از برنج زعفرانی دمکشیده با کباب آبدار تا خورشتهای خوش عطر و بو و لذیذ ایرانی میتواند سلیقهی هر گردشگری را راضی نگه دارد. اما این همهی ماجرا نیست و جالب است بدانید که هر شهر ایران غذاها و خوراکیهای خاص خود را دارد. در این مقاله قصد داریم تعدادی از خوراکیهای خوشمزهی شهر یزد را به شما معرفی کنیم تا در سفر به این شهر کویری از خوردن آنها لذت ببرید. در واقع سفر به یزد بدون خوردن این غذاها و خوراکیها کامل نمیشود.
در سفر به یزد مطمئناً مردم این خطه از شما میپرسند که آیا شولی را امتحان کردهاید؟ شولی یزدی یا آش شولی معروفترین آش سنتی یزد است که در آن از چغندر یا لبو و سرکه یا رب انار و سبزیجاتی مانند اسفناج و شوید بههمراه عدس استفاده میشود و بهنوعی یک سوپ گیاهی بهحساب میآید. در اصل چاشنی این آش خوشمزه، سرکه است؛ ولی بعضیها با چاشنی رب انار نیز میل میکنند. یزدیها قسم میخورند که شما فقط وقتی طعم یک شولی واقعی را خواهید چشید که خانگی باشد؛ بااینحال اگر نتوانستید نوع خانگی آن را میل کنید، رستوران هتل جاده ابریشم میتواند محلی ایدهآل برای صرف این غذای محلی لذیذ باشد.
تاس کباب شتر
تاس کباب شتر یکی دیگر از غذاهای خوشمزهی یزدی است که برای تهیهی آن گوشت شتر را با سیبزمینی میپزند. طبع گوشت شتر را گرم میدانند، بههمین دلیل این غذا را در فصل زمستان و همراه با نان میل میکنند. علاقهمندان غذاهای محلی میتوانند این خورشت را نیز در هتل جادهی ابریشم سفارش دهند.
همین که به یزد فکر کنید، ناخودآگاه شیرینیهای متنوع و خوشمزهی این دیار نظیر باقلوا و قطاب در ذهنتان تداعی میشود. پشمک، این شیرینی سبک همچون پر کاه، نرم مانند پنبه، شیرین چون عسل و بسیار لذیذ و دوستداشتنی، بهعنوان خوراکی سنتی و بومی استان یزد در سراسر کشور شناخته میشود. از دیگر خوراکیهای بومی میتوان به باقلوا، لوز ترحیمی، کیک یزدی، کیک تختهای، حاجی بادام، نان برنجی، نان پنجرهای (منقا)، نقل یزدی، قطاب، پشمک، آبنبات مغزی، سوهان آردی، سوهان خانی، نان نارگیلی و باقلوا شامی اشاره کرد. در خیابان موزهی آب و نزدیکی میدان امیر چخماق، قنادی حاج خلیفه قرار دارد که بدونشک یکی از بهترینهای یزد است و شیرینیهای درجه یک یزد را تقدیمتان میکند. این خوراکیهای شیرین را برای عزیزانتان سوغاتی ببرید و کامشان را شیرین کنید.
هیچ چیزی بهتر از خوردن شیرینی در کنار چای یزدی نیست. علاوهبر چای سیاه که در همه جای ایران یافت میشود، دمنوشها نیز طعم و عطری بهیادماندنی دارند. دمنوش یزدیها از ترکیب گلگاو زبان و بابونه تشکیل میشود که در سفر خود به یزد باید آن را امتحان کنید.
یکی دیگر از مشهورترین شیرینیهای سنتی تهیه شده در استان یزد، کیک یزدی نام دارد که امروزه از طرفداران بسیاری در سراسر ایران برخوردار است. این خوراکی لذیذ از جمله شیرینیهای معطر و خوشمزه بهشمار میآید که علاوهبر این استان تاریخی، در بسیاری از مناطق کشور تهیه و طبخ میشود. زنان هنرمند و مادران کدبانوی یزدی، برای طبخ کیک یزدی از آرد، ماست، وانیل، نمک میوه، تخممرغ، جوش شیرین و پودر شکر و هل و گلاب استفاده و روی آن را با پودر پسته تزیین میکنند. بااینکه کیک یزدی در سراسر ایران تهیه میشود، اما اگر به یزد سفر کردید، اصل آن را نیز امتحان کنید و لذت ببرید.
اگر به یزد سفر میکنید، کجارو فهرست کاملی از جاهای دیدنی یزد را نیز در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید اطلاعات لازم درباره هر جاذبه گردشگری را از جمله آدرس، موقعیت مکانی روی نقشه، ساعات بازدید و... بهدست آورده و سفر خود را بهتر برنامهریزی کنید.