شهروندان ترکیه و گردشگران می توانند از این موزه در منطقه توپکاپی این شهر بازدید کنند. در این موزه مجسمه ها و کتابهای فارابی و نحوه دستیابی فارابی به علوم مختلف آثار و تصاویری از اختراعات او تشریح و نمایش شده است.
همچنین خبرگزاری آناتولی نیز نوشته:« ابونصر فارابی عالم برجسته جهان ترک و اسلام در سال ۸۷۳ میلادی در شهرستان فاراب استان لب آب ترکمنستان به دنیا آمد. فارابی که نخستین دوره تحصیلات خود را در این شهرستان به پایان رساند، به زبانهای عربی، فارسی، یونان باستان، لاتین مسلط بود. وی در بسیاری از زمینههای علمی مانند پزشکی و موسیقی تالیفاتی دارد. همچنین از فارابی به عنوان معلم ثانی، موسس فلسفه اسلامی و انتقال دهنده منطق صوری یونانی به جهان اسلام نیز یاد میشود. او در سال ۹۵۰ میلادی درگذشت.»
اما ایرانی ها بر این باور هستند که فارابی از بزرگترین فلاسفه ودانشمندان ایرانی در عصر طلایی اسلام است که در علم، فلسفه، منطق، جامعهشناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. بیشترین آثار او در زمینه فلسفه، منطق، جامعهشناسی و همچنین دانشنامهنویسی بود.
پدر و مادر فارابی از ایرانیانی بودند که به ترکستان مهاجرت کرده بود. فارابی بیشتر عمر خود را در بغداد دارالخلافه حکومت عباسیان گذراند.
مدتها پیش هم رئیس فرهنگستان هنر قزاقستان ملیت فارابی را قزاقستانی دانست که با واکنش شدید مجامع ادبی و علمی ایران مواجه شد و از سوی دیگر رادیو و تلویزیون دولتی کشور ترکیه با انتشار گزارشی نسبتاً مفصل از معتقدان به ایرانی بودن این فیلسوف بزرگ انتقاد کرده و تأکید کرد که این شخصیت علمی، ترک بودهاست.