gardeshban.ir

تعطیلات عید فطر به کجا برویم؟ + تصاویر

عید فطر و تعطیلات آن همچون سایر تعطیلات سال، فرصتی مغتنم برای سفر به اقصی نقاط کشور و کسب تجربه‌های تازه است.
کد خبر: ۱۳۵۴۸
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۸-1398 March 14
گردشبان (gardeshban.ir) :


با اتمام ماه مبارک رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر، برخی از هموطنانمان که همواره در صدد شناخت هرچه بیشتر از اقصی نقاط کشور هستند، سعی می‌کنند برای سفر برنامه‌ریزی کنند و تعطیلات عید فطر را فرصتی برای کسب تجربه‌های جدید می‌دانند. ما در این گزارش تلاش می‌کنیم چند شهر از شهر‌های کشور را به عنوان مقاصد سفر احتمالی در تعطیلات عید فطر، به شما معرفی کنیم.

عید فطر به کجا برویم؟

سلماس؛ پایتخت دوم حکومت اورارتوییان

یکی از شهر‌هایی که می‌تواند مقصد خوبی برای سفر‌های عید فطر باشد با نام سلماس شناخته می‌شود. تمدن شهر سلماس در حدود هفت هزار سال قبل از میلاد شکل گرفته و شاهد وقوع حوادث تاریخی بی‌شماری بوده است. این شهر بنابرآنچه در اسناد تاریخی آمده است، پایتخت دوم حکومت اورارتوییان بود.

ابن حوقل، جغرافی‌دان سده چهارم هجری در کتاب صورت الارض سلماس را شهری متوسط، زیبا و شهری آباد و پر نعمت توصیف کرده است.

اما از بحث تاریخی شهر که بگذریم بهتر است بدانیم شهر سلماس هم‌اکنون در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است. این شهر به عنوان اولین شهر شطرنجی ایران شناخته می‌شود و مردمش از دیرباز نقش عمده‌ای در تحولات کشور ایفا کرده‌اند.

شهر سلماس که در گذشته با نام‌های شاپور، دیلمان و دیلمقان شناخته می‌شد، امروز با جاذبه‌های گردشگری متفاوتی چون کلیسا‌های هفتوان، حمام شیخ، تپه اهرنجان، کتیبه سنگی خان تختی، آبشار خور خور، دره تمر، قلعه چهریق، تالاب چیچک، امامزاده کهنه‌شهر و تپه مغانجوق گردشگران بسیاری را به سمت خود می‌کشاند.

عید فطر به کجا برویم؟

بسطام؛ شهری که نامش در اوستا آمده است

بیایید به استان سمنان و یکی از تاریخی‌ترین شهر‌های این استان سری بزنیم. شهر بسطام که نامش در اوستا آمده، در شهرستان شاهرود قرار گرفته و آب و هوایی مطبوع در تابستان و سرد در زمستان دارد. این شهر در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ به استناد مادهٔ ۸ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به‌عنوان شهر نمونهٔ گردشگری بین‌المللی تعیین شد.

شهر بسطام به روایت تاریخ به دست حاکم خراسان در زمان حکومت خسروپرویز ساخته شده است. بنابراین قدمت آن به ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد.

از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهر بسطام می‌توان به تپه سنگ چخماق، برج کاشانه بسطام، تکیه دولت، مسجد جامع بسطام، امامزاده سراوین، حمام قدیمی قطری، مدرسه شاهرخی، آرامگاه آل کرت، دالان و ایوان الجایتو، منار سلجوقی، گنبد غازان خان، صومعه بایزید و مسجد شیخ بسطامی اشاره کرد.

افرادی که بسطام سفر می‌کنند، می‌توانند با حضور در جنگل ابر، جنگل اولنگ، منطقه تفریحی قطری، منطقه تفریحی فرحزاد و پارک سرآسیاب از طبیعت نیز بهترین بهره را ببرند. البته بهتر است در دامان طبیعت به آن احترام بگذاریم و تهدیدش نکنیم.

عید فطر به کجا برویم؟

تکاب؛ محل کشف مهر موبد موبدان

با مرور نقشه استان آذربایجان غربی به شهری می‌رسیم که با نام تکاب شناخته می‌شود. شهر تکاب محل کشف مهر موبد موبدان است. موبد موبدان بزرگترین پیشوای روحانی آیین زرتشتی در دوره ساسانی بوده است.

از موضوع موبد موبدان که بگذریم، متوجه می‌شویم شهر تکاب با استناد برآنچه در اسناد تاریخی آمده، در ناحیه‌ای واقع بوده که در برخی از سالنامه‌های آشوری با نام زاموآ شناخته می‌شد. زاموآ در بخش علیای درّهٔ زاب کوچک قرار داشت.

شایان ذکر است، تخت سلیمان، زندان سلیمان، کوه بلقیس، مسجد جامع تکاب، سد قجور، مسجد اوغول بیگ، یخچال اوغول بیگ، آرامگاه ایوب انصاری، بازار تکاب افشار، چمن متحرک چملی، قلعه سردار افشار، مسجد جامع یولقون آغاج، زندان نبی کندی، خانه اربابی تصرت‌آباد، آبشار قینرجه، قلعه ساری قورخان، چهار ستون تاریخی چهارطاق زوار، زندان برنجه و کوه چهل چشمه جاذبه‌های گردشگری و تاریخی شهر تکاب به حساب می‌آیند.

از صنایع دستی شهر تکاب می‌توان به فرش افشار اشاره کرد. فرش افشار به فرش آهنین معروف است و از حیث رنگ، مرغوبیت، طرز بافت و نقشه محبوبیت خاصی در بازار‌های فرش دنیا دارد. این فرش شهرت خود را به کیفیت و دوامش مرهون است.

عید فطر به کجا برویم؟

بیجار؛ یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های ایران

در این بخش از گزارش سری به استان کردستان و شهر بیجار می‌زنیم. شهر بیجار یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های ایران است و به گواه روایت برخی از مورخان، در هزاره سوم پیش از میلاد مسیح ساخته شده است. این شهر در گذشته مرکز ولایت گروس بود. گروس به مناطقی شامل استان‌های کردستان، زنجان و همدان امروزی اطلاق می‌شده است.

گفتنی است، از نام‌های قدیمی شهر بیجار می‌توان به سهرورد، بیجار گروس و زرین کمر اشاره کرد. از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهر بیجار می‌توان به قلعه قمچقای، برج آجری اشقون بابا، برج ینگی ارخ بیجار، گنبد سنگی اوچ گنبد خان، پل صلوات‌آباد، پل قجور، پل گل قشلاق، محوطه یاسوکند و امامزاده عقیل، قلعه سوخته، تپه قلعه یا چنگیز قلعه، تپه چغا، تپه قبا سرخ، تپه سراب گرگین، مسجد خسروآباد گروس، قلعه بانو، قلعه قدیمی، بازار بیجار، سرای امیرتومان، تیمچه حاج شهباز، زیارتگاه حمزه عرب، مقبره سید مسیب سید شکر، مقبره صاحبه خاتون، گنبد پیرصالح، محوطه امامزاده خضر، حمام یاسوکند و چال تپه اشاره کرد.

عید فطر به کجا برویم؟

ماه‌نشان؛ محل‌ استقرار قوم ماد

در این بخش از گزارش با یکدیگر راهی شهر ماه‌نشان استان زنجان می‌شویم. شهر ماه‌نشان در گذشته محل استقرار قوم ماد بود. از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری این شهر می‌توان به قلعه بهستان، حسینیه روستای قلعه ارزه‌خوران، مقبره مولانا همتی انگورانی، گنجعلی بیگ قلعسی، یاستی قلعه، منجیق لیق، گیلار تپه، اورتاتپه، تپه تکلی کانی، قبرستان گورتپه، دریاچه طبیعی خندقلو، یخچال طبیعی قوشقار و قلعه جوق سیاه منصور اشاره کرد.




پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار