گردشبان (gardeshban.ir) : یورونیوز نوشت: این گزارش براساس دادههای جمعآوری شده از سوی اتحادیه اروپا و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سال ۲۰۱۶ میلادی تنظیم شده است.
شاخصهای مختلفی از جمله مرخصی زایمان با حقوق برای مادران و پدران و همین طور دسترسی به مهدکودک و کودکستان پیش از سن مدرسه در نظر گرفته شده است.
سوئد، نروژ و ایسلند برای داشتن سیاستهای مناسب برای زندگی خانوادگی در صدر این جدول قرار دارند. سوئیس، یونان، قبرس و بریتانیا نیز به عنوان بدترین کشورها در این زمینه شناخته شدند.
با وجود رتبهبندی کلی، تفاوتهایی در شاخصهای موجود میان کشورهای اروپایی وجود دارد. به عنوان مثال استونی با ۸۵ هفته مرخصی زایمان با حقوق برای مادران در رتبه اول این شاخص قرار دارد. مجارستان با ۷۲ هفته و بلغارستان با ۶۵ هفته در جایگاه دوم و سوم هستند.
پرتغال، سوئد و لوکزامبورگ نیز رتبه اول تا سوم بیشترین مرخصی زایمان با حقوق برای پدران را دارند.
در زمینه امکان ثبتنام کودکان زیر سه سال در مهدکودک ایسلند، نروژ و سوئد پیشتازند. همچنین بیش از ۹۷ درصد کودکان ایسلندی، بلژیکی و سوئدی امکان شرکت در کودکستان را پس از سه سالگی و تا پیش از آغاز دبستان دارند.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف با توجه به آمار منتشر شده از دولتها خواسته است تا به مساله مرخصی زایمان اهمیت بیشتری بدهند چرا که بخش اعظم رشد ذهنی و روانی کودکان در سالهای اولیه زندگی آنها رخ داده و سلامت آنان در شکلگیری جوامع آینده نقش قابل توجهی دارد.
سوئد به عنوان یکی از مهاجر پذیرترین کشورهای اروپا در طول تاریخ یکی از مقصدهای اصلی مردم کشورهای دیگر برای مهاجرت بوده است. در سال ۲۰۰۹ مهاجرت به سوئد به بالاترین سطح خود رسیده و ۱۰۲٬۲۸۰ نفر به این کشور مهاجرت کردهاند.
منابع کشور سوئد جمعیت ایرانیان و ایرانیتباران سوئد را در سال ۲۰۱۲ میلادی ۹۲٬۴۲۸ نفر اعلام کرده است. اکثر ایرانیان و ایرانیتباران در شهرهای مالمو، استکهلم و یوتبری سکونت دارند.