گردشگران ایرانی همیشه تصویر اقامتگاههای هیجان انگیز را تنها در کشورهای دیگر میدیدند اقامتگاههایی که بالای درخت بودند و یا وسط آب و یا شکل و شمایل آنها خاص و ویژه بود. آنها که ایران و کشورهای دیگر را خوب دیده بودند همیشه حرفشان این بوده که چرا ایران با وجود داشتن این همه جاذبه گردشگری، سرمایه گذارانی ندارد تا از این خلاقیت خارجیها ایده بگیرند برای ساخت اقامتگاههای جذاب.
حالا از چهار سال پیش در منطقه پارس جنوبی و نزدیک به عسلویه و در نقطهای از روستای «شیرینو» جایی که تنها با نام پتروشیمی و سازههای بزرگ نفتی و کارکنان پارس جنوبی آن را میشناسند؛ اقامتگاههایی ایجاد شده که نمونه آن در کشور هنوز ساخته نشده است.
کلبههایی شبیه به کلبه اسکیمو که البته قرار بود شبیه به کلبه ترکمنها باشد
شیرینو را حالا دیگر روستای گردشگری میدانند که بیشترین دلیلش نه تنها به خاطر جاذبههای طبیعی بلکه به علت یک مجموعه بزرگ گردشگری است که اتفاقاً هم آهنگ با نام پاسارگاد هم هست.
کلبههای شناور
مرتضی نصیری مدیر گردشگری این دهکده گردشگری به خبرنگار مهر میگوید: «دهکده ای که زیر نظر پتروشیمی تنها برای ارائه خدمات گردشگری و تفریحی و اقامتی ایجاد شده است و هر روز به فضاهای تفریحی آن اضافه میشود. سرمایه گذاران در اینجا خلاقیت به خرج دادهاند و از لولههای صنعتی GRP بهره بردهاند. این ۲۱ لوله زمانی به عنوان ضایعات صنعتی روی دست پتروشیمی مانده بود تا اینکه به اینجا آورده شده و با تغییراتی درون آنها به مرکز اقامتی تبدیل شدند.»
ویولا
حالا خانوادههایی که قصد اقامت در این لولهها را دارند میتوانند با خیال راحت بدون اینکه احساس کنند چیزی کمتر از یک هتل در اختیارشان است، در این لولهها شب را به صبح برسانند آن هم در شرایطی که شیشه اتاقشان رو به دریای خلیج فارس است و وقتی دریا بالا بیاید موج آب به شیشههای این «ویولا» ها میزند.
کمی آن طرف تر از ویولاها، کلبههای درختی وجود دارد که گردشگران و مسافران از آن بالا رفته و چای و غذا سفارش میدهند و یا از فضای پلاژ و تفریحات آبی استفاده میکنند یا اگر خواستند به سبک ایسکیموها داخل اقامتگاههای میشوند که فضای سیمانی نیم دایرهای شکل دارد ایده اولیه این اقامتگاهها چادرهای ترکمنی بود اما بعدها به تقلید از کلبه اسکیموها تغییر شکل پیدا کرد هر چند که نقاشیهای دیواری آن از جاذبه اش کم کرده اما چیدمان وسایل داخل آن چیزی از هتل کم ندارد.
باغ وحش بخشی از امکانات دهکده گردشگری است
هشت ضلعیهای نامنظم هم بخش دیگری از اقامتگاههای متفاوت این مجموعه است ساختمانها در یک تا دو طبقه با همه امکانات اقامتی به طرز غریبی ساخته شدهاند.
روستای بنود نزدیک به این دهکده گردشگری از جمله مناطق دیدنی عسلویه است
جالبتر از آنها اقامت روی آب است. شناورهایی که در واقع یک کلبه چوبی هستند و روی آب به آرامی حرکت میکنند این اقامتگاهها هیچ امکاناتی کمتر از یک هتل ندارند با این تفاوت که در طول چند ساعت تغییر مکان میدهند. این خلاقیت در سرمایه گذاری به همراه سه رستوران و فضاهای تفریحی و ورزشی و سرگرمی که در این دهکده ایجاد شده، موجب شده تا کارکنان پارس جنوبی که کمترین امکانات تفریحی را داشتند، حالا با عجیبترین و خلاقانه ترین امکانات تفریحی رو به رو شوند و اتفاقاً در کنار خانوادههایشان بتوانند از این مجموعه بهره ببرند.
کلبه و یا آلاچیقهای درختی
این مجموعه غیر صنعتی و خدماتی در واقع به منظور فراهم کردن فضای خدماتی و رفاهی برای کارکنان صنایع پتروشیمی ایجاد شده اما مدیران به تازگی تصمیم گرفتهاند که از مردم عادی هم برای اقامت در این مجموعه پذیرش کنند آنچنان که محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور در بازدید از این مجموعههای اقامتی و تفریحی گفته است: این مجموعه پتانسیل میزبانی از هموطنان سراسر کشور را دارد.
پلاژ دهکده
پذیرش افراد در این محدوده یک شرط دارد. همراه خانواده بودن مهمترین شرطی است که روی تابلوی ورودی آن هم ذکر شده است. اصلاً این مجموعه حتی برای بازدید هم مجردها را راه نمیدهد بلکه میخواهد فضا کاملاً خانوادگی باشد به همین دلیل تمام مراکز آن برای استفاده یک خانواده ایجاد شده است.