گردشبان (gardeshban.ir) :
یورونیوز نوشت: اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA) یک دستورالعمل فوری را صادر کرد که هواپیماهای آمریکا را از پرواز در حریم هوایی تحت کنترل ایران بر فراز تنگه هرمز و دریای عمان منع میکرد. علاوه بر آمریکا، برخی از شرکتهای هواپیمایی بینالمللی متعلق به دیگر کشورها نیز به وضعیت حاکم بر خلیج فارس به دیدۀ تردید نگریستند و برخی تدابیر احتیاطی را به اجرا گذاشتند.
این در حالی است که پرداخت حق عبور از حریم هوایی ایران نیز یکی از منابع درآمدزا برای تهران محسوب میشد. تنها در سال ۱۳۹۶ خورشیدی شمار پروازهای عبوری از آسمان ایران به ۴۲۶ هزار و ۶۸۴ سورتی رسیده بود و فقط پروازهای قطری بر فراز ایران به صورت ماهانه ۵۱ میلیارد تومان برای ایران درآمد داشت.
کدام شرکتهای هواپیمایی پرواز بر فراز تنگه هرمز را متوقف کردهاند؟
شرکت هواپیمایی بینالمللی «امارات» مسیر پرواز تمام هواپیماهایش را تغییر داد و از مناطقی از خلیج فارس که احتمال وقوع درگیری در آنجا بالاست، دور کرد.
شرکت هواپیمایی «فلایدوبی» دیگر شرکت متعلق به امارات نیز برخی از مسیرهای پرواز خود را در منطقه تغییر داد و اعلام کرد که در صورت لزوم، در برنامۀ پرواز هواپیماها تغییرات بیشتری نیز بوجود خواهد آورد.
شرکت هواپیمایی بریتانیایی «بریتیش ایرویز» از دستورالعمل صادر شده توسط اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده امریکا پیروی کرد و از حریم هوایی ایران فاصله گرفت.
هواپیماهای شرکت «ک ال ام» هلند نیز دیگر بر فراز تنگه هرمز پرواز نمیکنند. این خبر از سوی سخنگوی این شرکت اعلام شد.
شرکت هواپیمایی «کانتاس» استرالیا مسیرهای جدیدی را در خاورمیانه برای پرواز تعیین کرد و به این ترتیب هواپیماهایش تا اطلاع ثانوی دیگر از فراز تنگه هرمز و دریای عمان عبور نمیکنند.
در فرانسه، شرکت هواپیمایی «ایرفرانس» نیز بیانیه مشابهی را دربارۀ ممنوعیت پرواز از فراز تنگه هرمز منتشر کرد. این شرکت همچنین اعلام کرد که در تماس مکرر با مقامات هواپیمایی کشوری فرانسه و مقامات اروپایی برای تحلیل هرگونه خطر بالقوه است.
سخنگوی شرکت هواپیمایی «نروژ» اعلام کرد هیچ پروازی بر فراز ایران نخواهد داشت اما همچنان به بررسی نزدیک اوضاع ادامه خواهد داد و در صورت لزوم مسیرهای پرواز را دوباره تغییر خواهد داد.
سخنگوی شرکت هواپیمایی سوئدی «اس آ اس» گفت که اگرچه در این منطقه هواپیمایی ندارد اما همچنان به نظارت دقیق تحولات منطقه ادامه خواهد داد.
شرکت هواپیمایی بینالمللی «سنگاپور» اعلام کرد که با وجود طولانیتر شدن پروازها، در پی تنشها در منطقه خلیج فارس، مسیر پرواز هواپیماهایش را تغییر خواهد داد.
شرکت هواپیمایی «اتحاد» امارات متحده عربی نیز برنامههای پرواز برای وضعیت اضطراری را به اجرا گذاشت و اعلام کرد که بهزودی در پی دستورالعمل اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده آمریکا تصمیم خواهد گرفت که چه تدابیر جدیدی اتخاذ کند.
شرکت هواپیمایی آلمانی «لوفت هانزا» پرواز بر فراز ایران را متوقف کرد؛ با این وجود پروازهای این شرکت به مقصد تهران همچنان ادامه دارد.
شرکت هواپیمایی «مالزی» نیز اعلام کرد که پروازهایش به مبدا و مقصد لندن، جده و مدینه از حریم هوایی ایران در تنگه هرمز عبور نخواهند کرد.
نقشه تغییر مسیر پروازی حاشیه نشینهای خلیج فارس را میتوانید در زیر ببینید: