتل های نسبتا بزرگ و هتل هایی که بالای 1000 اتاق دارند جز هتل های فوق بزرگ محسوب می شوند.

ترین های هتل

شاید بهتر باشد قبل از خواندن این قسمت اول به چند سوال جواب دهید.به نظر شما بزرگترین هتل دنیا چند اتاق دارد؟قدیمی ترین هتل دنیا چند سال است؟گران ترین هتل دنیا شبی چقدر برای مشتری آب می خورد؟

بزرگترین هتل از نظر تعداد اتاق

بزرگترین هتل دنیا هتل بزرگ ام جی ام MGM GRAND HOTEL)) در لاس وگاس آمریکاست که دارای 30 طبقه با 6852 اتاق است.این هتل که در سال 1993 تاسیس شد دارای پنج استخر روباز،رودخانه و آبشار مصنوعی،مرکز همایش و کنفرانس و دارای تعداد زیادی فروشگاه و رستوران است.

قدیمی ترین هتل

عنوان قدیمی ترین هتل دنیا را هتل نیشی یاما انسن کیونکن KEIUNKAN NISHIYAMA ONSEN)) در ناحیه یاماناشی YAMANASHI)) ژاپن دارد که در سال 705 بعد از میلاد مسیح تاسیس شده است.این هتل 52 نسل است همان خانواده تاسیس کننده اداره می شود.

گران ترین هتل 

گران ترین هتل دنیا  پرزیدنت ویلسن PRESIDENT WILSON)) در ژنو سوئیس است.رویال پنت هوس سوئیت royal) penthouse suite) این هتل تقریبا شبی 65000 دلار برای مشتریان آب می خورد.این سوئیت شامل 4 اتاق خواب،12 حمام مرمری،اتاق بیلیارد،تیم امنیتی شخصی،آسانسور شخصی، پنجره های ضد گلوله،سرویس لیموزین و از همه مهم تر بالکنی با نمای دریاچه ژنو و کوه های آلپ سوئیس است و البته مشتریان این هتل نیز اشخاصی خاص نظیر بیل گیتس هستند.


هتل لوکس چیست؟

اگرچه واژه لوکس به بسیاری از هتل ها داده می شود اما واقعا تعداد هتل هایی که به معنی واقعی لوکس هستند زیاد نیست.همان طور که در قسمت رتبه بندی هتل ها اشاره شد به طور کل و به خصوص براساس سیستم رتبه بندی آلمان به هتل های پنج ستاره هتل لوکس luxury)) نیز گفته می شود.اما برخی از هتل ها امکانات و خدماتی فراتر از معیارهای یک هتل پنج ستاره ارائه می دهند که به معنی واقعی کلمه لوکس را تجسم می کنند.اگرچه هیچ استاندارد جهانی که یک هتل را در رده لوکس(به غیر از معیارهای هتل های پنج ستاره) قرار دهد وجود ندارد اما براساس نظر برخی از سازمان های هتل داری هتل های لوکس باید یک سری از خصوصیات ویژه را داشته باشند.برخی از این خصوصیات عبارت اند از:

سیستم رزرو آسان و کمک به مشتریان برای رزرو هرچه راحت تر اتاق

ورود اولیهcheck-in )) و خروج نهایی check-out)) سریع و آسان بدون معطلی و عدم ایستادن در نوبت ورود

دریافت اتاق مورد نظر هم از نظر نوع و هم از نظر محل اتاق (هتل های لوکس اتاق های مخصوص حیوانات خانگی ،افراد با ناتوانی جسمی و افراد سیگاری را نیز دارند.)

اتاق هایی با خصوصیات ویژه شامل طراحی زیبا و یکدست،نقاشی های دیواری یا عکس،تخت خواب ساخته شده از مواد درجه یک،ملافه ساخته شده با مواد طبیعی،انواع بالش های طبی(منوی بالش)،پنجره های قابل باز شدن،پرده های زیبا با قابلیت جلوگیری از نفوذ نور خورشید،کمد و میز آرایش با فضای زیاد،میز و صندلی مطالعه،تلویزیون بزرگ و متناسب با اندازه اتاق،گاو صندوق،دستگاه قهوه ساز،آینه قدی،سیستم گرمایشی و سرمایشی،ساعت قابل تنظیم و سرویس داخل اتاق 24 ساعته.

سرویس بهداشتی و حمام با خصوصیات ویژه شامل طراحی زیبا با سنگ های درجه یک،سیستم تهویه هوا،توالت جدا از حمام،میز با محل کافی برای قرار دادن وسایل همراه با کشو،سنگ های تمیز و بدون لک،فشار آب کافی،آب گرم و سرد،لوازم آرایشی و بهداشتی درجه یک،میز آرایش با نور مناسب،انواع حوله دست و صورت و حمام به تعداد کافی،جا لباسی به تعداد کافی با ارتفاع مناسب و البته وان با فضای بزرگ.

سرویس خوش آمد گویی و حمل بار ویژه

مسئول نظافت و پارک کردن خودروی شخصی مشتریان

سکوت و آسایش بسیار بالا و دیوارهای ضد صدا

آرایشگاه

انواع مختلف رستوران ها با غذاهای بین المللی

امکانات تفریحی نظیر استخر،گلف،تنیس،باشگاه بدن سازی،ماساژ،سونا و اسپا

سرویس نگهداری کودک

ارائه رایگان آب آشامیدنی بطری،قهوه،اینترنت وایرلس و تلفن های محلی

سرویس لیموزین و هلیکوپتر

شاید این ها دلایلی باشند که به برخی از هتل ها هفت ستاره گفته می شود در حالی که عملا هیچ هتل هفت  ستاره ای در دنیا وجود ندارد!


هتل هفت ستاره!

در سال های اخیر تعدادی از هتل ها به نام هتل هفت ستاره معرفی شده اند و آن قدر در صنعت گردشگری سروصدا کرده اند که واژه هفت ستاره جای خود را در میان مردم باز کرده است.هرچند حقیقت امر این است که هیچ هتل هفت ستاره ای در دنیا وجود ندارد چرا که اصلا چنین معیار رتبه بندی وجود ندارد.تمامی سازمان های معتبر که از معیار ستاره ای برای رتبه بندی هتل ها استفاده می کنند فقط سیستم پنج ستاره ای را اعمال می کنند.اولین هتلی که لقب هفت ستاره را به خود گرفت هتل برج العرب دبی بود که به عنوان اولین هتل هفت ستاره دنیا شناخته می شود.هرچند مدیران این هتل اظهار کرده اند که این اسم توسط یک روزنامه نگار انگلیسی به این هتل داده شده است و آن ها نه این عنوان را رسمی می دانند و نه آن را در تبلیغات خود استفاده می کنند.هرچند با امکانات و خدمات فوق العاده ای که هتل هایی نظیر برج العرب به مشتریان خود ارائه می کنند ممکن است در آینده ای نه چندان دور رتبه هفت ستاره نیز در صنعت هتل داری رسمی شود.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار