gardeshban.ir

جزئیاتی از تغییر فرم عمدی جمجمه مردم فلات ایران در 7 هزار سال پیش

تغییر فرم عمدی جمجمه در دوران نوسنگی فلات ایران از جمله یافته های جذاب کاوشگران جهانی است.
کد خبر: ۱۴۹۶۵
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۸-1398 April 22
گردشبان (gardeshban.ir) :

ما ایرانیان 4000 سال است که از تغییر عمدی فرم جمجمه دست برداشته ایم، ولی هنوز در چین این رسم ادامه دارد !موزه گردی با خود حقایق شگفت انگیزی را به همراه دارد که بر اساس اهمیت آن در یک بسته جدید گزارشی به تدریج به تشریح این یافته ها برای علاقه مندان به گردشگری و تهران گردی می‌پردازیم.

شگفتی های تازه ای در سنت های مرسوم مردم فلات ایران در دوران روستانشینی کشف شده 
است که نشان می‌دهد در مناطق غرب در حدود 7 هزار سال پیش بر اساس آئین های سنتی و نمادهای متاثر از طبقه بندی اجتماعی نمونه هایی از تغییر شکل عمدی در فرم جمجمه های مردم این منطقه دیده می‌شود.

هنگام مشاهده این سند تاریخی مدت ها وقت خود را به مرور مطالب آن گذراندم تا به این باور برسم که بخش مردم شناسی موزه ایران باستان می‌تواند از رازهایی پرده بردارد که برای 
گردشگران دارای جذابیت های تاریخی قابل وصفی باشد.

این جذابیت های تاریخی از تاکید بر اثبات تعلق افراد به طبقه های اجتماعی خود با وجوه تمایز با دیگر طبقات حکایت می‌کند.

در این کاوش ها، مردم فلات ایران در دوران روستانشینی بر اساس باورهای آئینی و طبقاتی خود به دستکاری و تغییر فرم عمدی جمجمه فرزندان با بستن سر نوزادان و تغییر شکل تدریجی جمجمه آنها اقدام می‌کردند.

کاوش های باستان شناسی در تپه های عبدالحسین در شمال استان لرستان، گنج دره در کرمانشاه و علی کش در ایلام که توسط تیم مشترک ایرانی فرانسوی صورت گرفت، از کشف نمونه هایی از این جمجمه های دستکاری شده حکایت دارد.

تصویر اسکلت جمجمه یک زن 40 ساله در بخش مردم شناسی موزه ایران باستان و توضیحات تکمیلی که در زیرنویس این تصویر آمده است، در طول زمان بازدیدم از این موزه، گردشگران زیادی را به خود جلب نمود.

آئین تغییرات در فرم اعضای بدن دارای سابقه تاریخی در کشورهای مختلفی است. آنچه در 7 هزار سال قبل در فلات ایران مشاهده شد، در دوره های بعدی با شکل گیری امپراطوری ایران، دیگر اثراتی از خود باقی نگذاشت، اما این ماجرا در برخی کشورها حتی تا 7 صده گذشته و به تدریج تا کنون نیز قابل مشاهده است ؛
 
برای مثال مردم چین با بستن دست و پای دختران خود برای تغییر فرم آن که به دیدگاه های تفاوت جنسیتی مربوط می‌شود، اقدام می‌کردند و این آئین هنوز در گوشه و کنار این جوامع قابل مشاهده است.

الفبا








پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار