گردشبان (gardeshban.ir) : خبرگزاری CNN در صفحه سفر خود ۵۰ دسر از بهترین دسرهای سراسر دنیا را معرفی کرده است. او در این گزارش نوشته که بسیاری از موارد معرفی شده در واقع یک عصرانه شیرین هستند چرا که در بسیاری از نقاط دنیا مانند آسیا و افریقا خوردن دسر یک عادت غذایی بومی نیست و فرهنگ غذایی وارداتی به حساب میآید اما به هر حال این خبرگزاری بهترین خوردنیهایی که میشود به عنوان دسر استفاده کرد را معرفی کرده است.
در این لیست ۲ دسر که در ایران به صورت گسترده و سنتی تهیه میشود هم وجود دارد: بستی زعفرانی که از آن با نام دسر ایرانی یاد شده و باقلوا که به عنوان دسری از ترکیه آمده است. ما هم در چند گزارش به معرفی این دسرها میپردازیم.
ترتیب معرفی این دسرها بر اساس حروف الفبای انگلیسی است.
آلفاجورس | آمریکای جنوبی
تکههای کوچک شیرینی لطیفی که در میان آن یک کرم سنتی قرار دارد. این شیرینی در سراسر امریکای جنوبی از آرژانتین تا پرو پخته میشود. علاوه بر مدل سنتی این شیرینی، مدلی که در شکلات تلخ غوطهور شده، مدلی که با شکلات سفید پوشیده شده و مدلی که در نارگیل پیچیده شده را هم امتحان کنید.
اشترودل سیب (Apfelstrudel) | اتریش
در این اشترودل خمیر نازکی با موادی شامل سیب، کشمش، گاهی تکههای گردو و … پر شده است. این دسر در اغلب شیرینی فروشیهای دنیا فروخته میشود.
باقلوا | ترکیه
باقلوا از دهها لایه نازک خمیر باقلوا تشکیل شده که روی آن شربت میریزند و در میان لایهها آن تکههای ریز آجیل و … قرار میگیرد. البته انواع مختلف باقلوا بسیار متنوع است. باقلوا در بسیاری مناطق همانند قفقاز، شمال افریقا و … پخته میشود اما خانه آن ترکیه است.
کیک جنگل سیاه | آلمان
کیک جنگل سیاه، کیک گرد شکلاتی است که در شربت گیلاس و نوشیدنیهای دیگر خیسانده میشود. در لایه بالایی کیک خامه زده شده و گیلاس تازه میگذارند و شکلات رنده شده روی آن میریزند.
بورما | خاورمیانه و ترکیه
این شیرینی از کنافه ترد و طلایی که بر روی مخلوطی غنی و شیرین از آجیل پیچیده شده درست میشود. این شیرینی زیبا و معطر از خانواده باقلوا به حساب میآید. این شیرنی معمولا سرخ میشود و سپس در شربتی معطر خوابانده میشود. بورما به صورت رول پیچیده و سپس برش میخورد و به این صورت مواد رنگارنگ داخل آن مانند پسته و گردو ظاهر زیبایی به این شیرینی میدهند.