حجت جباری با اشاره به بهبود وضعیت نسبی دریاچه ارومیه اظهارداشت: امسال بعد از بهبود نسبی آب دریاچه ارومیه تعداد پرندگان مهاجر بخصوص فلامینگو به بیش از ۵۰هزار قطعه رسیده است
وی ادامه داد: تعداد فلامینگوها در طی سالهای اخیرتعداد پرندگان مهاجر بدلیل عدم وجود آب و کمبود و نبودن تامین مواد غذایی پرندگان بخصوص آرتمیا تقریبا به صفر رسیده بود.
جباری با اشاره به محل آشیانه سازی این گونه پرنده اظهار کرد: فلامینگوها معمولاً سواحل دریاچه و رودخانهها و محل ورود آب شیرین به دریاچه ارومیه را به دلیل کاهش غلظت شوری آب، افزایش تعداد ارتمیا و کاهش پدیده کریستالیزاسیون برای زندگی انتخاب میکنند.
وی با بیان اینکه فلامینگو از ارتمیا تغذیه میکند خاطر نشان کرد: فلامینگو پرندهای اجتماعی است و معمولاً در اردیبهشت ماه، زمان آماده شدن برای جوجه ریزی است. ۲۴ روز پس از تخم گذاری جوجه به دنیا آمده و پس از ۴۰ روز قدرت پرواز پیدا میکند.
این روزها علاوه بر پارک ملی دریاچه ارومیه تالابهای حسنلوی نقده و کانی برازان مهاباد نیز امسال میزبان ۲۰هزار قطعه فلامینگو هستند.
فلامینگو پرنده ای با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند و خمیده با بدنی بسیار کشیده و بالهایی به رنگ سفید و صورتی است.
این پرندگان از ۹۰ سانتیمتر تا یک و نیم متر بلندی دارند و از حلزون و گیاهان آبی تغذیه می کنند، فلامینگوها به صورت دسته جمعی و در دسته های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می کنند.