شیش کباب | Shish Kebab
همه ما کم و بیش با شیش کباب مشهور ترکی آشنا هستیم. برای تهیه شیش کباب تکه های گوشت را که قبلا مزه دار شده به سیخ می کشند و بعد روی ذغال یا آتش کباب می کنند. شیش کباب یکی از لذیذترین و مشهورترین کباب های ترکیه است و معمولا با گوشت بره یا گاو و بدون سبزیجات تهیه می شود.
چوپ شیش | Çöp Şiş
یکی دیگر از لذیذترین و بهترین کباب های ترکیه چوپ شیش نام دارد. در واقع، وقتی گوشت را برای شیش کباب به مکعب های تر و تمیز تقسیم می کنند با باقی مانده گوشت و اضافه های گوشت چوپ کباب درست می کنند. خرده های گوشت و چربی را با سیر، فلفل سیاه، پونه کوهی و روغن زیتون ترکیب می کنند و به سیخ می کشند. این کباب خیلی زود آماده می شود و به عنوان میان وعده یا غذای اصلی همراه با گوجه و فلفل سرو می شود.
علی نازیک کباب | Ali Nazik Kebabı
علی نازیک در کنار اسکندرکباب جزء معروف ترین کباب های ترکیه هستند. این کباب لذیذ و خوشمزه از ترکیب گوشت بره مزه دار شده و کباب شده همراه با بادمجان کبابی و ماست چکیده سرو می شود. البته در برخی رستوران ها به جای گوشت بره، از گوشت گاو گوسفند هم استفاده می کنند. ترکیب گوشت کباب شده با بادمجان کبابی و ماست چکیده فوق العاده لذیذ و دلچسب می شود.
پاتلیجانلی کباب | Patlıcanlı Kebabı
پاتلیجانلی کباب در واقع ترکیب دو غذای بهشتی، یعنی گوشت و بادمجان کباب شده است! کوفته های کوچکی از گوشت درست می کنند و بعد یکی درمیان با حلقه های بادمجان به سیخ می کشند. بعد روی آن ها کلی روغن زیتون می ریزند و کباب می کنند. پاتلیجانلی کباب یکی از محبوب ترین کباب های ترکیه است و علاوه بر ظاهر زیبا، طعم بسیار لذیذ و خوشمزه ای هم دارد. این غذا را هم مثل اکثر کباب های ترکیه همراه با گوجه کبابی و فلفل و پیاز سرو می کنند.
جوجه کباب یا تاووک شیش | Tavuk Şiş
اگر زیاد اهل گوشت قرمز نیستید و با این حال می خواهید یکی از خوشمزه ترین کباب های ترکیه را امتحان کنید پیشنهادمان تاووک شیش است. برای تهیه این کباب، تکه های سینه مرغ یا قسمت های دیگر را ابتدا در شیر یا ماست چکیده می خوابانند و بعد در روغن زیتون و ادویه های مخصوص کباب قرار می دهند. بعد تکه های مرغ مزه دار شده را به سیخ می کشند و کباب می کنند. نوع تندتر و اسپایسی تر این کباب همراه با سس فلفل قرمز ویژه سرو می شود و بسیار خوشمزه و تند و تیز است.
بیتی کباب | Beyti Kebab
بیتی کباب یکی از قدیمی ترین کباب های ترکیه است و از دوران امپراتوری عثمانی تهیه می شده است. گفته می شود که این کباب توسط یکی از رستوران های مشهور استانبول به نام بیتی دوباره احیا شده و به همین دلیل امروزه به آن بیتی کباب می گویند. برای تهیه بیتی کباب تکه های گوشت گاو را با ادویه های مختلف مزه دار می کنند و بعد لایه نازکی از خمیر یوفکا را دور آن می پیچند. سپس تکه های کباب را به سیخ می کشند و روی آتش کباب می کنند. بیتی کباب را معمولا همراه با برنج یا نان و سس قرمز سرو می کنند.
آدانا کباب | Adana Kebab
آدانا کباب هم یکی دیگر از لذیذترین کباب های ترکیه است که در سرتاسر ترکیه تهیه می شود. نام این کباب از شهر آدانا ترکیه گرفته شده و ظاهرا این شهر به کباب های لذیذش شهرت دارد. برای تهیه آدانا کباب، گوشت چرخ کرده بره یا گاو با پیاز، سیر و ادویه های مخصوص ترکی خوب ترکیب می شود و بعد با دست به سیخ کشیده می شود. وقتی سیخ های کباب روی آتش گذاشته می شود چربی گوشت آب می شود و این ترکیب را به کبابی یکدست تبدیل می کند.
کباب آدانا بسیار پرمزه است و به دلیل مقادیر زیاد فلفل قرمز و پاپریکا، رنگ و طعمی تند و تیز و خوشمزه دارد. آدانا کباب معمولا همراه با سبزیجات کبابی مثل فلفل کبابی، پیاز و گوجه کبابی سرو می شود و آن را تنها یا در کنار پلوی سبزیجات می خورند.