گردشبان (gardeshban.ir) : آلودگی هوا و باران اسیدی درحالی سبب فرسایش بناهای مرمرین شده است که وضعیت آب و هوایی سخت همچون خشکسالی و بارانهای سیلآسا دیوارهای باستانی و معابد این کشور را با مشکلات ساختاری روبهرو کرده است.
بنای «پارتنون» احتمالا سالمترین مکان تاریخی یونان محسوب میشود، اما با این حال نشانههایی از تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی در ساختار این بنا هم دیده میشود.
«ماریا ولازاکی» دبیرکل وزارت فرهنگ یونان بیان کرد: «دیوار بناهای باستانی شهر «آتن» نسبت به گذشته فرسایش بیشتری داشته است.»
قدمت معبد «پارتنون» که در تپه «آکروپولیس» و در قلب «آتن» واقع شده است به قرن پنجم پیش از میلاد بازمیگردد.
برای دهههای متوالی تلاشهای بسیاری برای محافظت از «آکروپولیس» و آثار باستانیاش صورت گرفته است، اما صدها و شاید هزاران بنای تاریخی این کشور در معرض نابودی هستند.
«ولازکی» گفت: «هرسال با موارد اینچنینی بیشتری مواجه میشویم و هزینههای بیشتر و پیشبینینشدهای را صرف محافظت از بنایهای تاریخی شهرهای باستانی این کشور میکنیم.»
بخش اعظمی از شهر باستانی «آتن» طی دههی گذشته تحت تاثیر سیلابهای مهلک و آتشسوزی جنگلها دچار خسارتهای متعدد شده است.
آتشسوزی سال ۲۰۰۷ جنگلی در شبه جزیره «پلوپونز»، معبدها و استادیومهای باستانی «المپیا» را که زادگاه بازیهای المپیک محسوب می شوند در معرض نابودی قرار داد.
«کریستوس زرفوس» استاد «آکادمی آتن» در حاشیه کنفرانس تغییرات اقلیمی و میراث فرهنگی در مصاحبهای با «رویترز» بیان کرد: «یونان به پناهگاه بهتری برای آثار و مکانهای تاریخی و باستانیاش نیاز دارد. یک سیستم نظارتی میتواند در شرایط آب و هوایی سخت در محافظت از این آثار تاثیرگذار باشد.»