gardeshban.ir

درپی کشف شواهد درختکاری دوره هخامنشی و ساسانی در بیستون هستیم

مدیرپایگاه جهانی بیستون گفت: ظرف چند روز آینده باهمکاری یک تیم از مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه(CNRS) و پژوهشگاه علمی اقیانوس شناسی و علوم جوی ایران مطالعات میدانی را به منظور جستجوی شواهد درختکاری دوره هخامنشی و ساسانی در محوطه پایگاه جهانی بیستون آغاز خواهیم کرد.
کد خبر: ۱۳۲۱۸
تاریخ انتشار : شنبه ۰۴ خرداد ۱۳۹۸-1398 March 04
گردشبان (gardeshban.ir) :

صامت اجرایی، مدیرپایگاه جهانی بیستون با اعلام این خبر اظهار کرد: از اواخر سال گذشته نشست‌هایی را با هدف بررسی قدمت محیط طبیعی بیستون بویژه وضعیت پوشش گیاهی و درختکاری این محوطه باستانی طی چندهزار سال گذشته با تمرکز بر دوره های هخامنشی تا ساسانی برگزار کردیم. 
 
وی بابیان این‌که این نشست‌ها با حضور مرتضی جمالی پژوهشگر مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه CNRS و ناصر قاسمی از پژوهشگاه علمی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار شد، اعلام کرد: نتیجه برگزاری این نشست‌ها به این منجر شد که طی روزهای آینده (هفتم تا دهم خرداد) با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک مطالعات میدانی به منظور جستجوی شواهد درختکاری و پوشش گیاهی دوره هخامنشیان تا ساسانی را در منطقه بیستون آغاز کنیم. 
 
مدیرپایگاه جهانی بیستون درخصوص ضرورت اجرا این مطالعات، گفت: انجام چنین مطالعاتی ما را در درک بهتر زمینه‌های طبیعی شکل‌گیری فرهنگ‌های باستانی و نقش انسان در محیط کهن یاری می‌کند.
 
وی در ادامه به اهمیت چشمه سراب بیستون از دیدگاه اکولوژی منطقه در طول هزاران سال گذشته اشاره کرد و افزود: نقش این چشمه سراب بر سکونت انسان از دوره پارینه سنگی تا هزاره اخیر تاثیرگذار بوده است. 
 
اجرایی تاکید کرد: مطالعه دیرین گرده شناسی رسوبات سراب بیستون می‌تواند اطلاعات جدیدی درباره درختکاری در دوره‌های هخامنشی و ساسانی در بیستون را در اختیار ما قرار دهد.
 
 


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار