گردشبان (gardeshban.ir) : احمد حسین زادگان در نشست خبری افزود: با تأیید شورای عالی منطقه آزاد، این پیشنهاد برای تصویب به هیات دولت ارائه می شود.
وی با اعلام این که طرح منطقه آزاد مازندران در ریل قانونی خود در حال پیگیری است، گفت که مدل سه لکهای برای تشکیل منطقه آزاد هم با وفاق استانی همراه است.
نماینده عالی دولت در مازندران اختلاف درون استانی را دلیل تاخیر چند دهه ای در تشکیل منطقه آزاد برای استان مازندران دانست و بر ضرورت حفظ همگرایی و وفاق پیرامون طرح سه لکه ای تاکید کرد.
وی ایجاد منطقه آزاد در استان مازندران را مطالبه عمومی با قدمت حدود سه دهه ای برشمرد و تاکید کرد: انتظار داریم این مطالبه بحق و به تاخیر افتاده مردم استان محقق شود.
ارائه پیشنهاد برای تعیین و تصویب منطقه آزاد در مازندران سابقه دستکم سه دهه ای دارد و آخرین بار موضوع منطقه آزاد مازندران تابستان سال گذشته حتی تا مرحله تصویب شدن در مجلس شورای اسلامی پیش رفت ولی مخالفت تعدادی از نمایندگان استان با تبدیل بندر امیرآباد به منطقه آزاد از دستور کار نهاد قانونگذاری کنار گذاشته شد.مجلس در همان جلسه با ایجاد هشت منطقه آزاد دیگر در نقاط مختلف کشور موافقت کرده بود.
طرح ایجاد منطقه آزاد با سه لکه در مازندران با هدف کاهش مخالفت های منطقه ای و پایان دادن به ناکامی تاریخی در محقق شدن مطالبه مردمی از زمستان سال گذشته توسط استاندار بومی مازندران پس از رایزنی با افراد و گروههای صاحب نفوذ در سه منطقه غرب، مرکز و شرق استان تهیه و به جریان انداخته شد.
این طرح ابتدا به معاون اول رییس جمهوری ارائه شد و مورد موافقت قرار گرفت و سپس به دبیرخانه مناطق آزاد کشور رفت و در آنجاکه مهم ترین مرحله تخصصی است، تصویب شد.
بر اساس این طرح، برای بهره گیری سراسر استان مازندران از مزیت منطقه آزاد، سه نقطه شامل بندر امیرآباد در شرق، بندر فریدونکنار در مرکز و بندر نوشهر در غرب به صورت همزمان و مکمل هم برای راه اندازی این ساختار اقتصادی پیشنهاد شد.
منطقه آزاد به ناحیه ویژه ای در خارج از مرز گمرکی گفته می شود که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند. هدف اصلی ایجاد این مناطق، توسعه و رشد اقتصادی از طریق سرمایه گذاری خارجی در حوزه تولید و صادرات تبیین شد.
مازندران با در اختیار داشتن حدود ۴۰۰ کیلومتر ساحل دریای خزر، بیشترین خط ساحلی ارتباط گیری را با کشورهای حاشیه این دریا از طریق چهار بندر در اختیار دارد. این استان همچنین از طریق خط ریلی اینچه برون- آسیای میانه، امکان ارتباط گیری با اروپا را هم داراست.
تولید ۷۲ نوع محصول کشاورزی به میزان بیش از هفت میلیون تن در سال و داشتن رتبه اول تا سوم در تولید دستکم ۱۵ نوع محصول کشاورزی مزیت و قابلیت دیگری است که مازندران را به پرظرفیت ترین نقطه کشور در ایجاد منطقه آزاد تبدیل کرده است.
خروج ۷۰ کارخانه از تملک بانک ها
استاندار مازندران همچنین در این نشست گفت که در راستای بهره گیری از ظرفیت های مغفول اقتصادی در استان برنامه خارج کردن واحد های صنعتی درتملک بانکها در کارگروه ستاد تسهیل پیگیری و ۷۰ واحد از تملک خارج شدند.
حسین زادگان افزود : این واحدها با شرایط خاص به کارآفرین دارای اهلیت واگذار می شود مابقی واحدها ی در تملک نیز پیگیری می شود.
در مازندران ۲۰۰ واحد صنعتی در تملک بانکها دارد.
اسکله گردشگری
نماینده عالی دولت در بخش دیگری به شناسایی ۱۵۰ نقطه از ساحل خزر برای استقرار اسکله گردشگری دریایی اشاره کرد و گفت : این اسکله ها دارای متقاضیان زیادی است و با هزینه پایین راه اندازی می شود.
به گفته وی این طرح در راستای گردشگری دریایی پیگیری و عملیاتی می شود.
وی توسعه پروژه های ماهیان خاویاری و ماهی در قفس را از دیگر پروژه های بهره گیری از دریا در مازندران بیان کرد.
نماینده عالی دولت در مازندران توسعه معادن را از برنامه های اشتغالزا بیان کرد و گفت: در حال حاضر بهره گیری از ذخایر معدنی در استان به خصوص فلورین و زغال سنگ تا حدود زیادی مغفول ماند.
وی افزود: نخستین پروژه استخراج معدنی فلورین در غرب استان در آینده نزدیک شروع می شود.
رونق کشاورزی و دامداری
استاندار مازندران گسترش کشاورزی را برنامه مهم استان بر شمرد و گفت : در این راستا علاوه بر کشت برنج با ظرفیت فعلی ،کشت دوم نیز در دستور کار قرار دارد.
حسین زادگان با اشاره به کمبود آب برنامه کشت دوم مربوط کلزا دانست و اضافه کرد: همچنین در این برنامه کشت محصولات گلخانه ای نیز با شدت بیشتری به دلیل وجود ظرفیت مناسب در این بخش پیگیری می شود.
وی ادامه داد: در حوزه دامی نیز طرح یکهزار رأسی دام کوچک در چهاردانگه ساری در دست اجراست.
نماینده عالی دولت در مازندران مهم ترین مشکل توسعه کشاورزی در مازندران را نداشتن پایانه صادراتی دانست و گفت : در حال حاضر برنامه تکمیل پایانه های صادراتی گل و گیاه و برنج در دست اجراست و پایانه برنج امروز در فازیک با حضور معاون اول رییس جمهوری افتتاح می شود.
وی با اعلام این که راه اندازی پایانه های صادراتی زمینه را برای صادرات بخصوص در شرایط تحریمی ایجاد می کند، افزود: پایانه روماک نیز مشکلات مالی آن گره گشایی شد و این پروژه نیز به مرحله اجرای کار رسید.
حسین زادگان گفت : باید توسعه صادرات ما با محوریت کشورهای حاشیه خزر اجرایی شود و با شرایط خاصی که این کشورها دارند باید تلاش شود صادرات ما به این کشورها افزایش یابد.
وی اظهارداشت : صندوق ضمانت نیز تا سقف یک میلیارد دلار صادرات را ضمانت میکند و این کار می تواند سطح صادرات ما را با کاهش ریسک افزایش دهد.
توجه به سمن در راستای مشارکت اجتماعی
نماینده عالی دولت در مازندران توجه به سمن ها را در راستای مشارکت اجتماعی بر برنامه مهم خودش اعلام کرد و گفت : بزودی بزرگ ترین سمن استان در قالب دانش آموزی فعال می شود.
به گفته حسین زادگان این سمن با ۱۲۰ هزار عضو در حوزه دانش آموزی فعال می شود.
وی اظهارداشت : این برنامه در سایر حوزه ها به خصوص ورزشی نیز در راستای نشاط و امید اجتماعی پیگیری می شود و ارشاد نیز باید برنامه های خود را در حوزه نشاط،اجتماعی اجرایی کند.
مبارزه با فساد برنامه اولویت اول
استاندار مازندران مبارزه با فساد را مهمترین برنامه دوره مدیریتی خود اعلام کرد و اظهار داشت : در این راه امضاء های طلایی شنایی و نظارت برآنها بیشتر شد.
حسین زادگان افزود : کسانی که احتمال لغزش وجود داشت جا به جا و یا حتی بی سر و صدا برکنار شدند و مبارزه با فساد اداری جدی است.
وی تکریم ارباب رجوع را دیگر برنامه های خود اعلام کرد.