گردشبان (gardeshban.ir) :
عمارت صفی آباد از بناهای متعلق به دوران صفویه است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازدید از آن برای مردم امکان پذیر بود اما به دلیل مجاورت با یک منطقه نظامی پس از مدتی کوتاه دیگر حضور مردم در آن امکان پذیر نشد. حالا پس از ۴۰ سال استانداری مازندران اعلام کرد که با حمایت و همراهی وزیر اطلاعات، کاخ تاریخی صفی اّباد بهشهر برای مقاصد گردشگری و بهرهبرداری عموم مردم آزاد شده است.
مجموعه تاریخی صفی آباد که مشتمل بر یک کاخ و باغ بزرگی از دوره صفوی است پس از انقلاب اسلامی در اختیار وزرات اطلاعات قرار گرفت و تا اوایل سال ۸۴ تصمیمی درباره آزادسازی عرصه و حریم این کاخ صفوی گرفته نشده بود.
استاندار مازندران بالاخره ۱۶ بهمن ماه سال ۹۷ از موافقت وزیر اطلاعات برای بازگشایی آثار تاریخی کاخ صفی آباد شهرستان بهشهر خبر داد.
علی محمد شاعری نماینده مردم شرق مازندران در مجلس نیز از بازگشایی کاخ صفی آباد بهشهر پس از ۴۰ سال خبر داد و گفت: بخش کاخ صفی آباد که کاربری گردشگری و میراثی دارد از بخش نظامی جدا میشود و ملاحظات امنیتی مورد نظر سازمان اطلاعات اجرایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: حایلی میان بخش میراثی و نظامی ایجاد میشود تا ضمن رعایت تمام ملاحظات امنیتی مردم بتوانند از جاذبههای طبیعی و گردشگری مجموعه کاخ صفی آباد استفاده کنند این اتفاق بسیار بزرگی در جهت توسعه گردشگری و رونق اقتصادی شهرستان بهشهر محسوب میشود.
کاخ صفی آباد در جنوب غرب شهرستان بهشهر و در بالای ارتفاعات منتهی به دشت قرار دارد. ورودی کاخ در سمت شمالی قرار دارد که با عبور از پنج پله امکان دسترسی به داخل طبقه اول کاخ وجود دارد. طبقه اول دارای اتاقهای متعدد بوده که از طریق راهرو و هشتی امکان دسترسی به داخل آن وجود دارد. طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاقهای زیبا است. از کاخ صفی آباد و تا باغ شاه بهشهر که به عمارت چهل ستون مشهور است، یک راه زیر زمینی احداث شده بوده که در مواقع ضروری برای عبور و مرور استفاده میشده است.
فاصله کاخ تا دریا نیز حدود ۱۶ کیلومتر است و در ایام سلطنت صفویه، این راه زیر زمینی جهت امور سوقالجیشی و جلوگیری از تهاجمات ازبکان و سایر ملل که در حول و حوش دریای خزر زندگی میکردند، استفاده میشد.
کاخ صفیآباد که یادگار شاه عباس صفوی در شهرستان بهشهر در استان مازندران است در سال ۱۰۱۰ هجری قمری بنا شده و چشمانداز زیبایی دارد. دلیل نامگذاری این کاخ به صفیآباد، علاقه شاهعباس به فرزندش بود. کاخ صفیآباد در زمان شاه صفی نوه شاهعباس توسعه پیدا کرد و یکی از بناهای مورد علاقه وی بود.
کاخ صفیآباد در حمله افغانها آسیب شدیدی دید ولی در دوره افشاریه به دست نادرشاه افشار تعمیر و بازسازی شد. همچنین کاخ صفی آباد ۷۰ سال پیش دچار آتشسوزی شد و طی آن بخش عمدهای از آثار داخلش از بین رفت. در سال ۱۳۱۵ نیز رضا پهلوی دستور به تعمیر و مرمت کلیه تأسیسات کاخ را داد.
این بنا در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین اثر تاریخی ثبت ملی شد ولی با این وجود پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار مستشاران آمریکایی بود. این کاخ در ارتفاع ۶۵۰ متری از دریا قرار دارد و از آنجا بهر احتی میتوان بندر ترکمن و بندر گز را تماشا کرد.
چمدان